tiistai 19. tammikuuta 2016

Mannapuuro ja mustikkasoppa
Eilen illalla herkuteltiin mannapuurolla ja mustikkasopalla. Tämä on mieheni suurinta herkkua.
Itsekkin tykkään mannapuurosta ja usein syönkin sen voisilmällä. Lapset tykkää myös. Joku syö sopalla ja toinen kaneli/sokerilla.

Mitenkäs teillä herkutellaan mannapuuro?

Ja mikäs sen parempi mustikkasoppa, kun marjatkin on itse poimimia. Vielä niitä jonkun verran pakkasessa on. säästellen pitää käyttää... 

Tuo turkoosi kastehelmi kulho on mieheni äidin peruja. Aluksi kulho lojui kaapin nurkilla, kun se saatiin. En aluksi kauheasti tykännyt siitä. Ehkä tuon värin vuoksi. Nyt muutaman vuoden olen sitä käytössä jo pitänyt.
Siinä meillä tarjoillaan mustikkasopat ja muut kiisselit. Nyt ajan myötä siitä on tullut ihan arkipäiväinen astia meidän perheessä. 

Ihanaa tiistai päivää!


14 kommenttia:

 1. Eipä ole tullut keitettyä mannapuuroa vuosikausiin. Mannaryynit on meillä ollut vain puolukkapuurossa. Tämä olis kyllä minunkin herkkua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolukkapuuro on niin hyvää. Sitä tulee myös joskus tehtyä.

   Poista
 2. Mannapuuro on meidän perheen suosikkia ja anopin opeilla olenkin kehittynyt melko taituriksi. Lasten kanssa laitetaan siihen älytön määrä kanelisokeria. Kun odotin esikoista niin syötiin mannuskaa ihan kokoajan, siksi se poika varmaan rakastaakin tuota puuroa ylikaiken. Riisipuuro hyvänä kakkosena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. On se vaan niin hyvää puuroa.
   Ja riisipuurosta tykätään myös paljon.

   Poista
 3. Mannapuuro on meidän lasten ja ukon herkkua, mutta voisilmällä tai kaneli-sokerilla. Keitän vaan en kyllä itse syö, riisipuuronkin vain jouluna. Uni-ohrapuuroa kyllä syön ;) Mustikkasopan meillä juon minä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en lapsena tykännyt mannapuurosta. Nykyään tykkään.
   Uuni-ohrapuuro on myös hyvää.

   Poista
 4. Minäkin tykkään mannapuurosta voisilmällä ja sokerilla. :) Kanelia en olekaan kokeillut. Lapset haluaa siihen sokeria ja maitoa (ja yleensä myös sen voisilmän). Eilen illalla juuri kysyin esikoiselta haluaisiko mannapuuroa iltapalaksi, mutta ei potilaalle oikein maistunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se vaan hyvää ja pikaista paranemista pikku potilaalle!
   Kiva, kun tulit vierailulle blogiini.

   Poista
 5. Meillä mies söisi mielellään mannapuuroa ja mustikkasoppaa, jotenkin ei vaan tule tehtyä, itse olen riisipuuro ihminen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei sitä puuroa kannata pientä määrää tehdä, jos ei kaikki syö.
   Riisipuuro on myös meidän perheen herkkua. Syödään muulloinkin, kuin jouluna.
   Hyvää tiistai iltaa sinulle!

   Poista
 6. Mannapuuro on tosi hyvää, mutta en ole tehnyt sitä todella pitkään aikaan. Marjapuuroa meillä on ollut. Tykätään kovasti puuroista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjapuuro on myös ihanaa. Ja meillä tykätään myös kaikenlaisista puuroista.
   Hyvää tiistai-iltaa sinne!

   Poista
 7. Mannapuuroa tulee tehtyä paljon, kun sen keittää niin nopeasti. Lapsille teen aina kiisseleitä, mutta itse syön (kaikki) puuroni ehdottomasti voisilmällä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mannapuuro on kyllä niin hyvää ja tulee nopsaa. Ja voisilmällä ihanaa.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina minua!❤