maanantai 19. syyskuuta 2016

Omenahyydykekakku








Moikka!

Eilen vietettiin miehen synttäreitä ihan perheen kesken.
Tehtiin hyvää ruokaa ja jälkkäriksi kahvin kanssa tein tämmöisen 
omenahyydykekakun.

Olin jo aikoja sitten ostanut kaappiin bonnen omenasosetta ihan muuten vaan,
jos joskus leivon jotain omenaista.

Synttäreiden kunniaksi sainkin idean tehdä omenahyydykekakun.
Kakku maistui hyvältä. Eikä ollut yhtään liian makea.

Omenaruusukkeisiin löysin ohjeen Kinuskikissan sivuilta:

Tässä kakun ohje:

Pohja:

200g Digestivekeksejä
N. 80g sulatettua voita/margarin

Omenatäyte:

4dl Kermaa
1dl Sokeria
2tl Vaniljaokeria
Ripaus kanelia
1prk Vaniljarahkaa
1pk Rahkaa (250g)
4dl Omenasosetta (Bonne)
10kpl Liivatelehteä
1/2dl Vettä

Kiille:

1dl Omenasosetta (Bonne)
1dl Vettä 
2 Liivatetta

Murskaa keksit ja lisää sula rasva sekaan. Vuoraa irtopohja vuoka
leivinpaperilla. Painele keksi seos vuuan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.

Tee täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokeri kevyeksi
vaahdoksi. Vatkaa sekaan rahkat ja omenasose. Mausta kanelilla ja vaniljasokeilla.
Kuumenna mikrossa vesi ja lisää joukkoon pehmenneet liivatelehdet.
Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen samalla vatkaten.
Kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään.

Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
Tee kiille kakun pintaan. Laita liivatteet kylmään eteen.
Kuumenna mikrossa vesi ja lisää pehmenneet liivatteet sekaan.
Lisää myös omenasose ja sekoita tasaiseksi.
Lusikoi täyte kakun päälle. Anna hyytyä taas muutaman tunnin.
Koristele haluamallasi tavalla.

Mukavaa maanantai päivää jokaiselle!

50 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä, kyllä iski taas makeannälkä! :)

    VastaaPoista
  2. Namia!!! Taas kerran ja voi kun se on kauniskin:)

    VastaaPoista
  3. Mäkin oon tehny tuosta Bonnen omenasoseesta hyydykekakun. Ohjekin on aikalailla samanlainen. Bonnet on ihania, kun ne on 100% sosetta ja ilman mitään lisättyä ylimääräistä :)
    Todella ihanat nuo omenaruusut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru!😊❤️
      Hyydykekakun perusohje onkin sinun ohjeella tehty!
      Sillä ohjeella olen onnistunut monet kakut tekemään!😀👍
      Kiitos vaan!❤️
      Bonnen soseet on kyllä ihania!

      Poista
  4. Kaunis kakku ja kuulostaa todella herkulliselta.

    VastaaPoista
  5. Voi miten kaunis kakku! On varmasti herkullista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!😊❤️
      Oli hyvää, kun ei ollut liian makea!

      Poista
  6. Ihana ohje. Nyt on noita oman pihan omppujakin tarjolla !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein tätä kakkua ohjeellasi Ihanaa oli.😊🌞💓 Lisää blogissani : www.aarreaukusti.blogspot.fi

      Poista
  7. Kyllä on kaunis ja herkullisen näköinen kakku! Ruusukkeet on niin hienot! :)
    Mukavaa maanantaita! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Johanna!😊❤️
      Mukavaa maanantai päivää sinulle myös!

      Poista
  8. Vitsi, kun ihanan näkönen!
    Kivaa päivää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Tiina!😊❤️
      Mukavaa päivää sinulle myös!

      Poista
  9. Kiitos paljon Ma-te!😊❤️
    Kivaa alkanutta viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  10. Aivan mielettömän kaunis kakku, ihan huokailen täällä ♥ Tuota on kyllä testattava kunhan herkkuja taas joskus saan syödä. Mukavaa maanantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiccu!😊❤️
      Kivaa maanantai iltaa sinne!

      Poista
  11. Oioi, miten upea kakku Sari <3 ja niin kauniisti koristeltu. Sinä se taidat tuon koristelunkin. Tätä kyllä on kokeiltava joskus. Mukavaa alkanutta viikkoa Sari!! Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Liisa!😊❤️
      Mukavaa alkanutta viikkoa sinne myös!

      Poista
  12. Aivan mahtavan hienon näköinen, nuo ruusukkeet kauniita.

    VastaaPoista
  13. Oi miten herkullinen kakku ja kaunis koristelu. Itselläni kun tuo koristelu ei ole vahvinta osaamistani!

    VastaaPoista
  14. Hienon näköinen kakku, olet kyllä taitava. Ja myöhästyneet onnittelut miehellesi.

    VastaaPoista
  15. Upea kakku. En olekaan omenasta hyydykekakkua vielä tehnyt, sopii varmasti hyvin. :)

    VastaaPoista
  16. Taitava olet leipomisenkin suhteen. Myös askartelun hallitset (kranssit aiemmin).

    VastaaPoista
  17. Oletpa taitava leipuri ja erinomainen leivonnaisten valokuvaaja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Sara!😊❤️
      Hyvää tiistaita sinne!

      Poista
  18. Todella upea kakku. Nuo omenaruusut on kyllä piste iin päälle! :D

    VastaaPoista
  19. Wow mikä kondiittori sinä oletkaan, ihan mielettömän upea kakku! Minä en saisi mitään noin hienoa aikaiseksi.

    VastaaPoista
  20. Aivan mahtava kakku, olet kyllä taitava leipuri. Ei pitäisi ollenkaan iltaisin tämmöisiä kurkistella kun vesi kielelle lirahtaa :-))

    VastaaPoista
  21. Kiitos ohjeesta, jonka panen talteen seuraavaa herkkuhetkeä varten.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina minua!❤