tiistai 12. huhtikuuta 2016

Lautashylly







Hei!

Olen kauan etsinyt vanhaa lautashyllyä meidän keittiöön. Ja torista yksi päivä sen sitten löysin.
Oli vielä sopivan kokoinenkin. Kauhean isoa hyllyä tuohon ei olisi mahtunutkaan.

Mitään suuria tavaroita tuohon ei mahdu. Mutta pieniä koristeita mahtuu.
Hyllyn tilalla oli ennen kello ja nyt se sai uuden paikan takan vierestä.

Kirpputori paikan ajattelin mennä varaamaan tässä lähipäivinä. Saa samalla tehtyä kevät siivouksen ja tilaa vaatehuoneeseen. Kevätvaatteet on edelleen laittamatta ja ikkunat vielä pesemättä.
Ehkä viikonlopun aikana...

Tänään aamulla aikaisin leivoin, siivosin ja kävin lenkillä.
Ja ihana ystäväni poikkesi kahvilla.

Nyt meinaan mennä pihalle touhuumaan, koska siellä on niin ihana
aurinkoinen lämmin ilma. Lämpöä on varjossa 10 astetta. Auringossa paljon enmmän.
Ja meidän pihalle ei käy yhtään tuuli.

Oikeen ihanaa aurinkoista päivää jokaiselle!

sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Mansikkajuustokakku







Moi!

Ajattelin laittaa ohjeen tästä ihanasta mansikkajuustokakusta. Tarjosin kakkua torstaina syntymäpäivilläni. Ohjeen otin Tarun taikakakut sivuilta. Tarulla on paljon ihania leivonta ohjeita!
Tästä pääset Tarun blogiin:

Pohja:

2oog Kaurakeksejä
80g Rasvaa

Täyte:

1 Purkki valion mansikkarahkaa
200g Maustamaton tuorejuusto
4dl Kermaa
500g mansikoita (enemmän kuin Tarun ohjeessa, josta 1dl menee kiilteeseen)
1dl Sokeria
2tl Vaniljasokeria
10 Liivatelehteä
3/4dl Vettä

Murskaa keksit ja lisää sula rasva ja sekoita yhteen. Painele seos irtopohjavuuan pohjalle.
Laita jääkaappiin odottamaan.
Laita liivatteet kylmään veteen. Soseuta mansikat sauvasekoittimella hienoksi.
Ota desin verran sosetta säästöön kiillettä varten.
Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa sekaan notkistettu tuorejuusto, mansikarahka ja mansikkasose. Kuumenna mikrossa vesi ja lisää liivatteet siihen.
Lisää neste ohuena nauhana täytteeseen ja kaada vuokaan. Anna hyytyä vähintään neljä tuntia
jääkaapissa. 

Mansikkakiille:

1dl mansikkasosetta
1dl Vettä
3 Liivatetta

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Kuumenna vesi mikrossa. Lisää pehmenneet liivatteet
veden sekaan. Kaada neste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen mansikkasoseeseen.
Lusikoi kiille kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Koristele haluamallasi tavalla!

Aurinkoista sunnuntai päivää!



perjantai 8. huhtikuuta 2016

Vuoden vanhempi










Moikka!

Eilen oli syntymäpäiväni. Niitä juhlittiin perheen ja läheisten kanssa.

Tarjolla oli mansikkajuustokakkua ja ruisnapit lohimoussella.
Sekä keksejä, limua ja kahvia.

Tulinkin nyt toivottamaan ihanaa perjantai päivää jokaiselle!

Viikonloppu vapaa...eli tänään saa valvoa pitkään!
Katsotaan ainakin telkkua ja käydään illalla saunassa.

Mitäs sinun perjantai päivään/iltaan kuuluu?


keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Kirpputori löytöjä


Tässä muutama uusi kirpputori löytö.


Söpö pieni tuoli. Se on tummanruskea. Ehkä maalaan sen valkoiseksi...


Valkoinen maitokannu. Ei ole arabiaa, mutta oli vaan niin hieno ja minä kerään valkoisia maitokannuja. Olen kerännyt arabian kannuja ja ihan tavallisia. Mutta vain valkoisia.
Nyt niitä on keittiön ylähyllyllä 11 kappaletta.


Koriste linnunpönttö. Joku on itse tehnyt näitä myyntiin ja tämä oli aika hieno. Ajattelin tämän pihalle koristeeksi kesällä.


