maanantai 25. syyskuuta 2017

Stifado





Eli kreikkalainen lihapata. Tätä herkullista pataruokaa syötiin eilen
sunnuntaina. Ja teen tätä herkkua jo toista kertaa. Aina yhtä hyvää. Nams!
Herkullisen ohjeen löysin täältä.

Stifado:

(n.1,2 kg) Naudan paahtopaistia
3 Isoa sipulia
4 Isoa valkosipulia
n. 6 dl Vettä
1 Lihaliemikuutio
500 g Tomaattimurskaa
1 rkl Punaviinietikkaa tai punaviiniä
2 rkl Tomaattipyreetä
2 Kanelitankoa
Suolaa
1 rkl Fariinisokeria
Must.pipp.rouhetta
2 tl Rosmariinia
2-3 Laakerinlehteä

Ruskista lihapalat kahdessa erässä paistinpannulla. Ei tarvitse paistaa kypsiksi.
Niin, että lihat saa väriä. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita lihapalat pataan.
Lohko sipulit ja laita pataan. Valkosipulit myös pieninä paloina sekaan.
Halutessa voit myös pilkkoa sipulit ihan pieniksi.
Kaada paistinpannulle tomaattimurska ja vesi. Laita liemikuutio ja mausteet.
Hauduta hetki tomaattiseosta.
Kaada tomaattiseos lihapalojen päälle ja lisää vielä kanelitangot ja laakerinlehdet mukaan.
Sekoita ja anna hautua uunissa 175-200 asteessa n. kolme tuntia.
Meillä pata oli kauemmin uunissa. Silppua tuoretta persiljaa pataan. Nauti pata riisin kanssa.

Aa että on hyvää!

Mukavaa alkanutta viikkoa!💚

66 kommenttia:

  1. Olen keitto- ja pataruokien ystävä. Tämä resepti on huippu. Tätä on kokeiltava. Syömme lihaa harvoin ja silloin sen pitää olla pitkään haudutettua. Hyvää maanantai-iltaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla!
      Liha on ihanan mureaa!
      Hyvää tiistaita sinulle!❤️

      Poista
  2. Varmasti on hyvää. Täytyy kokeilla.

    VastaaPoista
  3. Kiitos tästä, rakastan pataruokia ja nimenomaan riisin kanssa. Mukavaa viikkoa Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin tykätään pataruuista riisin kera.
      Mukavaa viikkoa sinulle myös!❤️

      Poista
  4. Ja taas yksin Sarin vinkki pääsee meidän perheen ruokalistalle. Tätä kokeilen heti, kun mökkikausi loppuu. Perhe kiittää jo varmaan tässä vaiheessa.

    VastaaPoista
  5. Näyttää herkuliselta, liha niin pehmeältä ja maukkaalta! Pitääpä kokeilla. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Liha oli pehmeää ja mureaa.
      Kannattaa kokeilla joskus!😀

      Poista
  6. Kumpa tuo herkullinen tuoksukin välittyisi tänne saakka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi, kun netin kautta ei saa tuoksuja😀

      Poista
  7. Oi nam, näyttää ja kuulostaa hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Tästä tuli meidän perheelle taas yksi lempiruoka.😀

      Poista
  8. Näyttää tosiaan hyvältä! Kiitos reseptistä:) Mukavaa alkanutta viikkoa sinne♥

    VastaaPoista
  9. Ai että, varmasti hyvää!! <3 Pitää kokeilla viikonloppuna! :)

    VastaaPoista
  10. Pataruoat on kyllä todella hyviä. Sitä parempia niistä tulee, mitä kauemmin malttaa uunissa pitää. Meillä nuo pataruoat on yleensä riistasta, mutta tämäkin ohje vaikuttaa kyllä todella hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Pataruuat on tosi hyviä. Ja käteviä, kun valmistuvat
      uunissa itsekseen.
      Riistasta tehdyt on varmasti myös hyviä.

      Poista
  11. Stifado on aikaa viepää, mutta hyvää!

    VastaaPoista
  12. Että! Tuota on pakko kokeilla viikon! Herahti ihan vesikielelle. Laitoin jo linkkiä miehelle, että tätä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana!😀❤️
      Kokeilkaa ihmeessä. Tosi herkkua!

      Poista
  13. Näyttää kyllä ihanalta! Minäkin tykkään pataruoista kovasti. Mukavaa tiistaita! ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna!
      Pataruuat on tosi hyviä.
      Mukavaa tiistaita!❤️

      Poista
  14. OI joi!
    NYT Kertakaikkiaan masuni huuti vaativan kurnaisun pataruokasi nähdessään!!
    Kokeiltava ehdottomasti!
    Sopii upeasti syksyiseen viikonloppuun ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!😀❤️
      Kannattaa kyllä kokeilla. Hyvää on!
      Sopii hyvin viikonloppu ruuaksi.

