maanantai 10. heinäkuuta 2017

Itsetehty marinadi broilerille


Huomenta!

Kesä on grilliruokien aikaa. 
Aika usein tulee grillattua broileria. Ja niin myös eilenkin grillailtiin uimareissun jälkeen.


Grillattuja kasviksija! Kesäkurpitsaa, paprikoita ja maissia.


Löysin netistä maukkaan marinadi ohjeen broilerille ja laitan ohjeen tänne blogiini
myös. Tällä marinadilla ollaan broilerifileitä grillattu jo moneen kertaan.
Niin hyvää ja nopea valmistaa.


Marinadi ohjeen keksijä lupaa, että kaupan valmiit marinadit jää ostamatta,
kun maistat tästä herkullisesta marinasta tehtyä broilerifileitä.
Ja totta on. Tämän jälkeen meillä marinoidaan boilerit tällä ohjeella. Nam!


Hunajamarinadi broilerille:

750 g Maustamattomia broilerifileitä

Marinadi:

1 kpl Sitruunan mehu
2 rkl Juoksevaa hunajaa
1/2 dl Öljyä
2 kpl Valk.sipulin kynttä hienonnettuna
2 tl Jauhettua juustokuminaa
1 tl Jauhettua korianteria
1 tl Kurkumaa
1 tl Suolaa
1/2 tl Chilijauhetta
Ripaus must.pipp. rouhetta
1 tl Jauhettua inkivääriä

Sekoita kulhossa marinadin ainekset hyvin keskenään.
Lisää broilerifileet ja sekoita hyvin marinadin kanssa.
Laita elmukelmu päälle ja laita jääkaappiin marinoitumaan
seuraavaan päivään. Valuta fileistä ylimääräinen marinadi
pois ja grillaa kypsiksi.

Alkuperäinen ohje täältä


Tässä broilerit marinoitumassa. Ja huomasin, että unohdin tähän satsiin laittaa tuon 
korianterin. Mutta maku oli silti hyvää.


Grillataanko siellä paljon? Marinoitko sinä itse lihoja?

Tänään on vapaapäivä. Aamulla vein nuoremman tyttären juna-asemalle.
Lähtevät kaverin kanssa Linnanmäelle.
Tänään on myös äitini syntymäpäivä. Pitää siis lähteä lahja ostoksille.
Täytyy lähteä herättelemään juniori kauppaan mukaan.

Hyvää maanantai päivää!💜

40 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta! Minä inhoan kaupan liemessä lilluvia lihoja ja kanoja, marinoin mielelläni itse tai sitten ostan ihan korkeintaan pintamaustettuja, tätä ohjetta täytyy kyllä kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla joskus!
      Meillä ainakin tykätään tästä kovasti.

      Poista
  2. Aika tasan grillataan ja ei grillata/ viikko. Grillaus on vain niin helppoa ja nopeaa :)
    Täytyykin kokeilla tuota ohjetta. Itse yleensä heitän mausteeksi sitä mikä hyvältä sillähetkellä tuntuu...ja yleensä syömme tulista ruokaa, joten chili on luotto mauste ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulisesta ruuasta mekin tykätään. Ja chili sopiikin moneen paikkaan.
      Tähän marinadiin sopii varmasti myös tuore chili jos kaapista löytyy.
      Mieluusti otan uusia marinadi ohjeita vastaan!😀
      Grilli herkut on helppoja ja kiva, kun ei tarvitse niin paljon hellan äärellä touhuta.

      Poista
  3. Kiitos vinkistä! Tätä täytyy testata!
    Aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
  4. Kiitos marinointivinkistä. Ostin juuri maustamattomia br-fileitä ja kokeilen tuota ohjetta!!

    VastaaPoista
  5. Itse tehty marinadi on parasta, ilman kaiken maailman lisäaineita.
    Kivaa viikkoa.

    VastaaPoista
  6. Meillä tehdään aina marinadi itse...valmiiksi maustetut eivät vaan maistu...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne valmiiksi maustetut alkaa kyllästyttämään välillä.
      Täytyy enempi vaan alkaa tekemään itse marinadeja!

