maanantai 6. maaliskuuta 2017

Rahkakakku





Moikka!

Tätä hyvää rahkakakkua tein juniorin synttäreille.
Kiva laittaa ohje myös tänne blogiin. Kakku oli hyvää sellaisenaan, mutta lisänä
voi tarjota myös marjoja. Ja kakku on parasta kylmänä.
Ohjeen otin omasta leivontakirjasta.

Rahkakakku:

Pohja:

150 g Margariinia
1/2 dl dl Sokeria
1 Kananmuna
3 dl Vehnäjauhoja

Täyte:

3 keltuaista
2 tlk Maitorahkaa (yht. 500g)
100 g Sulatettua voita
2 dl Sokeria
2 rkl Maissijauhoja
2 tl ( Raastettua sitruunankuorta)
1 rkl Sitruunanmehua
2 tl Vaniljasokeria
3 Valkuaista

Vuokaan:

Margariinia 
Korppujauhoja

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka. 
Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja jauhot.
Jos taikina tuntuu kovalta, pehmennä se ruokalusikallisella vettä. Painele taikina
vuoan pohjalle ja reunoille ja jätä hetkeksi kylmään.

Erota keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita kulhossa täytteen kaikki muut
aineet paitsi valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita 
vaahto varovasti täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan.
Paista kakkua tunnin verran. Jäähdytä ja laita jääkaappiin.
Irrota kakku vuoasta, kun se on ollut jääkaapissa muutaman tunnin.

Minusta tämä oli helppo ohje. Ja rahkakakut on aina herkullisia.
Sopii pääsiäisen kahvipöytäänkin hyvin.




Perunanarsissin oksat leikkasin ja laitoin lasipulloon muutaman oksan.

Laitoin kuvan myös instaan. Minua voi seurata instassa sassu75.
En laita kuvia sinne kauhean aktiivisesti, mutta silloin tällöin tulee kuva laitettua.

Tänään onkin taas kylmempi päivä. Pakkasta on kahdeksan astetta.
Aurinko paistaa, niin voi olla, että ilma lämpenee nopsaa.

Taidan laittaa takan päälle, juoda kupin kahvia ja alkaa siivous hommiin.

Aurinkoista maanantai päivää!💛

54 kommenttia:

  1. Varmasti hyvää! Hyvin samantapaista kakkua olen tehnyt Katri-Helenan ohjeella. Resepti on otettu talteen jostakin lehdestä varmasti yli kaksikymmentä vuotta sitten ja kertoi laulajattaren jouluun valmistautumisesta.
    Rahka on ehkä jäänyt hiukan juustojen varjoon, vaikka mielestäni onkin ehkä raikkaampi kakuissa.
    Myös nuo lehdistä leikatut reseptit ovat kohta tai jo nyt ihan turhia, kun netistä löytyy aina tarvittava ohje nopeasti. Mutta sitten ei jää tuollaisia muistoja.
    Pakkasta on meilläkin saman verran ja kylmä viima lisäksi.
    Aurinkoista viikon alkua Sinulle! T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maija!
      Netistä kyllä löytää nopsaa tarvitsemansa ohjeen.
      Minulla on resptivihkoja ja keittokirjoja aika paljon. Kiva niitäkin on silloin tällöin selata.
      Aurinkoista viikonalkua sinulle myös!❤

      Poista
  2. Kiitos tuotahan täytyy kokeilla. Kauniit narsissit. Aurinkoista maanantaipäivää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ritva!❤
      Aurinkoista maanantai päivää sinulle myös!

      Poista
  3. Niin on herkullisen näköinen kakku jälleen.

    VastaaPoista
  4. Ihanaa maanantaita myös sinulle sinne siivouksen keskelle!
    Nuo perunanarsissit ovat tosi kauniita noin maljakossakin. Kakku näytti hyvältä ja pari aiempaa postausta tuli myös luettua. Instaosoite on tallettu seurattavaksi. Minut löytää nimellä santrajustiina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!❤
      Täytyykin etsiä sinut sieltä instasta!😀
      Mukavaa päivän jatkoa!

      Poista
  5. Namm..varmasti hyvää. Tykkään kaikesta missä on rahkaa..:)

    VastaaPoista
  6. Jälleen uusi herkku sinulta! Itse tykkään rahkasta, mutta mies ei siitä oikein välitä:)

    Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  7. Tämän laitan kokeiluun viimeistään talvilomallani, rahkakakut
    on vaan niin hyviä!😋 Ja noita perunanarsisseja on ihan pakko
    kyllä ostaa, mulla niitä ollutkin joka pääsiäisenä, tykkään niistä kovasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rahkakakut on hyviä! Kannattaa joskus kokeilla tätä helppoa ohjetta.😊
      Perunanarsissi on kyllä kaunis keväinen kukka! En tiedä miksen ole aiemmin niitä ostanut.
      Kivaa päivän jatkoa sinulle!

      Poista
  8. Makoisan näköinen kakku ja kuulostaa hyvälle, rahkasta saa niin meheviä leivonnaisia.

