Huomenta torstaihin!
Tein elämäni ensimmäisen kerran itse marmeladia.
Näin, että kauppoihin oli ilmestynyt Agar agar jauhetta, jota ennen sai vain apteekista.
Marmeladit on minun suurta herkkua.
Jouluna vihreätkuulat on ihan lemppareita!
Täytyy myöntää, että näistä marmelaadeista ei tullut niin kiinteitä,
kuin kaupan valmiit marmeladit on. Eli näitä pitää vielä harjoitella,
että onnistuu tekemään täydellisiä.
Kysynkin nyt teiltä marmeladin onnistumiseen vinkkejä?
Ajattelin ainakin, että seuraavaksi kokeilen tehdä marmeladin
soseesta ja lisään enempi Agar agar jauhetta.
Marmeladeihin otin ohjeen täältä.
Mustikkamarmeladit:
2 dl Vettä
3 dl Sokeroimatonta mustikkamehua
6 dl Sokeria
2 rkl Agar agar jauhetta
Marmeladin pinnalle erikoishienoa sokeria
Mittaa kattilaan vesi, mehu ja sokeri ja kuumenna.
Ripottele agar-jauhe kiehuvaan nesteeseen kokoajan sekoittaen.
Keitä pari minuuttia.
Vuoraa reunallinen vuoka tuorekelmulla.
Kaada marmeladiliemi vuokaan. Anna marmeladin kuivahtaa yön yli.
Ota marmeladi vuuasta ja leikkaa haluamasi paloja tai ota muotilla kuvioita.
Anna palojen vielä kuivua seuraavaan päivään.
Kun marmeladin pinta ei enää tunnu kostealta,
kierrittele ne sokerissa. Jos pinta ei ole kuivunut hyvin, sokeri sulaa.
Purkita ja säilytä karkit huoneenlämmössä.
Oletko tehnyt itse marmeladeja?
Ihanaa torstaita täällä piipahtaville!💗
Ihanan näköisiä ja kauniisti aseteltu esille. Maistuisi varmasti mulle :)
VastaaPoistaEn ole itse koskaan kokeillut tehdä.
Kiitos Leena!
PoistaLeppoisaa viikonloppua. Aurinko pilkahtelee🌞 Mulla On muuten pieni synttäriarvonta blogissa www.aarreaukusti.blogspot.com Lankaa ja puikot 🤗 Tulehan piipahtamaan
PoistaKiitos Leena vinkistä. Täytyy tulla heti osallistumaan arvontaan.🙂
PoistaKauniita. Koskaan en ole tehnyt, mutta nyt tekisi mieli yrittää.
VastaaPoistaKiitos Repu!
PoistaHerkulliselta näyttää. :)
VastaaPoistaHyvää torstaita!
Kiitos!
PoistaHyvää torstaita!
Hyvän näköisiltä nuo näyttävät:) Tarvitseeko niiden ollakaan niin kiinteitä kuin kaupan, näyttävät ainakin hyvin pysyvän koossa.
VastaaPoistaOi, näyttävät herkullisilta.
VastaaPoistaVihreät kuulat ovat joulun lemppareita täälläkin. ;)
Kiitos!
PoistaJoulu ei tule ilman vihreitäkuulia!😀
Namskis!Minä tykkään mustaherukkamarmeladista ja aion kyllä kokeilla näitä mustikkaisia:P
VastaaPoistaMarmeladit on kyllä niin hyviä.
PoistaEn ole koskaan itse tehnyt marmeladia! Kotitekoinen on varmasti niin hyvää ja parempaa kuin monet teolliset. Ihana saada uusia idiksiä jouluun, voisi kyllä itsekin joskus kokeilla.:) :)
VastaaPoistaKannattaa joskus kokeilla.😀
PoistaKivaa illan jatkoa!
Herkulliselta näyttää ♥️ Mukavaa torstaita ����
VastaaPoistaKiitos!
PoistaMukavaa illan jatkoa!❤️
Onpas herkullisen näköistä!
VastaaPoistaMukavaa torstaita!
Kiitos!
PoistaMukavaa illan jatkoa!
Enpä ole koskaan marmeladia itse tehnyt. Herkkuja ovat kyllä!
