perjantai 18. maaliskuuta 2016

Loma...









Moi!

Minulla alkoi nyt loma! Ihanaa!

Miehen kanssa kaksistaan lomaillaan...lapsilla oli talviloma jo aiemmin.

Mitään ihmeellisiä loma suunnitelmia meillä ei ole.

Lasten kanssa käydään yhtenä päivänä laivalla. Ja katsellaan elokuvia ilta myöhään asti!

Eipä se loma muuta tarvii. Kiva, kun saa vaan olla!

Ihanaa perjantai päivää kaikille!



torstai 17. maaliskuuta 2016

Pieni pääsiäisherkku ja uudet muumimukit






Hei!

Näin jossain netissä kuvia täytetyistä suklaamunista.
Tämä on hauska idea pääsiäiseen. Täytteenä voi olla mitä tahansa. Vaikka suklaamoussea!
Minulla oli täytteenä kaupan valmista valkosuklaamoussea ja päällä mango
pilttiä. Täytetyt munat näyttää keitetyiltä munilta.

Ensin leikataan varovasti suklaamunan hattu osa pois veitsellä. Varovainen saa olla. Yksi suklaamuna meni ihan rikki. No se meni juniorin parempiin suihin...Seuraavat viisi suklaamunaa yritin varoen saada ehjänä, jottei juniorin tarvitse kaikkia suklaamunia syödä. Heh! No sai niissä ainakin täytteen pysymään.

Ja sitten pitää vielä saada yllätys varovasti pois munan sisältä.
Meidän juniori olikin mielissään, kun sai kuusi ylltystä noin vain.

Nämä oli tosiaan ihan pienet suupalat. Isosta yllätysmunasta saa tietenkin suuremmat jälkkärit.
Isompi suklaamuna on helpompi täyttää. Isommat suklaamunat on taas vaikeampi tarjoilla, kun taas pikkusuklaamunat sopivat hyvin munakuppeihin. Täytteen voi pursottaa tai laittaa lusikalla.
Ja eikun herkuttelemaan!

Eilen kävin juniorin kanssa kaupassa. Etsittiin hänelle lenkkareita ja kevät takkia.
No kumpaakaan ei löytynyt. Käytiin vielä prismassa pikaseen. Uusia muumimukeja olen ihastellut siitä asti, kun tulivat myyntiin. Enkä osannut päättää kumman otan. Otin molemmat!

Kotona sujautin mukit kaappiin. Katsotaan milloin mies huomaa uudet muumimukit...
Ehkä ens vuonna?

Oikeen ihanaa aurinkoista torstai päivää kaikille!

tiistai 15. maaliskuuta 2016

Jauhelihatäytteiset letut








Heippa!
Viikonloppuna meillä syötiin pitkästä aikaa jauhelihatäytteisiä lettuja.
Ne on minun lemppareita! Äiti teki näitä jo silloin, kun olin lapsi.
Ja ohjekkin on niin helppo.

Tässä ohje:

Lettutaikina:

1 l Maitoa (1,2 l maitoa)
4 Kananmunaa (5 kananmunaa)
6-7 dl Vehnäj.(8 dl vehnäj.)
suolaa, ripaus sokeria

400 Naudan paistijauhelihaa (700g naudan paistij.)
1 Sipuli
Mustapippuri rouhetta ja suolaa

Juustoraastetta pinnalle

Tein tällä kertaa hiukan isomman taikinan. Suluissa olevan määrän.
Kun olet paistanut letut. Anna hetki jäähtyä, niin on helpompi kääriä ne.
Pilko sipuli ja ruskista jauheliha. Lisää mausteet.

Laita letun sisälle jauhelihatäytettä ja kääri rullalle.
Täytä niin monta lettua, kun täytettä riittää. Muutama lettu jäi yli.
Lapset sai sitten hillon kanssa syödä. Laita käärityt letut uunivuokaan.
Ripottele pinnalle juustoraastetta.
Laita letut uuniin 225c 
Ovat valmiita, kun juustoraaste on sulanut. Nauti vihersalaatin  kera!

