Heippa!
Viikonloppuna meillä syötiin pitkästä aikaa jauhelihatäytteisiä lettuja.
Ne on minun lemppareita! Äiti teki näitä jo silloin, kun olin lapsi.
Ja ohjekkin on niin helppo.
Tässä ohje:
Lettutaikina:
1 l Maitoa (1,2 l maitoa)
4 Kananmunaa (5 kananmunaa)
6-7 dl Vehnäj.(8 dl vehnäj.)
suolaa, ripaus sokeria
400 Naudan paistijauhelihaa (700g naudan paistij.)
1 Sipuli
Mustapippuri rouhetta ja suolaa
Juustoraastetta pinnalle
Tein tällä kertaa hiukan isomman taikinan. Suluissa olevan määrän.
Kun olet paistanut letut. Anna hetki jäähtyä, niin on helpompi kääriä ne.
Pilko sipuli ja ruskista jauheliha. Lisää mausteet.
Laita letun sisälle jauhelihatäytettä ja kääri rullalle.
Täytä niin monta lettua, kun täytettä riittää. Muutama lettu jäi yli.
Lapset sai sitten hillon kanssa syödä. Laita käärityt letut uunivuokaan.
Ripottele pinnalle juustoraastetta.
Laita letut uuniin 225c
Ovat valmiita, kun juustoraaste on sulanut. Nauti vihersalaatin kera!
Mukavaa tiistai päivää!