perjantai 26. toukokuuta 2017

Maisemakahvilan raparperipiirakka






Ja raparperi-mansikka kiisseliä. Nam!

Olen yrittänyt kovasti tyhjentää pakkasesta viime vuoden marjoja pois.
Raparperit sainkin käytettyä tähän herkulliseen piirakkaan ja kiisseliin.

Tämä piirakka oli tähän asti parasta mitä olen tehnyt. Ihanan mehevää!
Tähän piirakkaan sopii muutkin marjat varmasti hyvin.

Nettiä selatessa maisemakahvilan raparperipiirakka ohjeita löytyi monia.
Ohjeen otin Kotilieden sivuilta.

Maisemakahvilan raparperipiirakka:

Muruseos:
8 dl Vehnäjauhoja
3 dl Sokeria
2 tl Leivinjauhetta
2 tl Soodaa
2 tl Vaniljasokeri
250 g Voisulaa

Pohjataikina:
Noin 2/3 muruseosta
2 dl Piimää
1 Kananmuna

Täyte:
1 l Raparperinpaloja
500 g Rahkaa
2 dl Sokeria
2 Kananmunaa
3 tl Vaniljasokeria

Pinnalle:
1/3 Muruseosta

Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon.
Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.

Lisää pohjataikinaan piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla
peitetylle uunipannulle. Ripottele pohjataikinan päälle raparperin palat.

Sekoita rahka, sokeri, muna ja vaniljasokeri.
Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseos päälle.
Paista 175 asteessa n. 45 minuuttia.

Voit tarjota piirakan kanssa vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta.
Mielestäni tämä piirakka ei kuitenkaan muita lisukkeita kaipaa.
Oli herkullista juuri näin.

Raparperi-mansikka kiisseli:

1 l Vettä tai laimennettua mehua
4-5 dl Raparperin paloja ja mansikoita
Sokeria 

Suurus:
3 rkl Perunajauhoja
1 dl Vettä

Kiehauta vesi ja raparperipalat. Lisää sokeria oman maun mukaan.
Sekoita perunajauho ja vesi. Ja kaada ohuena nauhana kiisselin sekaan.
Vatkaa samalla, ettei tule paakkuja. Lisää lopuksi mansikat.
Kaada kiisseli tarjoilu astiaan ja ripottele pinnalle pikkuisen sokeria.

Tarjoa kiisseli vaikka kermavaahdon kanssa!

Viikonloppuja ihanat blogini lukijat!💗

42 kommenttia:

  1. Jos ei tuosta tule kesän maku kielelle,niin ei mistään! Mansikka-raparperi on niin kesäisen herkku yhdistelmä! Nam!
    Tuota pitää kokeilla.
    Ihanaa viikonloppua sinulle!💕

    VastaaPoista
  2. Olen ihan unohtanut tuon parhaista parhaimman piirakan, kiitos kun muistutit. Kohta oman maan raparpereista ekan piiran voikin tehdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun omalta pihalta saa pian raparperia.
      Kivaa illan jatkoa!

      Poista
  3. Hyvän makuinen raparperipiirakka varmaan täytyypä kokeilla nyt on jo omassa pihassa niin isot raparperit kiitos. Aurinkoista viikonloppua Sari.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli tosi hyvää.
      Kannattaa kokeilla.
      Aurinkoista viikonloppua sinulle!

      Poista
  4. Onpa herkullisen näköinen piirakka.
    Tein joskus hyvin samantyylisellä piirakan, tuo ns. täyte on hyvä, ja antoi kivan kostutuksen. Minun vieraani tykkäsivät.

    VastaaPoista
  5. Nam!Näyttää hyvältä!
    Minäkin herkuttelin tänään töissä raparperipiirakalla.
    Takapihalla raparperi kasvaa jo kovaa vauhtia ja sitten täällä tehdään myös raparperipiirakkaa.
    Lapsuus tulee mieleen tuosta kiisselistä.
    Ihanaa alkanutta viikonloppua sinne! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari!
      Minä ostin uuden raparperin alun pihalle. Katsotaan saako siitä tänä vuonna syötävää.
      Kiisselistä tuli lapsuus mieleen minullekin.😀
      Ihanaa viikonlopun jatkoa!❤️

      Poista
  6. Nam! Varmasti herkkua!
    Meillä on kaikki pakastemarjat syöty jo aikaa sitten. Seuraavaksi pitää alkaa urakoimaan kalapuikkoja, ranskalaisia ja wokkivihanneksia pois :)

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Meillä on vielä jonkun verran marjoja jäljellä.
      Teen ehkä punaherukoista mehua.
      Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  7. Tuolla pohjalla olen tehnyt usein rahkapiirakkaa, mutten ole älynnyt laittaa siihen raaparperia tai marjoja. Kiitos siis vinkistä!
    Hyvää ja onnellista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vaan!
      On se varmasti hyvää ilman marjojakin.
      Hyvää viikonloppua sinulle myös!

      Poista
  8. Voi kuinka kiva ohje. Itse otin juuri raparperit sulamaan, että teen hillon leivoksiin. Uudetkin kasvaa jo vauhdilla.

    Mukavaa viikonlopun jatkoa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu!
      Oi Oi! Kuulostaa hyvältä sinun leipomukset!
      Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  9. Niin herkullisen näköistä. Kirjoitin ohjeen ylös. Raparperi on mun herkkuni. Kiitokset ♥ mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena!❤️
      Raparperi on minunkin lemppari.
      Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  10. Näyttää herkulliselta,nam. Hyvää viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
  11. Oi joi...raparperia!!
    Sitä kaipaan.
    Ihanat kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna!❤
      Kivaa viikonlopun jatkoa sinulle!

      Poista
  12. Onpa herkun näköistä ☺
    Meillä raparperit vielä niin pieniä ettei niistä saa piirakka eikä kiiseliäkään.
    Mukavaa viikonloppua Sinulle Sari ♥

    VastaaPoista
  13. Oi miten herkulisen näköista ja varmasti hyvää♥♥:

    VastaaPoista
  14. Ja taas jotain aivan ihania herkkuja ja kuvia

    VastaaPoista
  15. Tuo piirakka on niin hyvää! Jännää, miten sillä on eri nimiä, varmasti aina tekijänsä mukaan.
    Hyvää sunnuntaita! T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä tosi hyvää.
      Hyvää illan jatkoa!

      Poista
  16. Olen ihan hulluna raparperiin. En tiedä mikä siinä viehättää. Voisin vaikka uida raparperikiisselissä 😀.

    VastaaPoista
  17. Tätä piirakkaa ole muistaakseni joskus tehnyt.
    Raparperit ovat ihan pian siinä vaiheessa, että voisin tehdä taas tätä piirakkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että olet myös tehnyt tätä herkullista piirakkaa.
      Mukava, kun kohta saa omasta maasta raparperia.

      Poista
  18. Ihanat raparperiherkut. Pitää itsekin tehä pian! :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina minua!❤