keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Italialainen broilerivuoka








Viime viikolla halusin taas tehdä jotain uutta ruokaa, mitä en ole aikaisemmin tehnyt. Välillä vaan kyllästyttää samat vanhat ruuat.😂 Vaikka perusruuat hyviä onkin.
Haen paljon netistä uusia ruoka ohjeita ja välillä selailen keittokirjojani ja ruokalehtiä.

Tämän herkullisen ohjeen löysin taas täältä

Tämän tyyppiset italialaiset ja välimeren ruuat on niin hyviä.
Tykkään kovasti ja perhe myös tykkää.
Lapset ei tietenkään  syö oliiveja, mutta ne saa sitten jäädä lautasen reunalle.

Tämä ruoka tulee myös jäädäkseen meidän suosikki ruokiin.
Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin broilerin koipipaloja. Itse tykkään mieluummin käyttää fileitä.
Ja niitä kannattaa varata 1-2 kpl ruokailijaa kohden.

Italialainen broilerivuoka:

Muutama broilerifile (maustamaton)
Sitruuna
Oliiviöljyä
Suolaa 
Broilerimaustetta (suolaton)
1 Punasipuli
2 Valkosipulinkynttä
1 Paprika
3 dl Pitkäjyväistä riisiä
1 prk (400 g) Tomaattimurskaa
Mustia oliiveja (käytin valmiiksi pilkottuja)
N. 0,5 dl Aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina
2 tl Välimeren yrttiseosta (meira)
4 dl Kanalientä

Ruskista broilerifileet pannulla. Mausta sitruunan kuorella, suolalla ja broilerimausteella.
Siirrä vadille odottamaan.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pilko paprika.
Lisää kasvikset pannulle ja kääntele hetki. Siirrä pataan odottamaan.

Kaada pannulle riisi, tomaattimurska, oliivit, aurinkokuivatut tomaatit.
Mausta yrttiseoksella ja suolalla. Kiehauta ja kaada seos pataan.
Lisää joukkoon kuuma kanaliemi ja sekoita ainekset sekasin.
Aseta päälle broilerin palat.

Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 45 min.
Purista vuoan pinnalle sitruunan mehua ja koristele persiljalla.

Nauti!

Hyvää keskiviikkoa jokaiselle! Ja kiitos, kun jaksatte kommentoida postauksiani.
Niitä on niin mukava lukea!💖

48 kommenttia:

  1. Oi miten herkullisen näköistä! Sinä osaat ♥ oikein mukavaa keskiviikkopäivää Sinulle ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Leena!❤
      Mukavaa keskiviikkoa!

      Poista
  2. Tämän ohjeen nappasin itsellenikin, kiitos!

    Iloa keskiviikkopäivääsi!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla ja kiitos!❤
      Ihanaa keskiviikkoa sinulle!

      Poista
  3. Herkullisen näköistä tämän minäkin nappaan kiitos. Hyvää keskiviikon päivän jatkoa:)

    VastaaPoista
  4. Näyttääpä hyvältä.
    Tuota voisi joku päivä testata. :)
    Kävin cittarissa tänään ruokaostoksilla ja samalla kurkkasin tee hyllyn.
    Kahdelta eri valmistajalta näin ainakin lakritsiteetä. Forsman tealta ja clipperiltä.
    Mukavaa keskiviikkoa Sari!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!❤
      Ja kiitos vinkistä. Seuraavaksi, kun käyn cittarissa niin pitää ostaa.
      Mukavaa keskiviikkoa!

      Poista
  5. Kiitos herkullisesta ohjeesta. Tätä täytyy kyllä kokeilla :)

    VastaaPoista
  6. Wau! Hyvää varmasti. Muistuttaa paellaa hieman.
    Kivaa illanjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Juu muistuttaa paellaa, mutta tämä tehdään vaan uunissa.
      Kivaa illan jatkoa!❤

      Poista
  7. Tätä pittää taas kokeilla, näyttää niin hyvälle! Ihania, ihania juttuja taas täällä ja tuo
    voittokiulu, mikä ihanuus, mä haluun kans! Aurinkoista keskiviikon jatkoa! ☀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Maija!❤
      Aurinkoista illan jatkoa!

