perjantai 22. huhtikuuta 2016

Poronkäristys






Hei!

Tykätäänkö teillä poronkäristyksestä?

Lapset usein pyytää tätä ruokaa, mutta liian harvoin tulee tehtyä.

Tässä on ohje:

Pakaste poronkäristystä (meillä oli kaksi pussia)
1 Sipuli
Suolaa
Voita
Rouhittua mustapippuria
1 Pullo olutta
Vettä

Paahda sipuli pannussa voin kanssa ja lisää uunipataan. Lisää jäinen liha
vähitellen paistinpannulle. Nostele lihaa kunnes koko määrä
on sulanut.

Anna käristyksen hautua omassa liemessään kunnes liha tuoksahtaa paahtuvalle.
Mausta ja lisää käristyslihat pataan. Lisää pullo olutta pataan.
Käytä vettä paistinpanulla, jotta saat kaikki maut mukaan ja lisää se pataan, niin että
lihat peittyy.

Käristys saa hautua tunnin ajan uunissa n. 170c.

Tarkista maku ja tarjoa muussin ja puolukkasurvoksen kanssa.


25 kommenttia:

  1. No en ole kyllä aikoihin tehnyt. On kyllä herkullisennäköinen annos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anni!
      Aika harvoin sitä tulee tehtyä.
      Mukavaa perjantai päivää!

      Poista
  2. Voi ku saiskin pitkästä aikaa poronkäristystä! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liian harvoin tulee tehtyä.
      Mukavaa päivän jatkoa!

      Poista
  3. Voi juku, kun onkin hyvän näkönen annos :)

    VastaaPoista
  4. Poronkäristystä en ole syönyt pitkään aikaan, mutta hirvikäristystä tulee syötyä aina sillon tällöin (poikaystäväni on hirvimiehiä, joten hirvenlihaa löytyy pakkasesta). :) Itse olen vain melko laiska vuolemaan käristyslihaa, eli liian harvoin tulee valitettavasti itse tehtyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hirvikäristys on varmasti myös hyvää!
      Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  5. Kyllähän poronkäristys hyvää on!

    VastaaPoista
  6. Meillä syödään säännöllisesti poronkäristystä, yksi suosikkejamme. Sinulla on niin houkuttelevan näköiset ruokakuvat, että iski poronkäristyshimo.

    Valmistamisen suhteen olemme selvästi eri koulukuntaa. Minä käytän nesteeksi vain vettä enkä välttämättä edes sipulia :) Joskus olen kokeillut tuota olutkastiketta, mutta palannut aina vanhaan tyyliin. Siinä pieni määrä kärylastuja paistetaan voissa kuumalla pannulla hetkisen ajan ja sitten pois pannulta ja seuraava satsi. Lopuksi kaikki lastut pannulle, vettä, suolaa ja pippuria ja annetaan hautua hiljaisella tunnin verran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Onhan noita käristys ohjeita monenlaisia!
      Hyvää on varmasti tuo sinunkin tekemä.
      Mukavaa illan jatkoa!

      Poista
  7. Onpa hyvännäköinen annos! Varmasti hyvää! En oo tehny, kun meil ei kelleen kelpaa, mut voisin
    kyllä syödä! Kivaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maija!
      Eihän tuo kaikkien herkkua ole. Meillä tykkää kaikki.
      Sieniä meillä syö vain minä. Harmi, kun en voi sieni ruokia tehdä koko perheelle.😞
      Ihanaa viikonloppua sulle myös!😊

      Poista
    2. Juu toisen herkku on toisen inhokki!

      Poista
  8. Tykätään, ja paljon. Harvoin tulee tehtyä.
    Hyvän näköinen annos, nam.

    VastaaPoista
  9. Oi, se on tosi hyvää mutta tulee harvoin tehtyä. Näyttää kyllä herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Liian harvoin tulee myös tehtyä.
      Mukavaa viikonloppua!😊

      Poista
  10. Poronkäristys on niin hyvää! En ole koskaan tehnyt sitä, mutta olisi kyllä kiva kokeilla. :)
    Mukavaa perjantai-iltaa! :)

    VastaaPoista
  11. Moikka! Meillä syödään luvattoman harvoin poronkäristystä... isäntä kyllä osti just riistakäristystä et sehän ajaa lähes saman asian. Oluen mä kyllä kans jätän pois, otan sen sitten vaiks ruokajuomaks ☺
    t. Sarppa ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riistakäristys on varmaan myös hyvää.
      Minusta tuo olut antaa käristykselle hyvän maun. Tekotapoja on tosiaan monenlaisia.
      Mukavaa päivän jatkoa!😊

      Poista
  12. Kappas vain, meillä oli tänään juuri tuota poronkäristystä ja perunamuusia!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina minua!❤