maanantai 25. tammikuuta 2016

Pippurinen lihapata






Tässä on eilisen päivän lihapadan ohje:

N. 1kg Naudan paistia 
1 Iso sipuli
3-4 Porkkanaa
Suolaa maun mukaan
1 prk Mustapekka ruokakerma
1 tlk Tomaattipyrettä
Vettä ja paistolientä

Kuutio liha sopiviksi paloiksi ja ruskista nopeasti pannulla pienissä erissä.
Lisää lihapalat pataan ja ripottele suolaa lihoille.
Pilko sipuli ja kuullota pannulla ja lisää pataan. Lisää paistin pannulle vettä ja kaada lihojen päälle.
Kuori ja pilko porkkanat ja lisää pataan. Ja myös tomaattipyre pataan. Lisää vettä sen verran, että lihat peittyvät. Kypsennä uunissa 200c n. kolme tuntia. 

Lisää lopuksi kerma ja sekoita. Ja lisää myös vettä, jos on liian paksua.( Ja tarkista suola!)
Keitä riisi lisukkeeksi ja anna padan tekeytyä uunissa vielä sen aikaa.

Pata oli todella hyvää ja liha oli mureaa. Tätä meillä tehdään toistekkin!

Alkuperäinen ohje valion sivuilla samalla nimellä. Muutin hieman ohjetta.

2 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa ihanalta! Voisinkin joskus kokeilla. Uusia reseptejä aina kaipaan :)
    Mukavaa iltaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli kyllä hyvää.
      Mukavaa iltaa myös sinulle.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina minua!❤