lauantai 26. maaliskuuta 2016

Pääsiäispasha








Meidän pääsiäisen perinne jälkkäreihin on kuulunut Pasha jo monta vuotta.
Lapset oikeen odottaa tätä jälkkäriä.

Tässä ohje:

500g Rahkaa
4 dl Kuohukermaa
200g Voita
2 dl Sokeria
2 Keltuaista
6 tl Vaniljasokeria
2 rkl Sitruunanmehua
Rusinoita
Rouhittua manteleita

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Vatkaa toisessa kulhossa kermavaahto. Lisää voi/sokeri vaahtoon
rahka, keltuaiset ja mausteet. Rusinoita ja rouhittua mantelia maun
mukaan.( Rusinan sijaan voi käyttää myös korintteja.)
Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita kaikki yhteen.

Vuoraa suodatinpusseilla esim. lävikkö. Laita lävikkö ison 
kulhon päälle, jotta pashasta pääsee valumaan neste pois.
Lusikoi massa lävikköön. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään.
Kumoa Pasha seuraavana päivänä tarjoiluvadille ja koristele haluamallasi 
tavalla. Voit koristella suklaa karkeilla tai hedelmillä yms.

Oletko koskaan tehnyt Pashaa? Onko teillä perinne jälkkäriä
tai ruokaa pääsiäisenä?

Mukavaa lauantai päivää!

34 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta. En ole koskaan tehnyt pashaa, eikä meillä taida olla mitään perinteitäkään :)
    Mennään vähän fiiliksen ja ohjelman mukaan ;)

    VastaaPoista
  2. Onpa hieno :) Pasha ei kuulu meidän pääsiäisperinteisin, tosin ei meillä taida olla muitakaan pääsiäisperinteitä ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija!
      Pashaa pitää aina olla. Lasten toive!
      Ei meilläkään muita perinteitä ole.

      Poista
  3. Kuulostaa herkulliselta reseptiltä, melkein kuin omani ;) Korintteja en löytänyt tänä vuonna mistään, pistän tilalle keltaisia rusinoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Keltaiset rusinat sopii myös hyvin.
      Onhan näitä ohjeita monenlaisia.

      Poista
  4. Kaunis on ja voin vain kuvitella miten hyvän makuinen! Hyvää Pääsiäistä!

    VastaaPoista
  5. Onpa hyvän ja raikkaan näköinen pasha!
    Pitäisi kyllä kokeilla. Meilläkin pidetään rahkasta, mutta tehdään yleensä vain hedelmärahkaa ja piirakkaa.
    Iloista pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!
      Kaikki rahkajälkkärit ja piirakat on hyviä.
      Oikeen ihanaa pääsiäistä sinulle!🐣

      Poista
  6. Näyttää niin raikkaalta ja varmasti on hyvää. Meidän äiti teki aina pashaa, kun olimme pieniä,
    tuo perinne on sitten jäänyt, mulla on kyllä tallessa se muotti mihin sitä tehtiin. Pitäis ehkä kokeilla!
    Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maija!
      Meillä ei äiti tehnyt pashaa. Mutta nyt omalle perheelle olen sitä tehnyt
      Jo monta vuotta. Eivätkä ole vieläkään kyllästynyt...
      Kivahan se ois välillä tehdä muutakin jälkkäriä pääsiäisenä,
      Mutta Pasha on kuulemma ihan ehdoton!
      Oikea Pasha muotti oiskin ihana! Tulee varmasti kauniimpi!
      Mukavaa pääsiäisen jatkoa!🐣

      Poista
  7. Näyttää kyllä tosi hyvältä!
    Olen tehnyt pashaa joskus vuosia sitten, ja tykkään siitä kovasti. Nyt meillä ei sen kummempaa jälkiruokaperinnettä ole ollut pääsiäisenä. Mämminkin syömisen lopetan kokonaan, kun huomasin eilen, että sehän aiheuttaa mulla migreeniä. Se sisältää lisäaineita siis, ja ne tuppaa mulle aiheuttaa särkyä. Mutta tuo pasha sopisikin mulle hyvin, joten ehkä ensi vuonna teenkin sitä taas! :)
    Mukavaa lauantaita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna!❤️
      No voi harmi, jos tulee migreeni mämmistä.
      Mutta hyvä, kun huomasit mistä johtuu!
      Meillä tykkää mämmistä minä ja meidän kuopus.