      Poista
  7. Kuulostaa ja varmasti maistuu myös hyvälle grillaukset tuolla marinadilla!! Tuota pitää kyllä kokeilla..itse tykkään kovasti kaikista BBQ-mausteista ja niitä tulee omissa grillauksissa käytettyä. Oikein ihanaa alkanutta viikkoa sinne ja Onnitteluja syntymäpäivä sankarille♥


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      On kyllä hyvää!
      BBQ-mausteet on myös hyviä.
      Hyvää maanantaita sinulle!

      Poista
  8. Kiitos kovasti ohjeesta, sillä kaipaan erilaisia vivahteita grillailuun, ettei ala maistumaan samalta. Hyvin herkästi sitä meinaan samaa marinadia aina laittaa menemään. Tänään grillataankin kanavartaita.

    Ihanaa uutta viikkoa Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Tiia!
      Sama juttu, että haluan myös eri vivahteita grilliruokiin.
      Oi! Kanavartaat kuulostaa niin hyvälle!
      Ihanaa uutta viikkoa sinulle myös!💕

      Poista
  9. Juu, kyllä marinadi kannattaa ehdottomasti valmistaa itse. Saa upeita uusia makuelämyksiä ja itseäni ainakin inhottaa paksussa marinadimömmössä lilluvat valmistuotteet. Mukavaa vapaapäivää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on!
      Mukavaa maanantai päivää sinulle!

      Poista
  10. Pitäisi kyllä jaksaa/muistaa marinoida lihoja itse enemmän! Hyvältä kuulostavat perusainekset ainakin tässä marinadissa.

    VastaaPoista
  11. Kiitos ohjeesta! Meillä se on isäntä, joka hoitaa grillaamiset ja marinoimiset. Ihan mahtavan näköisiä nuo kasviksetkin tuolla grillissä.
    Aurinkoa ja iloa viikkoon!

    VastaaPoista
  12. Itse tehdyt marinadit ovat parhaita. Turhan usein sorrun valmiiksi marinoituihin pihveihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on!
      Usein tulee itsekkin sorruttua valmiisiin marinoituihin pihveihin.

      Poista
  13. Herkullisen näköistä! Ihan hirveästi ei ole tullut vielä grillailtua. Lähinnä makkaraa. Mutta broileria täälläkin tykätään laittaa. Maustamattomina ostan tai sitten pintamaustettuna. Sitten kaapista mausteita mitä milloinkin. Kasvikset on ihania grillattuna. Vartaita niistä laitellaan.
    Nyt rupesi tekemään kyllä mieli...
    Ulkona ollaan muuten käyty paljon syömässä.
    Ohje on kyllä hyvänkuulloinen!
    Mukavaa iltaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari!
      Grillatut kasvikset on niin hyviä. Mekin välillä tehdään
      vartaita.
      Mukavaa illan jatkoa!😊

      Poista
  14. Tuo pitää ottaa kyllä ylös. aina tahtoo toi kana jäädä mauttomaksi. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
  15. Kiitos hyvästä marinadi ohjeesta, tätä pitääkin testata....juuri yhtenä päivänä mietin että pitäisikin saada uusia marinadi ohjeita joten tää tuli kuin tilauksesta <3 Onnittelut synttärisankarittarelle <3 Iloista tiistaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Tämä maustaa broilerin hyväksi! Ollaan tykätty!
      Iloista tiistaita sinulle myös!💕

      Poista
  16. Kiitettävästi on nykyään kaupoissa ei-marinoituja lihoja tarjolla ja itse tehdyt marinadit ovat parhaita kyllä.

    VastaaPoista
  17. On varmaan hyvää! Hunajasta tulee niin ihana makeus. Täytyy pistää kokeiluun.
    Hyvää sadepäivän iltaa! T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On hyvää broileria, kun marinoi tällä.
      Mukavaa keskiviikkoa!

      Poista
  18. Ihan tässä tulee vesi kielelle noita kuvia katsellessa! TYkkään marinoida itse, cokis-marinadi on noussut viime kesinä omaksi suosikiksi, samaten viskiglaseeraus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hensku!
      Kuulostaa niin hyvälle nuo sinun marinadit!
      Mukavaa keskiviikkoa!

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina minua!❤