torstai 16. kesäkuuta 2016

Raparperi-cashewpähkinä piirakka









Moikka!

Viimevuotisia raparpereja on vieläkin pakkasessa. Nyt ne täytyy käyttää pois!
Löysin Arlan sivuilta tällaisen kivan ohjeen. Todella helppo! Sekoitetaan vaan kaikki yhteen! Pikkuisen muutin ohjetta!

Tässä ohje:

150 g Voita
2 dl Sokeria
3 Kananmunaa
150 g Creme fraiche
3 dl Vehnäjauhoja
1 tl Leivinjauhetta

N. 150 g Raparperia 
N. 1 tl Perunajauhoja
N. 1 dl Suolattuja cashewpähkinöitä
Ripaus vaniljasokeria

Sekoita sulatettu voi, sokeri, kananmunat, creme fraiche ja vehnäjauho/leivinjauhe seos keskenään.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Itse käytin vaan leivinpaperia.

Pilko raparperit ja sekoita perunajauho ja vaniljasokeri sekaan.
Levitä taikinan päälle. Rouhi pähkinät pienemmiksi ja ripottele
piirakan päälle. Paista 200c n. 45 min. Tarjoa vaikka jäätelön kaverina!

Tämä oli seuraavana päivänä vielä parempaa. Ihanan kosteaa raparperipiirakkaa!
Namskis!

Tänään täällä on ollut sateinen päivä!

Toivotan hyvää torstai päivää jokaiselle!

56 kommenttia:

  1. Namm...
    Juuri mietin mitä tekisin raparpereista joita pihassa löytyy paristakin kohtaa.
    Kun saisin leivonta-inspiraation niin tämä menee kokeiluun, -nuo suolatut cashewpähkinät sopivat varmaan hyvin.
    Toivotan kauniita kesäpäiviä!♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Titti!😊
      Tämä oli hyvän makuista! Ja pähkinät sopivat hyvin!
      Ihania kesäpäiviä sinulle myös!

      Poista
  2. Varmaan hyvää, kiva yhdistelmä raparperin kanssa nuo pähkinät.
    Mä tekasin äkkiä mansikka-mustikka-tortun, ku tullee vierahia
    illalla. Kivaa sateista iltaa sinne, mukavaa kun taas voi polttaa kynttilöitä,
    ku tuntuu nii pimmeeltä!😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvä makuyhdistelmä!
      Kuulostaakin hyvältä mansikka-mustikka Torttu!
      Pitää alkaa käyttämään tuolta pakkasesta noita viimevuoden marjoja pois.

      On se ihana kesälläkin polttaa kynttilöitä.
      Mukavaa päivän jatkoa!😊

      Poista
  3. Oi onpas herkullisen näköistä piirakkaa, taidanpa testata. Suolattuja pähkinöitä ei nyt kaapista löydy, mutta suolattomia löytyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi!
      Kyllä varmasti sopii suolattomat pähkinät myös!

      Poista
    2. Testattu, ihan superhyvää! Suolattomat toimi hienosti :)
      Kiitos ohjeesta!

      Poista
    3. Hienoa! Kiva kuulla, että tykkäsit!❤️

      Poista
  4. Onpas hyvän näköinen kakku. Tuota täytyy kokeilla. Kokeilin alkuviikosta raparperijuustokakkua, joka sekin oli todella hyvä. - Kiva kokeilla uusia reseptejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anneli!😊
      Niin paljon kivoja ohjeita joka puolella. Se innostaa tekemään!
      Raparperijuustokakkua täytyy myös joskus kokeilla.😊
      Mukavaa illan jatkoa!

      Poista
  5. Raparperipiirakkaa pitääkin tehdä taas viikonloppuna ja meillä se syödään useimmiten vaniliajätskin kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on niin hyvää! Ja kuuluu kesään!😊
      Mukavaa illan jatkoa!

