torstai 22. marraskuuta 2018

Mustikkamarmeladit






Huomenta torstaihin!
Tein elämäni ensimmäisen kerran itse marmeladia.
Näin, että kauppoihin oli ilmestynyt Agar agar jauhetta, jota ennen sai vain apteekista.
Marmeladit on minun suurta herkkua.
Jouluna vihreätkuulat on ihan lemppareita!
Täytyy myöntää, että näistä marmelaadeista ei tullut niin kiinteitä,
kuin kaupan valmiit marmeladit on. Eli näitä pitää vielä harjoitella,
että onnistuu tekemään täydellisiä.
Kysynkin nyt teiltä marmeladin onnistumiseen vinkkejä?
Ajattelin ainakin, että seuraavaksi kokeilen tehdä marmeladin
soseesta ja lisään enempi Agar agar jauhetta. 

Marmeladeihin otin ohjeen täältä.

Mustikkamarmeladit:

2 dl Vettä
3 dl Sokeroimatonta mustikkamehua
6 dl Sokeria
2 rkl Agar agar jauhetta
Marmeladin pinnalle erikoishienoa sokeria

Mittaa kattilaan vesi, mehu ja sokeri ja kuumenna.
Ripottele agar-jauhe kiehuvaan nesteeseen kokoajan sekoittaen.
Keitä pari minuuttia.
Vuoraa reunallinen vuoka tuorekelmulla.
Kaada marmeladiliemi vuokaan. Anna marmeladin kuivahtaa yön yli.
Ota marmeladi vuuasta ja leikkaa haluamasi paloja tai ota muotilla kuvioita.
Anna palojen vielä kuivua seuraavaan päivään.
Kun marmeladin pinta ei enää tunnu kostealta,
kierrittele ne sokerissa. Jos pinta ei ole kuivunut hyvin, sokeri sulaa.
Purkita ja säilytä karkit huoneenlämmössä.

Oletko tehnyt itse marmeladeja?

Ihanaa torstaita täällä piipahtaville!💗

47 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä ja kauniisti aseteltu esille. Maistuisi varmasti mulle :)
    En ole itse koskaan kokeillut tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leppoisaa viikonloppua. Aurinko pilkahtelee🌞 Mulla On muuten pieni synttäriarvonta blogissa www.aarreaukusti.blogspot.com Lankaa ja puikot 🤗 Tulehan piipahtamaan

      Poista
    2. Kiitos Leena vinkistä. Täytyy tulla heti osallistumaan arvontaan.🙂

      Poista
  2. Kauniita. Koskaan en ole tehnyt, mutta nyt tekisi mieli yrittää.

    VastaaPoista
  3. Herkulliselta näyttää. :)
    Hyvää torstaita!

    VastaaPoista
  4. Hyvän näköisiltä nuo näyttävät:) Tarvitseeko niiden ollakaan niin kiinteitä kuin kaupan, näyttävät ainakin hyvin pysyvän koossa.

    VastaaPoista
  5. Oi, näyttävät herkullisilta.
    Vihreät kuulat ovat joulun lemppareita täälläkin. ;)

    VastaaPoista
  6. Namskis!Minä tykkään mustaherukkamarmeladista ja aion kyllä kokeilla näitä mustikkaisia:P

    VastaaPoista
  7. En ole koskaan itse tehnyt marmeladia! Kotitekoinen on varmasti niin hyvää ja parempaa kuin monet teolliset. Ihana saada uusia idiksiä jouluun, voisi kyllä itsekin joskus kokeilla.:) :)

    VastaaPoista
  8. Herkulliselta näyttää ♥️ Mukavaa torstaita ����

    VastaaPoista
  9. Onpas herkullisen näköistä!
    Mukavaa torstaita!

    VastaaPoista
  10. Enpä ole koskaan marmeladia itse tehnyt. Herkkuja ovat kyllä!

    VastaaPoista
  11. Wautsi! Varmaan ihania!
    Eipä ole tullut kokeiltua marmeladin tekoa! Noita on kiva antaa lahjaksikin.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Juu kiva lahjaidea, kunhan opin tekemään täydellisiä.😀
      Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  12. Ulkonäkö ainakin näyttää hyvältä, jos ei nyt muuten vielä onnistunu täydellisesti. Ite oon tehny joskus ammattikoulu aikaan marmeladia. Sillon tehtiin kaikenlaisia muitakin makeisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Minusta niiden pitää olla kiinteempiä.
      Siksi kokeilen seuraavaksi soseesta ja lisään enempi tota agar- jauhetta.
      Ainiin sä oot tehnyt kouluaikoina noita. En muista toitko koskaan kotiin niitä maisteltavaksi.🙂
      Huomenna nähdään!🙂

      Poista
  13. Kiitos reseptistä! Ja, näyttää niin hyvältä sekä tasaiselta!

    VastaaPoista
  14. En oo tehny, mut nyt tuntuu, että voisin kokeilla! Ompas upean näkösiä ja maunkin voi valita ite. Toi ois aikas kiva lahja/ vieminenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Itsetehdyt makeiset olis kyllä kiva vieminen jouluna.

      Poista
  15. Näyttävät tosi herkullisilta. Itse tehdyn ei tarvitse olla kaupan tuotteen oloinen.
    En ole koskaan tehnyt marmeladia. Näitä on kokeiltava. Jos onnistuvat, kokeilen myös muita makuja. Kiitos reseptistä.
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti!
      Meinaan itsekin kokeilla muita makuja.
      Hyvää viikonloppua!

      Poista
  16. Nam ja olisi ihana joululahjaideakin. <3 Kivaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
  17. Kauniin syvän tummansinisiä herkkuja. Olen joskus tehnyt marmelaadeja ja ihan hyvin onnistunutkin. Tänä vuonna voisi kokeilla vaikka näitä mustikkaisia. ~Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Kiva kuulla, että olet joskus tehnyt itse marmeladeja.

      Poista
  18. Kauniin näköisiä ainakin.💛 Joskus muinoin myös ammattikoulussa tein marmeladia. Ja eihän niistä syötäviä tullut. Olen kertonutkin,että keksin pyyhekumin 😂😂 En edes tykkää marmeladista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sunnuntaiaamun parhaista nauruista, Onneli! :D

      Minäkään en tykkää marmeladista, en ole koskan tykännyt. Ehkä olenkin maistanut pyyhekumia.... :p

      Poista
  19. Onpa kaunis väri. Katsoin ensin, että ovat lakritsaa, mutta lähikuvassa väri tuli kauniisti esiin. En ole koskaan kokeillut tehdä itse marmelaadia. Kiitos vinkistä. Näin juuri, kun Kinuskikissa puhui tänään tuosta jauheesta Insta-storyssa.

    VastaaPoista
  20. Kuulostaa ja näyttää niin makoisalta. Enpä ole koskaan tehnyt marmeladia, reseptisi kuulostaa niin helpolta, että varmaan pitää, joku kerta kokeilla.
    Leppoisaa viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Tämä olikin helppo ohje.
      Leppoisaa sunnuntai päivää!

      Poista
  21. Hyvältä näyttävät ja varmaan maistuvatkin ja mustikka on terveelinen marja. Kiitti ohjeesta!

    VastaaPoista
  22. Herkullisilta näyttävät!
    Kiva lahjaidea! :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina minua!❤