    VastaaPoista
  9. Namin kuuloinen kakku, taitaa mennä testaukseen kun on varmaan juustokakkuja vähän kevyempi :)
    Perunanarssissit ovat niin kauniita :) Mukavaa maanantaita sinnekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni!❤😊
      On tämä varmaan hiukan kevyempi versio. Ja sokerin määrää voi vielä vähentää, jos tykkää.
      Mukavaa maanantai päivää sinulle!

      Poista
  10. Tuo varmasti hyvä kakku! Ehdottamasti kokeilen. Juuri ajattelin pääsiäispöytää, johon sopisi hyvin.
    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsiäisruokia ja jälkkäreitä täytyy pikkuhiljaa alkaa jo suunnittelemaan.😀
      Vaikka sinne on vielä aikaa.
      Kannattaa joskus tätä kokeilla.
      Mukavaa viikkoa sinulle!💕

      Poista
  11. Aijai mikä täydellinen herkku ja on aina tehnyt mieli tehdä tuollaista kakkua, mutta pelkään etten osaa. <3 Ihanaa viikkoa <3

    VastaaPoista
  12. Oi mikä herkku, taas ♥ Ihanat kukkakuvat ♥ Olen löytänyt Sinut Instasta, ja se on mukavaa, katselen mielelläni Sinun kauniita kuviasi sielläkin! Oikein mukavaa alkanutta viikkoa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena!❤
      Sinulla on myös kauniita kuvia instassa ja blogissa!
      Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!❤

      Poista
  13. Ihanan mehevän näköinen kakku!
    Varmaan hyvää. Joskus olen maistanut vastaavaa ja oli kyllä herkkua.
    Päivänjatkoja! ❤️

    VastaaPoista
  14. oih....nam <3
    Itse varmaan lisäisin persikan paloja mukaan, ainakin pääsiäsen aikaan. Kiitos kun muistutit, täytyykin kaivaa yksi vanha resepti esiin.
    Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu!
      Persikat ja ananas myös sopii hyvin tämän kanssa.
      Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!❤

      Poista
  15. Hmm..Nam, mikä kakku!
    Ja sievät perunanarsissit!
    Pitääkin bongata sut Instan puolelta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna!❤
      Kiva, kun bongasit minut instasta. Aloin myös seuraamaan sinua!😀
      Mukavaa illan jatkoa!

      Poista
  16. Näyttääpä hyvältä! Koskaan en ole juustokakkua itse tehnyt, syönyt kyllä usein! Kivaa uutta viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!❤
      Kivaa uutta viikkoa sinulle myös!😊

      Poista
  17. On kyllä herkullisen näköinen kakku! Tykkään rahkasta. Juu, kiva pieni pakkassää on ollut tänään, aurinko paistoi niin nätisti. Mukavaa maanantai-iltaa! ❤

    VastaaPoista
  18. Hyvältä näyttää. Kiitos reseptistä, varmasti kokeilen. Mukavaa maanantai-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Anneli!❤
      Mukavaa maanantai iltaa sinulle myös!

      Poista
  19. Hyvän näköistä ja juurikin varmasti sopii myös Pääsiäisen aikaan. Mukavaa alkanutta viikkoa tv Liisa

    VastaaPoista
  20. Äitini leipoi lapsuudessa usein vastaavaa kakkua ja hyvää oli. Täytyykin kokeilla. Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vaan!
      Kannattaa Kokeilla joskus!😊
      Mukavaa päivän jatkoa!

      Poista
  21. Ihanan näköinen kakku - voisi olla hyvä pääsiäiskakkukin! Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  22. Nam, tuosu tuntuu täällä asti. Tätä voisi joskus kokeilla, vaikuttaa herkulliselta.

    VastaaPoista
  23. Rahkakakku kuulostaa niin herkulliselta. Täällä Fuerteventuran reissulla olen maistellut vaikka mitä makeaa leivonnaista, mutta miten lie, ne eivät maistu minusta miltään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!😊
      Onhan ne siellä ulkomailla ihan erimakuisia, kuin täällä Suomessa.
      Hyvää illan jatkoa sinne!❤

      Poista
  24. Oi, oi... rahkaherkut ovat kyllä niin mieleeni ja ovat mielestäni sopivia pääsiäisaikaan. Tai toki muulloinkin, mutta muistan lapsuudestani myös, että rahkaa syötiin (urakalla) pääsiäisenä. 😊 Suklaan kaverina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rahkaherkut sopii hyvin pääsiäiseen. Ja tulee niitä tehtyä muulloinkin.😀
      Suklaa kuuluu tietysti myös pääsiäiseen.

      Poista
  25. Nyt en niin ajatuksestakaan liho,kun minä en tykkää rahkaleivonnaisista,vaikka rahkasta muuten tykkään esim.marja rahkoista. Sehän onkin makuasia,monien mielestä rahkaleivonnaiset ovat suurinta herkkua. Taas olet tehnyt kauniin asetelmman,ihana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Se on makuasia. Ei kaikki tykkää kaikesta.
      Mukavaa keskiviikkoa sinulle!😊

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina minua!❤