lauantai 25. maaliskuuta 2017

Parmesanvohvelit ja lohitäyte








Hei!

Tänään töiden jälkeen tein meille suolaisia vohveleita. En ole koskaan ennen tehnyt suolaisia versioita. Nämä sopivat hyvin tarjottavaksi vaikka brunssille, aamiaiseksi...vappuna myös kiva tarjottava.

Yhteishyvä sivuilla näin parmesanvohveleita lohitäytteen kera. Sieltä sen idean sain. 
Vohvelit tein omalla ohjeella ja omalla lohitäytteellä. Vohvelit olivat aika miedon makuisa, että juustoa voisi ensi kerralla lisätä pikkuisen enempi. Herneenversoilla sai kivasti koristeltua annoksen.

Tein myös makeita vohveleita hillon kera. Niistä en huomannut/ehtinyt kuvia ottamaan.😀

Tässä ohjetta!

Parmesanvohvelit:

3 Kananmunaa
4 dl Maitoa
2 tl Leivinjauhetta
3 dl Vehnäjauhoja
Ripaus sokeria
Suolaa
80 g Parmesan raastetta

Sekoita ainekset hyvin ja paista kauniin ruskeita vohveleita.
(Makeat vohvelit valmistuu samalla ohjeella. Lisää vaan enempi sokeria
ja jätä parmesan pois.)

Lohitäyte:

N. 350 g Lämminsavulohta
300 g Greme fraichea
Pieni punainen paprika
Sitruunapippuria

Paloittele lohi. Pilko pesty paprika pieniksi paloiksi.
Sekoita ainekset greme fraichen kanssa ja mausta sitruunapippurilla.
Tarkista suola!

Anna makuuntua jääkaapissa hetken ennen tarjoilua.

Hyvää lauantai illan jatkoa!💙

48 kommenttia:

  1. Varmasti hyviä. No heh, muistuipa mieleen kuopuksen vohvelinteko, kun hän pikkupoikana hääräsi keittiössä ja luki ohjeesta sokerin määrän 3/4 dl - alle kouluikäisen logiikalla se oli 3 dl ja vielä vähän päälle ja oli makeita vohveleita :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hilla!
      Ne olikin sitten tosi makeita vohveleita!😀
      Kivaa illan jatkoa!

      Poista
  2. Upeita kuvia!Parmesan on mun lempparia, varmasti sopii hyvin vohveleihin ja nuo voisi olla kiva idea vaikka brunssilla tarjottaviksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiccu!
      Mä myös tykkään parmesaanista.
      Tämmöiset on kivoja juurikin brunssille.😊

      Poista
  3. Ihana ohje, Mie niin haluan vohveliraudan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanni!☺
      Minä sain viime vuonna uuden, kun vanha vohvelirauta oli hirveessä kunnossa.

      Poista
  4. Enpä ole minäkään koskaan suolaisia vohveleita tehnyt. Herkullisilta näyttävät nämä. Illanjatkot sinne!

    VastaaPoista
  5. Nuohan kuullostaa ja näyttää tosi hyviltä. En ole koskaan tehnyt suolaisia vohvelita.
    Lohitäyte, nam!
    Illanjatkoja sinulle!<3

    VastaaPoista
  6. Varmasti ovat hyviä:) Laitetaanpa tehtävien listalle;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli hyviä ja kivaa vaihtelua vohveleihin.😊

      Poista
  7. Minä tei vohvelfita viikolla gluteenittomana.Toimi resepti hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti gluteenittomat versiot on myös hyviä!😊

      Poista
  8. Varmasti ovat herkullisia. Aurinkoista viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
  9. Oi mikä resepti! <3 Olenkin kaipaillut uusia ideoita vohveleiden suhteen, joten kiitos tästä vinkistä! Ja kivaa viikonlopun jatkoa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Kiva, jos sait inspiraation suolaisista vohveleista. Nämä
      oli kyllä hyviä ja kivaa vaihtelua.
      Mukavaa sunnuntaita!😊

      Poista
  10. Oi kun näyttää hyvälle! En ole koskaan syönyt suolaisia vohveleita, mutta lettuja olen, ja nekin oli ihania. Mukavaa lauantai-iltaa! ❤

    VastaaPoista
  11. Näitä katsellessa tulee nälkä!

    VastaaPoista
  12. Oi mikä houkutus ! Saan joskus vohveleita erään ystäväni luona.
    Olen juuri hänen luokseen menossa ensi viikolla. Kehtaisinko
    vihjata vohveleista? 😀😎 Suolainen versio minulla vielä kokematta.
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Vihjaa vaan ystävällesi vohveleista!😀
      Mukavaa sunnuntaita sinulle!

      Poista
  13. No nyt harmittaa, kun vohvelirauta hajosi tässä jokin aika sitten. Harvoin tuli käytettyä, mutta olihan ne vohvelit niin makoisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 😀
      Vohvelit on makoisia. Liian harvoin niitä tulee tehtyä.

      Poista
  14. Kiitos vinkistä. Varmasti hyvää!
    Kivaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vaan!😊
      Kiitos ja hyvää sunnuntaita!

      Poista
  15. Oiii, mitä herkkua ☺
    Kivaa kesäajan alkua Sinulle Sari ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Kivaa kesäajan alkua sinulle myös!❤

      Poista
  16. Näyttää herkulliselta. En muista koskaan maistaneeni suolaista vohvelia.

    VastaaPoista
  17. On varmasti hyvää,herkullisen näköistä. Enole kuullut suolaisista vohveleista. Otan ohjeen talteen. Mukavaa sunnuntaita sinulle!

    VastaaPoista
  18. Hyvältä näyttää ja minulle ainakin suolainen vohveli maistuu paremmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Hyviä kyllä nämä suolaiset versiot.

      Poista
  19. Herkkuja ovat ja niin hyvää varmasti tuo lohitäyte!
    Mulla ei oo ees vohvelirautaa!😊

    VastaaPoista
  20. Näyttää ihanilta! Ihan vesi herahti kielelle. Meillä ei ole vohvelirautaa, kun mies inttää vastaan: olisi kuulemma taas vaan yksi turha kapistus kaapin perällä. Saa nähdä kumpi vetää tässä asiassa pidemmän korren :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Aika harvoin sitä tulee käytettyä.
      Ollaan vohveliraudassa lämmitetty myös hampparisämpylät ja pihvit.
      Siinä tulee tosi hyvät hampparit.

      Poista
  21. Minäkään en ole koskaan suolaisia vohveleita kokeillut, mutta on varmasti hyvää! :) Lohitäyte, aah kuulostaa täydelliseltä :D

    VastaaPoista
  22. Nam nämä on niin herkullisen näköisiä :) Täytyykin kirjoittaa ohje ylös, näitä voisikin pääsiäisenä kokeilla tehdä :)

    VastaaPoista
  23. En ole minäkään tehnyt koskaan suolaisia vohveleita. Tai en ainakaan muista. Taatusti hyvää. Täytyy kokeilla.
    Hyvää keskiviikkoiltaa! T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina minua!❤