lauantai 18. heinäkuuta 2020

Rapea mansikkapiirakka







Moikka!
Alkuviikosta meillä kävi kahvivieraita ja tein 
Valion ohjeella rapeaa mansikkapiirakkaa pienillä muutoksilla.
Piirakka oli hyvää ja se tuo kivaa vaihtelua perinteiseen mansikkakakkuun.
Tuorejuuston vaihdoin vaniljarahkaan. Pohjan tein jo edellisenä päivänä.

Rapea mansikkapiirakka:

Pohja:

2 1/2 dl Vehnäjauhoja
1 dl Ruokokidesokeria
1 tl Leivinjauhetta
1 pss Mantelilastuja
1 1/4 dl Juoksevaa margariinia

Täyte:

1 prk Vaniljarahkaa
3,3 dl Kermaa
2 rkl Lemon curdia
Mansikoita

Sekoita kuivat aineet ja lisää rasva. Sekoita tasaiseksi.
Painele taikina leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan pohjalle.
Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia uunin keskiosassa.
Siirrä jäähtynyt pohja tarjoiluvadille.

Vaahdota kerma ja lisää rahka. Sekoita.
Levitä pohjan päälle ensin lemon curdia ja lopuksi kermatäyte.
Koristele mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.
Nauti!

Aurinkoista viikonloppua!💗

4 kommenttia:

  1. Mansikkakakkua on meilläkin tehty ja lakkakakkua myös. Helppoja tehdä ja on tullut gluteenitonta valmista pohjaa myös ostettua.

    VastaaPoista
  2. Ihana kesäinen kakku....tulossa ollaan!!! :) Vaikka, ei taida olla enää noin herkullista kakkua olla enää jäljellä :). Ihanaa sydänkesän jatkoa <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina minua!❤