Risotto on Italialainen perinneruoka. Minun yksi lempi ruuista!
Viikonloppuna tein meille maukasta sitruuna-sahramirisottoa.
Risotto sai kauniin keltaisen värin sahramista.
Sopii hyvin vaikka pääsiäisenä lisukkeena tai ihan sellaisenaan.
Minä paistoin risoton kaveriksi broilerifileet,
mutta risotto on täyttävä ruoka ilman mitään lisukkeita.
Ohjeen löysin Valion sivuilta.
Sitruuna-sahramirisotto:
n. 1l Vettä
2 Kanaliemikuutiota
Sipuli
3 rkl Voita
4 dl Risottoriisiä
1 pss (1g) Sahramia
1 Sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 pkt Koskenlaskija perinteinen sulatejuustoa
Kiehauta kanaliemi. Hienonna sipuli ja paista kuultavaksi voissa kattilassa.
Lisää kattilaan riisi ja sahrami ja sekoita kunnes riisi on kuultavaa.
Kaada kattilaan pari kauhallista kanalientä ja sekoita.
Jatka liemen lisäämistä aina, kun aiemmin lisätty liemi on imeytynyt riisiin.
Anna kiehua alhaisella lämmöllä n. 20 min.
Kypsän risoton tulee olla kosteaa ja mehevää.
Sekoita kypsymisen loppuvaiheessa sitruuna sekä sulatejuusto.
Lisää lopuksi vielä pari nokaretta voita.
Sekoita kunnes sulatejuusto on sulanut. Tarkista maku!
Ja tarjoa välittömästi!
Hyvää keskiviikkoa!💜
Näyttää niin superherkulliselta ja mikä kaunis väri, niin keväistä! :)
VastaaPoistaOnpa herkullisen näköistä. Hieno väri. Kiitos reseptistä, taidanpa minäkin kokeilla. Mukavaa viikon jatkoa!
VastaaPoistaKiitos Anneli!
PoistaMukavaa torstaita!
Toi ruoka sopii hyvin kevääseen värinsä puolesta.
VastaaPoistaMeillä tosin tänään on ihan talvinen keli, lunta sataa ja pakkasta on.
Tänne etelään on tänään satanut lisää lunta.
PoistaEi oo kivaa!☹️
Oih, varmasti hyvää! Itse pidän myös sitruunarisotosta.
VastaaPoistaIhanaa iltaa sinne!
Kiitos!
PoistaIhanaa illan jatkoa!
Näyttää herkulliselta.
VastaaPoistaKiitos!
PoistaUpea väri risotossa, varmasti hyvää!
VastaaPoistaKiitos!
PoistaNam!
VastaaPoistaJa miten samettisen näköistä ja kauniin väristä!
Aurinkoista maaliskuuta sinne!
Kiitos!
PoistaMukavaa viikon jatkoa!
Kylläpä on hyvän ja herkullisen näköistä. Pakko kokeilla! Kiitos vinkistä.
VastaaPoistaKiitos vinkistä! Tätä voisikin kokeilla vaikka juurikin pääsisäisenä!
VastaaPoistaRisotot ovat niin herkullisia, siitä onkin ikuisuus, kun olen tehnyt risottoa. Täytyypäs laittaa to do listalle :)
VastaaPoistaNe on herkullisia!😀
PoistaMegahyvää ja tuo koskenlaskijajuusto on taika-aine niin moneen ruokaan.
VastaaPoistaKivaa torstaita Sari. <3
Kiitos!
PoistaKoskenlaskija sopii moneen ruokaan.
Mukavaa illan jatkoa Tiia!
Nammmm....varmasti hyvää.
VastaaPoistaKiitos!
PoistaKunnolla tehty risotto on kyllä niin hyvää
VastaaPoistaja tuo näyttää juuri sellaiselta :)