perjantai 1. helmikuuta 2019

Kultarannan pumpulikakku





Nyt jaan teille tosi ihanan kuivakakku ohjeen. 
Kakku on kuohkeaa ja pehmoista. Ja niin ihanan makuista. Nam!
Kakku on myös tosi murenevaista ja vähän haastava tehdä.
Nimittäin kakku voi kohota uunissa liikaa, jos leivinjauhetta laittaa liian paljon.
Kakkua olen tehnyt jo pari kertaa.
Ensimmäisellä kerralla onnistuin hyvin. 
Toisella kerralla kakku sitten kohosi liikaa ja taikinaa oli uunin pohjassakin. 
Kummallakin kerralla pakastin kakun. 
Mielestäni kakusta tulee vielä parempaa, 
kun se on tekeytynyt pakkasessa muutaman päivän.

Ohjeen otin täältä.

Kultarannan pumpulikakku:

3 Kananmunaa
3 dl Erikoishienoa sokeria
4 dl Perunajauhoja
1 tl Leivinjauhetta (laita hyvin varovainen teelusikallinen)
1,5 tl Vaniljasokeria
250 g Kiehuvaa kuumaa voita

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää kuivat aineet munavaahtoon hyvin sekoittaen.
Sulata voi kattilassa. Kaada kerralla taikinan sekaan. Sekoita hyvin.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 180 asteessa n. 50-55 min.
Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista.

Voit koristella kakun tomusokerilla.

Hyvää viikonloppua!💜

33 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä,pitää kokeilla joku kerta. Mun tuurilla kauhotaan uunin pohjalta suuhun ja vuoka tyhjä 😅 Ihanaa viikonloppua 💖

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari!
      Toivottavasti kakku onnistuu, jos joskus kokeilet.
      Hyvää sunnuntai päivää!❤️

      Poista
  2. Nam, joskus olen tehnyt hiekkakakkua, jossa oli puolet perunajauhoja ja puolet vehnäjauhoja. Tuo n varmasti ihanan pehmeää! Kiitos!
    Iloista helmikuun alkua!

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköinen kakku! En olekaan pitkään aikaan leiponut kuivakakkua. Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
  4. Kiitos ohjeesta. Kuivakakkuja tulee tehtyä aivan liian harvoin!

    VastaaPoista
  5. Tuo kakku näyttää suussa sulavan herkulliselta♥ Mukavaa alkanutta helmikuuta ja viikonloppuja♥

    VastaaPoista
  6. Oi nyt tekisi mieli pumpulikakkua.. on niin herkullisen näköinen :P
    Kiitos ohjeesta ja mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
  7. Suussasulavan näköinen kuohkea kakku.
    Korvaan usein perunajauhoilla osan kakkujen vehnäjauhoista.
    Ihanaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  8. Tämä on niin hyvää ja sopii hyvin gluteenittomallekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on hyvää ja sopii tosiaan gluteenittomalle.🙂

      Poista
  9. Kiitos ,Sari ohjeesta!
    tätä kokeilen varmasti!
    Paistatkos kiertoilmalla,vai taviksella?
    Mukavaa alkavaa viikkoa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Liisa!
      Paistan ihan taviksella.
      Mukavaa viikon jatkoa!

      Poista
  10. Kuivakakut ne on niin hyviä!
    Kakkusi näyttää niin herkulliselle.
    Saisinpa nyt yhden palasen teen kaveriksi. 😊
    Pitää kokeilla tuota ohjetta joskus! Kiitos!
    Kivaa viikkoa sulle Sari! ❤️

    VastaaPoista
  11. Nyt on kyllä kakulla niin kaunis nimi ettei se voi maistua kuin hyvälle ♥
    Ihanaa viikkoa!

    VastaaPoista
  12. Nätti kakku näihin lumisiin päiviin <3

    VastaaPoista
  13. Just saman ohjeen nappasin eilen samaisesta blogista! Pitänee joku päivä testata, kun näyttää niin hyvältä! Ihanaa päivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerro sitten, jos testaat kakkua.
      Ihanaa viikon jatkoa Jaana!❤️

      Poista
  14. Jo pelkkä nimi houkuttelee leipomispuuhiin.
    Aurinkoista talvipäivää 💕T Maija myrskyluodolle@gmail.com

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina minua!❤