tiistai 10. tammikuuta 2017

Suklainen appelsiinimoussekakku











Moikka!

Uutena vuotena tein tämmöisen suklaisen appelsiinimoussekakun.
Lupasin ohjetta tänne blogiin. Valion sivuilta löysin tämän ihanuuden.
Kakku oli niin hyvää ja raikas maku! Varmasti teen uudestaan tätä kakkua.
Jos tykkäät Fazerina suklaasta niin tästä tulee se suklaa mieleen.
Tämä maku on vaan raikkaampi. Namskis!

Tässä ohje pienin muutoksin alkuperäiseen!

Suklainen appelsiinimoussekakku:

Pohja:

50 g Voita tai margariinia
175g Kaurakeksejä

Suklaatäyte:

3 Liivatetta
2,5 dl Kuohukermaa
200 g Taloussuklaata
1 prk (200 g) Valion appelsiinirahkaa
3/4 dl Sokeria
2 rkl Vettä

Appelsiinirahkatäyte:

4 Liivatetta
2,5 dl Kuohukermaa
2 prk Valion appelsiinirahkaa
2 rkl Sokeria
2 rkl Sitruunamehua
(Keltaista väriainetta)

Lisää sulatettu voi tai margaiini keksimuruihin ja painele seos leivinpaperilla vuorattuun
irtopohjavuokaan. Laita kylmään odottamaan.

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
Sulata suklaa mikrossa varovasti. Lisää kermavaahdon sekaan rahka, sokeri ja
sulatettu suklaa. Sekoita hyvin! Lämmitä mikrossa tilkka vettä ja lisää siihen valutetut liivatteet.
Lisää liivateseos suklaavaahtoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Kaada tasaisesti vuokaan. Anna hyytyä kylmässä n. tunnin ja sitten voit tehdä appelsiinitäytteen.

Tee appelsiinitäyte samalla tavalla. Voit halutessasi lisätä keltaista väriainetta.
Kuumenna mikrossa tilkka sitruunamehua ja lisää siihen liivatteet.

Kaada appelsiinitäyte myös vuokaan ja anna hytyä seuraavaan päivään.
Koristele haluamallasi tavalla!

Nauti!

Mukavaa tiistaita jokaiselle!

36 kommenttia:

  1. Oi kun ihana! Varmasti hyvää! :)
    Mukavaa tiistaita! <3

    VastaaPoista
  2. Mehevän näköinen ja muutenkin kaunis ! Mainiota että nykyään voi luomuksensa ikuistaa kuvaksi
    ennen kuin ne popsitaan pois :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rita!
      Bloggaajana pitää muistaa ikuistaa kaikki!😂

      Poista
  3. Voi, miten ihanan näköistä herkkua!!! Iloista tiistaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Rimasa!
      Iloista tiistaita sinulle myös!

      Poista
  4. Onpas herkullisen näköistä. Mukavaa tiistaita sinulle!

    VastaaPoista
  5. Tuo olis mun makuuni, kun on appelsiiniä. Herkullisen näköinen.

    VastaaPoista
  6. Näyttää herkulliselta,minä aion leipoa sen jossain vaiheessa. Mukavaa tiistaita sinulle!

    VastaaPoista
  7. Ihanan näköinen kakku, varmasti hyvää! :)

    VastaaPoista
  8. Oih, nam! :P
    Pitäis kans oikein leipasta jotain ihanaa ja uutta...

    VastaaPoista
  9. Tuota kakkua pitäisi kokeilla! Näyttää niin tosi herkulliselta.

    VastaaPoista
  10. Aivan ihana! Varmasti kokeilen. Appelsiinin tai sitruuna yhdistettynä suklaaseen toimii aina. Nam!
    Kivaa illanjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!
      Oli kyllä tosi hyvä yhdistelmä! Nam!
      Kivaa illan jatkoa sinulle myös!

      Poista
  11. Onpa herkullisen näköinen nam:)

    VastaaPoista
  12. Varmasti ihana kakku ja kauniisti koristeltu. Aina innolla katson, onko reseptissä käytetty liivatetta. Meillä tytöt ovat kasvissyöjiä, eikä liivate tule silloin kysymykseen, joten täytyy tehdä tätä kakkua joskus, kun he eivät ole kahvipöydässä. Mitä nuo koristeena olevat tähdet ovat?
    Mukavaa tiistai-iltaa! T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!
      Koristetähdet ovat suklaata.
      Löytyvät kauppojen leivonta ja kakkutarvike hyllystä.
      Mukavaa illan jatkoa sinulle Maija!

      Poista
  13. Nyt pitäisi lopettaa tämä makean syöminen. Jos kuitenkin tekisin vielä tämän kakun ja ehkä sitten lopettaisin 😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana sinä!😀
      Ainakin ohje on täällä blogissa nyt tallessa, jos joskus myöhemmin innostut kokeilemaan
      tätä kakkua.

      Poista
  14. Ihanan näköinen kakku ja varmasti hyvää :)

    VastaaPoista
  15. Tuo kakku näyttää kyllä tosi herkulliselta. Tällaiset kakut ovat kivaa vaihtelua kahvipöytään kermakakun tilalle.Pitääkin kokeilla joskus tuota appelsiinirahkaa.En muista, että olisin sitä kakkuihin koskaan käyttänyt.
    Ihanaa olisi tehdä tuollaisia herkkuja itsekkin useammin,mutta kun niitä sitten pitää syödäkkin.
    No,jos itse ottaisi ihan pienen palan.;)
    Kiitos ohjeesta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari! Ja ole hyvä vaan ohjeesta!
      Hyydykekakut on kyllä kivoja vaihtoehtoja kermakakuille.
      Mukavaa illan jatkoa sinne!

      Poista
  16. Tätä täytyy tehdä, tulee ihan keväinen fiilis ♥

    VastaaPoista
  17. Oi ei. Näin herkullisen näköiset kuvat pitäisi kyllä kieltää.♥

    VastaaPoista
  18. Kuulostaa ja näyttää todella herkulliselta

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina minua!❤