maanantai 9. marraskuuta 2015

Joulua...

Eilen olen jo vähän laittanut joulukoristeita esille. Minulla on kaksi joulukylää. Tykkään niistä paljon. Niistä tulee niin jouluinen olo. Uudempi joulukylä on, missä juna kiertää ympyrää. Se soittaa myös kolmea joulu laulua. Mutta tykkään pitää sitä ilman ääniä. Musiikki tulee mielestäni liian kovaa. Toinen joulukylä on myös kiva. Siihen saa vilkkuvat värivalot tai tavalliset valot.


Laitoin myös ison lyhdyn sisään jo koristeita ja paristokäyttöset led-valot!
Tänään ostin kaupasta  piparitaikinaa. Lähipäivinä meillä leivotaan ensimmäiset piparit.
Lähempänä joulua teen vielä itse oman piparitaikinan.

Joko olette pipareita leiponut? Onko sinulla joulukylää?

16 kommenttia:

 1. Minulla on pienin pieni joulukylä, minne saa tuikkuja sisälle. Juuri ostin siihen ledtuikut ja laitoin ekaa kertaa tänä vuonna sen esille. Pipareita en ole vielä leiponut. Taikinaa olen kyllä syönyt salaa pitkin vuotta :)Luulisin, että parin viikon päästä vasta teen ensimmäiset piparit itse tehdystä taikinasta.

  VastaaPoista
 2. Ihanat joulukylät! Olen käynyt näitä Stockalla ihastelemassa, mutten ole raaskinut ostaa vielä... Lapset varmasti rakastaisivat tällaista. Meikäläisen jouluvalmistelut ovat toistaiseksi olleet siivoilua, mutta ekat glögit on sentään jo maisteltu. PS. Sinulle olisi jouluinen haaste blogissani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hensku! Täytyykin mennä Stockmannille katsomaan millaisia siellä on.
   Kiitos jouluisesta haasteesta! Käynkin heti katsomassa!

   Poista
 3. Hienoja joulukyliä :). Meillä ei ole, mutta täytyy ehdottomasti harkita sellaisen hankkimista, nyt kun olen blogeissa nähnyt niin hienoja ja jouluisia kyliä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Tänään kävin pikaiseen Hongkong kaupassa ja siellä oli myös kauniita joulukyliä.

   Poista
 4. Muutto hommien takia ei ole ehtinyt pipareita leipomaan, mutta viimeestään itsenäisyyspäivänä sitten äitin kanssa talkoillaan omasta taikinasta pipareita. <3

  VastaaPoista
 5. Ihania joulukyliä. Meillä ei ole, mutta lapset varmasti tykkäisivät. Joulukuussa leivotaan meillä ensimmäiset piparit, nyt lähinnä siivoillaan ja syödään joulutorttuja ja glögiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos satu! Juu moni leipoo vasta joulukuussa piparit. Niin meillä kotonakin tehtiin, kun olin lapsi! Itse haluan tehdä joulujuttuja etukäteen, kun en malta odottaa! Lahjojakin ostelen pitkin vuotta.

   Poista
 6. Hienoja. Itselläni ei ole joulukylää, mutta olisihan sellainen ihan mukava. Viime vuonna taisin sellaista jossain katsellakin. En ole tehnyt itse vielä pipareita, mutta ostin vasta uusia piparimuotteja, kun Lidlissä oli 25 (+ yhden säilytysrenkaan) piparkakkumuotin setti n. 4e.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ne oli kyllä edukkaita piparimuotteja.

   Poista
 7. Mä kävin perjantaina Jyväskylässä Viherlandiassa ja siellä rakennettiin jouluosastoa. Oli myös muutama joulukylä. Taisin nähdä niitä muuallakin. Ainakin Jyskän varastomyymälässä on toisinaan joulukyliä tai vastaavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä joulukyliä myydään monessa paikkaa! Ihastelen niitä aina kaupoissa.

   Poista
 8. Ihana toi iso lyhty sistuksineen <3 Tuosta sain idean suojata oma pieni kauriini, joka on 'kolahdus herkkä', liimattu jo kasaan parikertaa.....Kiitos!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina minua!❤