VastaaPoistaMarmeladit on niin hyviä.😀
PoistaWautsi! Varmaan ihania!
VastaaPoistaEipä ole tullut kokeiltua marmeladin tekoa! Noita on kiva antaa lahjaksikin.
Mukavaa viikonloppua!
Kiitos!
PoistaJuu kiva lahjaidea, kunhan opin tekemään täydellisiä.😀
Mukavaa viikonloppua!
Ulkonäkö ainakin näyttää hyvältä, jos ei nyt muuten vielä onnistunu täydellisesti. Ite oon tehny joskus ammattikoulu aikaan marmeladia. Sillon tehtiin kaikenlaisia muitakin makeisia.
VastaaPoistaKiitos!
PoistaMinusta niiden pitää olla kiinteempiä.
Siksi kokeilen seuraavaksi soseesta ja lisään enempi tota agar- jauhetta.
Ainiin sä oot tehnyt kouluaikoina noita. En muista toitko koskaan kotiin niitä maisteltavaksi.🙂
Huomenna nähdään!🙂
Kiitos reseptistä! Ja, näyttää niin hyvältä sekä tasaiselta!
VastaaPoistaKiitos!
PoistaEn oo tehny, mut nyt tuntuu, että voisin kokeilla! Ompas upean näkösiä ja maunkin voi valita ite. Toi ois aikas kiva lahja/ vieminenkin.
VastaaPoistaKiitos!
PoistaItsetehdyt makeiset olis kyllä kiva vieminen jouluna.
Näyttävät tosi herkullisilta. Itse tehdyn ei tarvitse olla kaupan tuotteen oloinen.
VastaaPoistaEn ole koskaan tehnyt marmeladia. Näitä on kokeiltava. Jos onnistuvat, kokeilen myös muita makuja. Kiitos reseptistä.
Hyvää viikonloppua!
Kiitos Kirsti!
PoistaMeinaan itsekin kokeilla muita makuja.
Hyvää viikonloppua!
Nam ja olisi ihana joululahjaideakin. <3 Kivaa viikonloppua <3
VastaaPoistaKiitos!
PoistaKivaa viikonloppua Tiia!❤️
Kauniin syvän tummansinisiä herkkuja. Olen joskus tehnyt marmelaadeja ja ihan hyvin onnistunutkin. Tänä vuonna voisi kokeilla vaikka näitä mustikkaisia. ~Katja
VastaaPoistaKiitos!
PoistaKiva kuulla, että olet joskus tehnyt itse marmeladeja.
Kauniin näköisiä ainakin.💛 Joskus muinoin myös ammattikoulussa tein marmeladia. Ja eihän niistä syötäviä tullut. Olen kertonutkin,että keksin pyyhekumin 😂😂 En edes tykkää marmeladista.
VastaaPoistaKiitos sunnuntaiaamun parhaista nauruista, Onneli! :D
PoistaMinäkään en tykkää marmeladista, en ole koskan tykännyt. Ehkä olenkin maistanut pyyhekumia.... :p
Onpa kaunis väri. Katsoin ensin, että ovat lakritsaa, mutta lähikuvassa väri tuli kauniisti esiin. En ole koskaan kokeillut tehdä itse marmelaadia. Kiitos vinkistä. Näin juuri, kun Kinuskikissa puhui tänään tuosta jauheesta Insta-storyssa.
VastaaPoistaKiitos!
PoistaKuulostaa ja näyttää niin makoisalta. Enpä ole koskaan tehnyt marmeladia, reseptisi kuulostaa niin helpolta, että varmaan pitää, joku kerta kokeilla.
VastaaPoistaLeppoisaa viikonloppua sinulle.
Kiitos!
PoistaTämä olikin helppo ohje.
Leppoisaa sunnuntai päivää!
Oi mitkä kuvat!Herkulliselta näyttää💛
VastaaPoistaKiitos!
PoistaHyvältä näyttävät ja varmaan maistuvatkin ja mustikka on terveelinen marja. Kiitti ohjeesta!
VastaaPoistaKiitos!
PoistaOle hyvä vaan ohjeesta!
Herkullisilta näyttävät!
VastaaPoistaKiva lahjaidea! :)
Kiitos!
Poista