maanantai 7. joulukuuta 2015

7. Joulukuu


Lähellä joulua tulee leivottua paljon ja kokeiltua uusia reseptejä.
Tällä kertaa kokeilin Pirkan talvi ruoka lehdestä Maapähkinävoi-brownieita.

Maapähkinävoi-brownie:

1 levy tummaa leivontasuklaata (200g)
200g Voita
2 dl Sokeria
2 dl Vehnäjauhoja
1 tl Vaniljasokeria
3 Kananmunaa

Maapähkinävoi-tahna:

1 dl maapähkinävoita
2 rkl Sokeria

Sulata voi mikrossa. Lisää paloiteltu tummasuklaa sekaan. Lisää loput aineet voi-suklaaseoksen sekaan.Sekoita tasaiseksi. Sekoita maapähkinävoi ja sokeri keskenään.
Kaada taikina voideltuun vuokaan. (Itse käytin leivinpaperia vuuassa).
Lusikoi päälle maapähkinävoitahna. Tee veitsellä marmorikuviointi. Paista 175c n. 30 min.



10 kommenttia:

  1. Nam....toi on hyvää. Olen tehnyt myös version, jossa maapähkinätahnan tilalla on juustokakkutäytettä eli juustokakku-browniesseja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihan hyvän makuinen oli. En ole ennen brownieita tehnyt.
      Onko sulla ohje siihen juustokakku-brownieen?

      Poista
  2. Kuulostaapa herkulliselta! :> Pitää ehdottomasti laittaa ohje korvan taakse ja kokeilla joskus.

    VastaaPoista
  3. On varmasti hyvää! Näyttääkin ihanalle :). En ole koskaan leiponut brownieita, mutta kahvilassa syönyt. Nehän vievät kielen mennessään. :)

    VastaaPoista
  4. No voi mitä herkkua :) Täytyykin joskus kokeilla :D Mitä tämä herkkupeppu ei kokeilisi :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla. Ohje ainakin helppo. Tää joulun aika on ihan hirveetä herkutteluu...

      Poista
  5. Näyttää kyllä niin hyvältä! Joskus vois koklata. Mukavaa iltaa <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina minua!❤