torstai 10. joulukuuta 2015

10. Joulukuu

Konjakkisinappi

1,5 dl Colman´s sinappijauhetta
1,5 dl Sokeria
2 dl Kuohukermaa
1 kananmuna
1 tl Viinietikkaa
2 rkl Konjakkia

Sekoita sinappijauhe ja sokeri kattilassa. Lisää joukkoon kerma ja kananmuna. Kuumenna seosta ja sekoita koko ajan, kunnes kiehahtaa.. Lisää jäähtyneeseen sinappiin viinietikka ja konjakki. Kaada sinappi tölkkiin ja anna maun tasaantua jääkaapissa pari pävää. 





Tällä ohjeella olen tehnyt jo monta vuotta meille joulusinappia. Ja niin hyvää kinkun kanssa!
Kuopus jo kovin kyseli, milloin sinappia saa maistaa<3 Pari päivää pitää antaa maustua ja sitten voidaan ihan vähän maistella...  
                                                                                                      
Teetkö itse sinappia jouluksi?


8 kommenttia:

  1. On tehty, mutta taitaa olla muutama vuosi väliä. Sinappijauhot on kyllä jo kaapissa, mutta tarttis hieman lisää tunteja vuorokauteen, että kaiken ehtii..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tunteja vuorokauteen lisää olisi hieno juttu! Vielä olisi monta asiaa mitä haluaisin jouluksi tehdä. Saas nähdä miten käy...
      hyvää torstai päivää sinulle!

      Poista
  2. On varmasti hyvää! En ole koskaan tehnyt itse sinappia, mutta olisi joskus kiva kokeilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilemaan vaan! Helppoa ja nopeeta!
      Hyvää torstai päivää sinulle!

      Poista
  3. En ole itse tehnyt, mutta luulen että äitini tekee aika samalla reseptillä kuin sinä, tai ainakin siihenkin tulee konjakkia. Tykkään juuri tuosta jouluisesta makean väkevästä mausta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään myös väkevästä sinapista.
      Hyvää illan jatkoa sinulle!

      Poista
  4. Hih, meillä sama postausaihe ja vieläpä konjakkisinappi mullakin kyseessä, mutta etikkaa ei mun ohjeessa tullut :) Mukavaa iltaa <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina minua!❤