Ja sitten tämä ihana vaaleanpunainen ruukku. Amanda B lukee pohjassa.
Amanda B:llä on paljon ihania tuotteita mistä tykkään. Tämä oli kiva löytö!



Ruukkuun piti ostaa joku kukka ja valitsin valkoisen Krysanteemin.
Se sopiikin siihen aika kivasti.


Nyt lähden leipomus hommiin. Huomenna tulee vieraita kaffelle.

Ihanaa keskiviikkoa kaikille!

tiistai 5. huhtikuuta 2016

Raikas Mustikka-Ruisvaahto








Tässä ihanan helppo mustikkainen jälkkäri, joka sopii myös välipalaksi.
Ohjeen otin Myllyn paras sivuilta. Tästä ohjeesta tuli viisi annosta.

Ohje:

3 dl Vettä
200g Mustikoita
1 dl Fariinisokeria
1 dl Ruisjauhoja
2,5 dl Vaahtoutuvaa vanilja kastiketta

Kiehauta vesi, marjat ja sokeri kattilassa. Vispaa joukkoon ruisjauhot.
Anna kypsyä n. 10 minuuttia välillä sekoittaen. Ota kattila pois liedeltä ja anna hetki jäähtyä.
Vatkaa sähkövatkaimella seos kuohkeaksi vaahdoksi.
Vatkaa toisessa kulhossa vaniljavaahto. Yhdistä vaahdot yhteen.( Vatkasin nämä vielä keskenään.)
Tämä on ihanan pehmeä vaahto ja niin hyvää!

Meillä tykättiin kovasti!

Koristeeksi voit laittaa jäisiä mustikoita. Voit nauttia heti tai laittaa jääkaappiin tekeytymään. Jälkkärin voi myös valmistaa puolukoista tai punaviinimarjoista.

Ihanaa tiistai päivää jokaiselle!

lauantai 2. huhtikuuta 2016

Kevät askareiden mietteitä









Heippa!

Loma meni nopsaa. Tänään olin ekaa päivää töissä loman jälkeen. Mukavaahan se oli, kun arki palaa.
Lomalla tuli muutenkin herkuteltua vähän liiaksikin.

Nyt on jo huhtikuu. Viime vuonna tähän aikaan oltiin jo siivottu kukkapenkit ja laitettu kalusteet pihalle. Nyt kaikki on vielä tekemättä.

Kevät vaatteet/kengät on vielä vaatehuoneessa. Täytyy alkaa pesemään talvivaatteita pois.
Käydä kengät läpi. Huonokuntoset heittää Uffiin ja paremmat säästöön ensi talveksi.
Siinä yksi homma mitä pitäisi alkaa tekemään lähipäivinä.

Ikkunan pesu täytyy tehdä heti, kun ilmat vähän lämpiää.
Niin tomussa nuo meidän ikkunat on. Hyvä, kun läpi näkee. Heh!

Olen kaivanut vanhat sisustus ja puutarhalehdet esille. Niitä on ihana selata ja lukea.
Piknikille olisi ihana päästä. Ulkona kahvi ja piknik eväät maistuu ihanalle.
No vielä saa piknikki kelejä ootella. Mutta haaveilu on kivaa...

Nyt ulkona paistaa aurinko. Taidetaan lähteä miehen kanssa nyt pihalle hommiin.
Jos sais kukkapenkit nyt siivottua. Ja haravoitua nurmikko ym.

Aurinkoista lauantai päivää jokaiselle!


perjantai 1. huhtikuuta 2016

Ruisleipää







Olen tehnyt jo pari kertaa tätä ruisleipää.
On niin hyvää! Ja tuoreena aina parhainta.

Tässä ohje:

Taikinan juuri:

5 dl vettä
4 dl ruisjauhoja
1 pussi kuivahiivaa

Sekoita kädenlämpöinen vesi ja muut aineet sekaisin.
Anna tekeytyä puoli tuntia.

Taikina:

2 tl suolaa
1 rkl Siirappia
3 dl Ruisjauhoja
2 dl Vehnäjauhoja

Alusta taikina vähitellen taikinajuureen. Leivo taikinasta kaksi pyöreää
leipää. Laita uunipellille kohoamaan.
Kostuta vedellä leipien pintaa ennen uuniin laittoa.
Paista 240c n. puoli tuntia.

Siivuta jäähtynyt leipä ja nauti vaikka lohisopan kanssa.

Mukavaa Aprillipäivää!