      Poista
  8. Juuri tänään ostin broilerin filepihvejä ja ajattelin tehdä niitä riisin kanssa niinkuin aina. Tosin tämä olisi tervetullutta vaihtelua ruokalistaan;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Broileri ruuat on hyviä. Meillä syödään aika paljon niitä, mutta kiva saada välillä
      niihinkin vaihtelua.😊
      Kivaa illan jatkoa!❤

      Poista
  9. Varmasti herkullista. Näyttääkin niin hyvältä.

    VastaaPoista
  10. Herkulliseltta näyttää, meilläkin kanaruoat on suosikkeja!

    VastaaPoista
  11. Näyttääpä herkulliselta...broileri on tosi hyvää.

    VastaaPoista
  12. No kyllä täällä on mukava käydä kommentoimassa, kun laitat näitä ihania ruokaohjeitakin. Monesti olen tehnyt näistä ohjeista ja tämäkin broilerivuoka pääsee kokeiltavien listalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista!❤
      Kiva kuulla, että olet kokeillut ohjeitani.

      Poista
  13. Oi, kuulostaa ja näyttää hyvältä, täytyykin testata!

    VastaaPoista
  14. Herkulliselta näyttää ja varmasi hyvää :)

    VastaaPoista
  15. Kivan tuntuinen ohje, täytyy kyllä kokeilla tätä! Mukavaa torstai pvää!

    VastaaPoista
  16. Ja lisää ohjeita Sarin keittokirjaan!

    VastaaPoista
  17. Näyttää ja kuulostaa tosi herkulliselta!

    VastaaPoista
  18. Näyttää ja kuulostaa herkulta ☺

    Aurinkoa päivääsi Sari ♥

    VastaaPoista
  19. Italialainen ruoka on niin herkkua <3 Tääkin on kyllä hyvän näköistä, mutta jää testaamatta kun en broileria tai kanaa syö. Aurinkoista loppuviikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Italialaiset ruuat on tosi hyviä.
      Aurinkoista loppuviikkoa!❤

      Poista
  20. On kyllä just sellanen ruoka, mikä maistuisi mulle, nam! Herkullisen näköistä ja kuuloista! Mukavaa ja aurinkoista torstaita! ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna!❤
      Tänään on ollut tosi ihana aurinkoinen päivä!
      Mukavaa torstaita!

      Poista
  21. Näyttää herkulliselta ja on varmasti hyvää,Nam. Tätä ohjetta täytyy
    kokeilla joskus. Mukavaa torstai illan jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
  22. Todellakin näyttää ja kuulostaa hyvältä 😛 Täytyy laittaa kokeiluun. T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

    VastaaPoista
  23. Tähän piti jo aiemmin kommentoida, että näyttää kyllä hyvältä ruoalta! Pistän ohjeen korvan taakse ;)
    Herneenversoja olen vuosikaudet kasvattanut. Heti kun vaan valo riittää niin alan hommiin. Pistän aina muutaman purkin kerrallaan viikon parin välein niin saa kokoajan syödä sopivasti kasvanutta versoa. Voisin syödä niitä vaikka kuinka ja ovathan ne terveellisiä :) Toinen on valkosipulinversot! Kokeiles joskus! Kynsiä vaan multaan ja kun versoja ilmaantuu niin leikkaat 2/3 osaa pois ja aina verso kasvaa uudestaan. Ovat ihanan miedon valkosipulisia vaikka leivän päällä :D Lopuksi ne voi istuttaa ulos ja nauttia valkosipulin kukista ja myöhään syksyllä kokonaisista valkosipuleista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Taru!💕
      Täytyykin kokeilla valkosipulin kasvatusta. Kiitos paljon ohjeesta!😀

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina minua!❤