Porkkanalaatikko
1kg Porkkanoita n. 5 dl Vettä
1 tl Suolaa 1,5 dl Puuroriisiä
4 dl Vettä 3 dl Maitoa
1 Kananmuna 0,5 tl Suolaa
0,5 dl Siirappia 0,5 dl Korppujauhoja
Ripaus valkopippuria
Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
Keitä riisit kypsiksi toisessa kattilassa. Soseuta porkkanat. Sekoita kypsät riisit sekaan.
Lisää maito, kananmuna ja mausteet. Sekoita seos tasaiseksi. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
Ripottele pinnalle korppujauhoja.. Paista 175c n. 2 tuntia.
Näyttää tosi hyvältä! Itse tein aika samantyylisesti porkkanalaatikon, mutta en laittanut riisiä. Se on suvun perintöä, ettei laiteta riisiä. En ollut pitkiin aikoihin tehnyt itse, mutta hyvin se onnistui. :)
VastaaPoistaKiitos! Olen muutaman vuoden tehnyt itse laatikot. Ennen ostin valmiina laatikot.
PoistaKyllä itse tehty on vaan parasta. Riisin kanssa tai ilman!
Meillä kaupan laatikot jää syömättä, ellei niitäkin tuunaa kermalla ja voilla. Helpoimmalla pääsen nykyään kun kutsun siskoni jouluksi kylään ja hän tuo tullessaan itsetehdyt ja puu-uunissa paistetut laatikot :)
VastaaPoistaKyllä kaupan laatikot on hyviä, kun niitä tuunaa.Ihanaa, kun saatte siskosi paistamat laatikot.
PoistaIhanalta näyttää! Tekis mieli maistaa :) Ihanaa iltaa <3
VastaaPoistaKiitos paljon! Hyvää iltaa myös sinne!
PoistaIt is such an amazing post, dear! Have a nice weekend:)
VastaaPoistawww.bloglovin.com/blog/3880191
Thank you Irene!
Poistasinut on haastettu :3
VastaaPoistahttp://tontunjoulumaa.blogspot.fi/ #1
Kiitos! Käynkin katsomassa haasteen.
Poista