keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Raparperimuffinit









Tulipas tehtyä raparperista muffineita. Naapuri toi minulle yksi päivä raparpereja.

Ohjeen löysin joskus kirjaston leivonta kirjasta. Ohje on lojunut laatikossa monta vuotta, mutta nyt tuli testattua. Ja hyviähän nämä olikin! Eikai raparperista huonoa saakkaan!

Tässä ohje:

3,5 dl Vehnäjauhoja
1 tl Vaniljasokeria
1 tl Leivinjauhetta
120 g Voita
2 dl Sokeria
2 Kananmunaa
N. 150 g Kermaviiliä
2,5 dl Raparpereja

Vanilja-raparperisiirappi:

( Tämä kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin)

1 Vaniljatanko
2,5 dl Sokeria
2,5 dl Vettä
2 dl Raparpereja

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan sekoittaen.
Lisää kuivat aineet ja lopuksi kermaviili. Nostele taikinan sekaan pilkotut raparperit.

Paista uunissa 200c n. 15 min.

Aloita siirapin teko. Lisää kattilaan vesi ja sokeri.
Halkaise vaniljatanko ja ota veitsen kärjellä vaniljatangosta siemenet sekaan.
(Laita koko tanko mukaan makua antamaan.)

Kiehauta sekoittaen, kunnes sokeri liukenee.
Ota kattila pois liedeltä ja lisää paloitelut raparperipalat sekaan.
Keitä siirappia vielä n. 5-8 min, kunnes siirapista on noin puolet jäljellä.

Tarjoa jäähtynyttä raparperisiirappia muffinien ja kermavaahdon kanssa!
Siirappi on tosi makeaa. Kermavaahtoon en lisännt yhtään sokeria.

Mutta hyviä olivat. Siirappi oli seuraavana päivänä vielä parempaa, kun oli ollut jääkaapiss

Aurinkoista keskiviikkoa teille!

37 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä niin herkullisilta. Nam!

    VastaaPoista
  2. Näyttää ihanilta, varmasti tosi hyviä! Se on kyllä totta, ettei raparperista varmaan huonoa saa. Meilläkin juhannuksena maistui raparperipiirakka. ☺
    Mukavaa keskiviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna!❤️
      Raparperi jutut on niin hyviä!
      Hyvää keskiviikkoa sinulle!

      Poista
  3. näyttävät ja kuulostavat tosi herkullisilta!

    VastaaPoista
  4. Oi miten ihanan näköistä, raparperista on niin moneksi

    VastaaPoista
  5. Oi...tästä sainkin vinkin perjantain vieraita ajatellen! Ihanan herkullisen näköisiä!

    VastaaPoista
  6. Hittolainen, miltein aina kun piipahtelen sun herkku-kuviesi äärelle, mun tulee suunnaton nälkä ja nyt alkoi makiaa tehdä mieli.. Kiitosta vaan =D
    Makoisaa iltaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 😄 Kiitos Tanni!❤️
      Ihanaa illan jatkoa sinulle!

      Poista
  7. Onpa herkullisen näköisiä ja ajankohtaisia.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
  8. Näyttävät herkullisilta!
    Jospa sisäinen leipurini herää talviunestaan ja saan leivottua näitä ;)

    VastaaPoista
  9. Nam, voisikin kokeilla :) tänä kesänä ensimmäistä kertaa oma sato :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 😊
      Minun oma raparperi kasvaa huonosti.
      Onneksi sain naapurilta ja pakkasessa on vielä vanhoja.

      Poista
  10. Näyttää tosi herkuilta, njams. Mullakin on raparperi vähän heikko kasvuinen, pitäisi varmaan vaihtaa paikkaa. Ihanaa viikkoa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!😊
      Pitäis kans laittaa se raparperi uuteen paikkaan kasvamaan.
      Ihanaa viikkoa sinulle myös!

      Poista
  11. Näitä voisinkin kokeilla, raparperia kun vielä on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 😊 Kannattaa kokeilla!
      Mukavaa illan jatkoa!

      Poista
  12. Onpa todella suussa sulavan näköisiä herkkuja ☺☺ Ja edellisen postauksen kukat upeita ☺
    Kivaa loppuviikkoa Sinulle Sari ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!❤️
      Ihanaa loppu viikkoa sinne myös!

      Poista
  13. Tässä jo joku mainitsikin, että makeannälkä iskee näitä kuvia katsellessa. Vanilja-raparperisiirappi kuulostaa kyllä nyt niin mahtavalle, että tätä ohjetta on pakko testata.

    VastaaPoista
  14. Tein jo yhden satsin hieman erillailla ja tilattiin lisää <3
    Tuoreet muffinit on aina hyviä!

    VastaaPoista
  15. Herkullisen näköisiä muffinsseja!!! Liisa

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina minua!❤