      Poista
  6. Oi ja voi, nyt on niin ihana resepti, että tätä kokeilen ehdottomasti! Juhannukseksi teen raparperipiirakkaa, ja cashew-pähkinät on niin hyviä! Voi olla, että teen tätä jo tällä viikolla :)
    Ihanaa torstai-iltaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 😀 Kiitos Johanna!
      Tämä oli mielestäni seuraavana päivänä vielä parempaa!
      Cashewpähkinät on mun lemppareita!
      Ihanaa illan jatkoa!❤️

      Poista
  7. No just, ei saa laittaa tuollaisia kuvia :). Näyttääpä syntisen herkulliselta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 😄 Kiitos!❤️
      Ihanaa illan jatkoa sinne!

      Poista
  8. Oi siinä kaksi herkkuani, näyttää ja kuulostaa niiiin hyvältä

    VastaaPoista
  9. Ihania kuvia ♥ Takuulla hyvää, täytyyköhän munkin käydä raparperia ostamassa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiccu!❤️
      Täytyy myös käydä ostamassa raparperia.
      Oma raparperi kasvaa huononlaisesti!

      Poista
  10. On herkullisen näköinen nyt niitä raparperia on monenlaista herkkua saa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!😊
      Raparperista saa kaikenlaista ihanaa tehtyä!
      Mukavaa illan jatkoa!

      Poista
  11. Hyvältä näyttää. Oispa päässy maistamaan 😋

    VastaaPoista
  12. Hyvältä näyttää. Oispa päässy maistamaan 😋

    VastaaPoista
  13. Hyvältä näyttää. Oispa päässy maistamaan 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!❤️
      Ens kerralla täytyy pyytää maistiaisille!

      Poista
  14. Olen tehnyt tänä kesänä varmaan kymmenisen raparperipiirakkaa, mutta nyt on ehdottomasti kokeiltava tätä reseptiä, vaikka omanikin on ihan mielettömän hyvää. Kiitos vielä tästä reseptistä 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä!😀
      Netistä löytää kivoja uusia reseptejä!

      Poista
  15. Näyttää niin herkulliselta...nam!

    VastaaPoista
  16. Kiitos ohjeestasi. Menee kokeiluun, kun sunnuntaina on pienimuotoiset juhlat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vaan Kruunu Vuokko!😊
      Mukavaa päivän jatkoa!

      Poista
  17. Onpa ihanan näköinen kakku ja varmasti maistuikin hyvältä. :) Upeat kuvat.
    Kiitos kommentistasi tänään. Täälläkin satoi aamulla vettä, mutta nyt on aurinko jo hieman pilkahdellut. Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara!❤️
      Maistui hyvälle!😊
      Täällä sataa vieläkin vettä. On vissiin koko viikonloppu vesisadetta!
      Oikeen ihanaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  18. Voi ihanuus, miten sä olet keksinytkin ihan mun näköisen raparperipiirakan. Tästä ei voi enää herkku parantua, ihan pakko saada tätä eli resepti menee todo -listan kärkeen. Mukavaa viikonloppua sinulle ja perheellesi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Sari!❤️
      Ohjeen löysin Arlan sivuilta! Kuulosti niin ihanalle ohjeelle, että
      Halusin kokeilla. Ja hyväähän se oli. Pikkuisen muutin ohjetta.

      Ihanaa viikonloppua sinne myös!

      Poista
  19. Onpas herkullinen ohje! Jos leipoisin, kokeilisin..

    VastaaPoista
  20. Onpa herkullisen näköinen. Valitettavasti meillä ei ole enää raparperia. Liisa

    VastaaPoista
  21. Näyttää niin hyvältä! Tuota reseptiä täytyy ehdottomasti joskus testata, kiitos tästä!

    VastaaPoista
  22. Voi hyvät hyssykät mikä resepti, rakastan niin paljon rapsua, että nämä kuvat vievät jo kielen mennessään. Kiitos tästä ja mukavaa iltaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Tiia!❤️
      Mukavaa illan jatkoa!

      Poista
  23. Voi mikä ohje! NAM ja MAISKIS, tätä teen heti, kun käyn kaupassa ostamassa pähkinöitä.

    VastaaPoista
  24. Ohhoh mikä ohje, samassa suolacashewit ja raparperi! Vaikuttaa siltä ettö on pakko kokeilla.. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina!😊
      Kannattaa kokeilla. Hyvää oli!

      Poista
    2. Juuri sain luomukseni uuniin, tarjoan illalla juhannusvieraille! ;)

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina minua!❤