keskiviikko 6. maaliskuuta 2019

Sitruuna-sahramirisotto







Risotto on Italialainen perinneruoka. Minun yksi lempi ruuista!
Viikonloppuna tein meille maukasta sitruuna-sahramirisottoa.
Risotto sai kauniin keltaisen värin sahramista. 
Sopii hyvin vaikka pääsiäisenä lisukkeena tai ihan sellaisenaan.
Minä paistoin risoton kaveriksi broilerifileet, 
mutta risotto on täyttävä ruoka ilman mitään lisukkeita.
Ohjeen löysin Valion sivuilta.

Sitruuna-sahramirisotto:

n. 1l Vettä
2 Kanaliemikuutiota
Sipuli
3 rkl Voita
4 dl Risottoriisiä
1 pss (1g) Sahramia
1 Sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 pkt Koskenlaskija perinteinen sulatejuustoa

Kiehauta kanaliemi. Hienonna sipuli ja paista kuultavaksi voissa kattilassa.
Lisää kattilaan riisi ja sahrami ja sekoita kunnes riisi on kuultavaa.
Kaada kattilaan pari kauhallista kanalientä ja sekoita.
Jatka liemen lisäämistä aina, kun aiemmin lisätty liemi on imeytynyt riisiin.
Anna kiehua alhaisella lämmöllä n. 20 min.
Kypsän risoton tulee olla kosteaa ja mehevää.
Sekoita kypsymisen loppuvaiheessa sitruuna sekä sulatejuusto.
Lisää lopuksi vielä pari nokaretta voita.
Sekoita kunnes sulatejuusto on sulanut. Tarkista maku!
Ja tarjoa välittömästi!

Hyvää keskiviikkoa!💜

25 kommenttia:

  1. Näyttää niin superherkulliselta ja mikä kaunis väri, niin keväistä! :)

    VastaaPoista
  2. Onpa herkullisen näköistä. Hieno väri. Kiitos reseptistä, taidanpa minäkin kokeilla. Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  3. Toi ruoka sopii hyvin kevääseen värinsä puolesta.
    Meillä tosin tänään on ihan talvinen keli, lunta sataa ja pakkasta on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänne etelään on tänään satanut lisää lunta.
      Ei oo kivaa!☹️

      Poista
  4. Oih, varmasti hyvää! Itse pidän myös sitruunarisotosta.
    Ihanaa iltaa sinne!

    VastaaPoista
  5. Upea väri risotossa, varmasti hyvää!

    VastaaPoista
  6. Nam!
    Ja miten samettisen näköistä ja kauniin väristä!
    Aurinkoista maaliskuuta sinne!

    VastaaPoista
  7. Kylläpä on hyvän ja herkullisen näköistä. Pakko kokeilla! Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
  8. Kiitos vinkistä! Tätä voisikin kokeilla vaikka juurikin pääsisäisenä!

    VastaaPoista
  9. Risotot ovat niin herkullisia, siitä onkin ikuisuus, kun olen tehnyt risottoa. Täytyypäs laittaa to do listalle :)

    VastaaPoista
  10. Megahyvää ja tuo koskenlaskijajuusto on taika-aine niin moneen ruokaan.

    Kivaa torstaita Sari. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Koskenlaskija sopii moneen ruokaan.
      Mukavaa illan jatkoa Tiia!

      Poista
  11. Kunnolla tehty risotto on kyllä niin hyvää
    ja tuo näyttää juuri sellaiselta :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina minua!❤