keskiviikko 30. syyskuuta 2020

Lohi-riisilaatikko

 




Moi!

Viime viikolla tein hyvää ja helppoa arkiruokaa. Ja ajattelin laittaa ohjeen tänne blogiin muistiin.

Kätevää, kun kaikki aineet laitetaan vuokaan ja ruoka on valmista noin tunnissa.

Riisiä ei siis tarvitse keittää, kun se kypsyy samassa vuoassa muiden aineiden kanssa.

Ohjeen löysin täältä.

Lohi-riisilaatikko:

500g Lämminsavulohta ( laitoin n.700g)

3 dl Puuroriisiä ( laitoin n. 4,5 dl)

Tuoretta tilliä

2 dl Kermaa (laitoin 3,3 dl kermaa)

2 Kananmunaa

6 dl Vettä ( vettä voi lisäillä kypsennyksen aikana, jos näyttää että tulee liian kuivaa)

Suolaa

Ripaus sokeria

Sitruunapippuria

Valkopippuria

Voita


Lisää vuokaan riisi, paloiteltu lohi, silputtu tilli ja mausteet.

Sekoita vesi, kerma ja kananmuna kulhossa ja kaada vuokaan. Sekoita aineksia vuoassa.

Laita voita nokareina lohi-riisilaatikon päälle. Paista 180 asteessa noin tunti.

Nauti!


Hyvää illan jatkoa!💙


12 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä! Kätevää, että riisi kypsyy uunissa. Ruoka valmistuu vaivatta, kun ei ole monia valmistusvaiheita. Hyvää viikonloppua sinulle ❤

    VastaaPoista
  2. Ei vitsit, nyt näyttää superhyvältä! 😊😊

    VastaaPoista
  3. Laatikkoruuat ovat arjen helpottajia ja etenkin tuollaiset, jossa vain vain heittää kaikki ainekset vuokaan ja se kypsyy uunissa kuin itsekseen.

    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa herkulliselta! Kiitos vinkistä.
    Pirteää lokakuun jatkoa!

    VastaaPoista
  5. Kuulostaa helpolta ja hyvältä! Tuohon voi upottaa vaikka tähteeksi jääneen savulohen.
    Mukavaa lokakuista viikonloppua ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä helppo ja tosi hyvää.😀
      Hyvää lokakuun jatkoa!💕

      Poista
  6. On kiva ohje, kun laitoit riisiä. Tätä voisin tehdä meillä myös!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina minua!❤