      Poista
  15. Kiitos resptistä, testiin menee. Pataruoat ovat mitä parhaimpia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vaan!😊
      Pataruuat on hyviä, mutta niihinkin on kiva saada vaihtelua.

      Poista
  16. Onneksi juuri kävin syömässä, miehen synttärit oli sunnuntaina, mutta tänään vasta kerettiin syömään "ulos"! On taas Sinulla siellä herkkua! Nam Nam! Mukavaa aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena!😀❤️
      Aurinkoista viikkoa sinulle myös!

      Poista
  17. Täytyykin kokeilla. Toi kanelitanko onkin ihan uus juttu mulle ruuassa 😨

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerro sitten tykkäsittekö😀
      Kanelitanko oli minullekkin ruuassa uusi juttu. Mutta sopi pataan hyvin!

      Poista
  18. Rakastan pataruokia, tämä menee kyllä testiin! Oon tehnyt vähän samantyylistä pataruokaa, uskon että meillä etenkin mies tykkää tästä ♥ Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä!😊
      Pataruuat on niin ihania ja käteviä viikonloppu ruokia.
      Kivaa illan jatkoa!❤️

      Poista
  19. Ihanaa pataruokaa!! Kiitos ohjeesta. Pitääkin kokeilla tehdä tätä, niin saa vähän vaihtelua pataruokiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä!
      On kyllä mukavaa saada vaihtelua ruokiin.
      Hyvää illan jatkoa!❤️

      Poista
  20. Täytyykin kaivaa pata esiin ja tehdä pitkästä aikaa jotain pataruokaa! Toi sun näyttää tooosi hyvältä nam!Mukavaa viikkoa☀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina!
      Mukavaa viikkoa sinulle myös!💕

      Poista
  21. Näyttää niin murealta!
    Pitkään haudutettu lihapata uunissa onkin hyvää!
    Kivaa viikonjatkoa sinne! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Liha olikin tosi mureaa.
      Kivaa viikon jatkoa sinulle myös!❤️

      Poista
  22. Oi oi oi, tämä ON hyvää - kuvat laittoivat veden kielelle...
    Tulee mieleen yksi ruokailu yli 10-vuoden takaa kun tarjosin tätä Kyproksen matkan jälkeen. Joku vieraista kyseli siinä, että mitä kaikkea lihapadassa on ja kun mainitsin kanelin, niin kahdella ruokailijalla pysähtyi syöminen siihen paikkaan... Olivat kuulleet mun sanovan, että kamelia :D :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä olisi minunkin ruokailu päättynyt siihen paikkaa, jos ruokana olis ollut kamelia😂
      Tämä oli kyllä herkullista pataa!
      Mukavaa syyskuuta sinulle!

      Poista
  23. On varmasi juuri niin herkullista kuin näyttääkin :). Haudutus tekee ruoille ihmeitä. Hyvää loppuviikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan haudutus tekee ruuasta herkkua. Lihasta tukee niin mureaa.
      Hyvää loppuviikkoa!

      Poista
  24. Huija ko näyttää niin herkulliselta ♥♥

    VastaaPoista
  25. Varmasti hyvää! Se muistuttaa meidän muunneltua palapaistia, johon tulee tomaattimurskaa. Padassa lihasta tulee ihan suussa sulavaa!
    Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä herkkua!
      Pataruuat on hyviä.
      Mukavaa loppuviikkoa!

      Poista
  26. Tämä menee kokeiluun! Kiitos reseptistä! Rakastan pataruokia ja ehdottomasti ne kuuluvat syksyn lämmikkeeksi ja makuhermojen kutkuttajiksi. Kiva vierasruokakin. Saattaisin myös tehdä sen viikonlopun mökkireissulle.
    Mukavaa keskiviikkoiltaa! T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Maija!
      Tämä on todellakin kiva vierasruokakin. Ja mökillä myös kätevä ruoka.
      Meillä tykättiin tästä kovasti.
      Mukavaa torstai päivää sinulle!❤️

      Poista
  27. Oi Nam, näyttää herkulliselta! Minua kiinnostaa tuo pata/kattila, kenen valmistajan tekemä se on ja minkä suuruinen se on?
    Ihanaa syksyä Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katrilli!
      Pata on Ikeasta ja on tosi iso!
      Siihen kuuluu vielä lasikansi.
      Ihanaa syksyä sinulle myös!😊

      Poista
  28. Kiitos reseptistä. Tuoksuu tänne asti ;)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina minua!❤