Mukavaa tiistai päivää!










sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Pääsiäisen odotusta










Koti alkaa täyttymään pääsiäiskoristeista. Muutama koriste laatikkoon vielä jäi.
Voipi olla, etten laita kaikkea tänäkään vuonna esille. Kun tulee vanhemmaksi, niin koristeet alkaa vähentymään. Kun lapset oli pieniä meillä oli paljon koristeita esillä.

Onko muilla sama juttu?

Tulppaaneita ja Narsisseita pitää vielä pääsiäiseksi ostaa. Niitähän ei voi koskaan olla liikaa!

Ohraruohot on kasvanut hyvin.  Ja niitä on täytynyt jo leikata. Toivottavasti kestävät pääsiäiseen asti hyvinä...

Ja pajunoksat on vieläkin hakematta. Jos tänään käyn niitä hakemassa...

Mutta nyt menen ruuan laittoon.

Ihanaa sunnuntai päivää kaikille!

perjantai 11. maaliskuuta 2016

Appelsiinikääretorttu










Pääsiäiseen sopiva appelsiinikääretorttu!

Tässä ohje!

4 Kananmunaa
1,5 dl Sokeria
1 tl Leivinj.
1 dl Perunaj.
0,5 dl Vehnäj.
Keltaista väriainetta

Täyte:

2 dl Kermaa
1 Purkki valion appelsiinirahkaa
Appelsiinimarmeladia

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet siivilän läpi
varovasti sekoittaen. Jaa taikina kahteen osaan. Värjää toinen taikina keltaisella värillä.
Laita taikinat pursotuspusseihin. Pursota taikinoista vuorotellen leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin
raitoja. Aloita vaalealla taikinalla. Ja tee raidat viistoon uunipellillä.
Taikinaa jäi jonkun verran yli. Lopusta taikinasta voi tehdä vaikka muffineita.

Paista 225c n. 7-8 min.

Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Käännä pohja vielä toisinpäin, jotta raidat tulevat näkyviin. Jäähdytä pohja ja tee täyte.

Vatkaa kerma ja lisää rahka sekaan. Levitä pikkuisen pohjan päälle appelsiinimarmeladia.
Levitä seuraavaksi kerma-rahka seos. Jätä täytettä hiukan koristeluun.

Voit koristella kääretortun vielä appelsiininkuoripaloilla.

Mukavaa perjantai päivää kaikille!


torstai 10. maaliskuuta 2016

Diy pääsiäiskranssi








Hei!

Tein tuollaisen pääsiäiskranssin. Ostin styroksi kranssi pohjan ja siihen liimasin kuumaliimalla

valkoisia höyheniä. Ja lisäksi ruskeita pikku höyheniä ja keltaisia koristemunia.

Kranssin laitoin ulko-oveen.

Pihalle laitoin jo Narsissit. Ovat olleet jo muutaman päivän ja hyvin ovat voineet.

Kotona alkaa olemaan jo enemmänkin pääsiäistä esillä.

Mukavaa torstai päivää kaikille!


keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Savulohi-rucolapasta






Meillä syötiin eilen savulohi-rucolapastaa. Ohjeen löysin Yhteishyvä sivuilta.
Oli kyllä hyvää. Tätä meillä syödään toistekkin.

Ohje:

Tagliatelle pastaa (Meillä oli 500g)
Savulohta n. 400g
2 dl Kermaa
Vettä
Puolikas kalaliemikuutio
Tilliä
Rucolaa
Mustapippuri rouhetta
Puolikkaan sitruunan mehu
Parmesan raaste

Keitä pasta ohjeen mukaan. Kiehauta kattilassa kerma, must.pipp. rouhe, kalaliemikuutio ja tilli.
Itse käytin kuiva tilliä. Lisää kalapalat ja silputtua rucolaa. Ohenna kastiketta vedellä.
Purista puolikkaan sitruunan mehu kastikkeen sekaan. Nauti pastan kanssa.

Tarjoile lisänä parmesan raastetta ja tuoretta rucolaa.