      Ihanaa lauantai päivää sinulle!

      Poista
  8. Pashaa en ole koskaan itse valmistanut, eikä se oikein kuulu meidän pääsiäisen viettoon. Meillä maistuu mämmi ja sitä onkin jo syöty useampi ropponen :) Mukavia pyhien jatkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on myös mämmiä.
      Minä ja kuopus syödään sitä!
      Mukavaa lauantai iltaa sinne!

      Poista
  9. En ole koskaan maistanutkaan pashaa, mutta tuo näyttää herkulliselta.

    VastaaPoista
  10. Ikinä en ole pashaa tehnyt, mutta tykkään kyllä mausta. Muistaisin että on vaivalloista tehdä, mutta onko se? Mukavaa iltaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nopea tehdä, mutta tarjoillaan vasta seuraavana päivänä.
      Mukavaa loppu iltaa myös sinulle!😊

      Poista
  11. Oi, näyttää hyvältä. En ole koskaan pashaa tehnyt, ehkä tulevaisuudessa.
    Pääsiäisen jatkoja!

    VastaaPoista
  12. Meillä on ollut talossa joku kananmuna-allerginen viimeiset 12 v joten ei ole tullut pashaa tehtyä.
    Ehkä kun tuo nuorinkin kasvaa ja allergiat väistyy niin meilläkin tätä testataan! :)
    Iloista pääsiäisen jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki tämän voi tehdä ilman tuota kananmunaakin. Tuskin makuun paljon vaikuttaa.
      Meilläkin kuopus oli pienenä kananmunalle allerginen.
      Oikeen mukavaa pääsiäisen jatkoa sinulle myös!🐣

      Poista
  13. Kyllä olen tehnyt monena vuonna pashaa! Minusta se vaan kuuluu pääsiäiseen. Tänä vuonna tosin en tehnyt sitä, kun leivoin niin paljon muuta herkkua tytön synttäreiden vuoksi. Meillä myös mies syä pashaa, vaikkei muuten tykkääkään mistään makeista herkuista. Hyvää Pääsiäisen jatkoa Sinulle, Sari ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että olet myös tehnyt pashaa!
      Ihanaa pääsiäisen jatkoa Krisse!🐣

      Poista
  14. En oo koskaan tehnyt, mutta ehkä pitäisi :) Kaupan pashasta en tykkää mutta raaka-aineitten perusteella voisin itse tehdystä tykätäkin.Ihanaa pääsiäisen jatkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tykkää myös kaupan versiosta.
      Kannattaa joskus kokeilla!
      Mukavaa pääsiäisen jatkoa sinulle!🐣

      Poista
  15. Ihanalta ja herkulliselta näyttää, ei ihmekään että on lasten herkkua!
    Meiltä jäi tänä pääsiäisenä pashat tekemättä ja kauppaan, oltiin ihan mämmilinjalla, :D
    Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minttu!
      Mämmi on myös hyvää pääsiäisherkkua.
      Ihanaa pääsiäisen jatkoa sinulle myös!🐣

      Poista
  16. Pashaa en ole koskaan tehnyt enkä muistaakseni ole koskaan maistanutkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on helppo ja rahkan tapaista pääsiäisherkkua.
      Niitä on monia eri ohjeita netissä.

      Poista
  17. Pasha on kyllä niin hyvää ja oletkin saanut komean aikaiseksi. Pääsiäisenä kävin Nurmeksessa Bomballa ja sain siellä ihanaa pashaa. Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa! Kyllä pasha on hyvää, vaikkei kevyttä herkkua olekkaan.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina minua!❤