sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Raparperi-omenakeikauskakku






Moikka!

Pikkuhiljaa on hyvä alkaa tyhjentämään pakastimesta marjoja pois.
Teki mieli jotain raparperi leivonnaista ja netistä etsin erinlaisia ohjeita.
K-ruoka sivuilta löytyi hyvä ohje keikauskakkuun.
Äitini teki joskus ananas-keikauskakkua, kun olin lapsi. Se oli hyvää.
Tämä raparperi versio on vähän kirpakka, siksi vaniljavaahto tai vaniljajäätelö
paras kaveri tälle herkulle.

Raparperi-omenakeikauskakku:

50 g Voita
1 dl Fariinisokeria
5 dl Raparperia
2 Omenaa

Taikina:

150 g Voita
2 dl Sokeria
2 Kananmunaa
2 1/2 dl Vehnäjauhoja
1 tl Leivinjauhetta
1 tl Vaniljasokeria

Mittaa kakkuvuoan pohjalle fariinisokeri ja voi.
Kuumenna vuokaa 175 asteisessa uunissa n. kolme minuuttia,
kunnes rasva ja sokeri sulavat.
Kuori ja kuutioi omenat. Ripottele vuokaan
raparperin palat ja omenan palat.

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon munat yksitellen vatkaen.
Lisää kuivat aineet. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
Levitä taikina raparperi-omenakerroksen päälle.

Paista kakkua 175 asteessa n. 40-50 minuuttia.
Kumoa kakku tarjoiluvadille hieman jäähtyneenä.
Tarjoa vaniljavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Hyvää sunnuntai päivää!💚

52 kommenttia:

  1. Kivannäköinen kattaus ja jänskä kakku! En ole koskaan moista tehnyt mutta leivottu tälläkin, eilen mutakakkua ja tänään korvapuusteja :)
    Aurinkoa sunnuntihin!a

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Oi siellä on leivottu herkkuja.
      Korvapuusteja en ole tehnyt aikoihin.
      Aurinkoista sunnuntaita!❤️

      Poista
  2. Herkullisen näköinen kakku! Mukavaa sunnuntaita :)

    VastaaPoista
  3. Kauniin näköinen kattaus ja herkullisen näköinen kakku 😊 Eipä ole koskaan tullut kokeiltua tehdä keikauskakkua. Onko helppo tehdä?

    VastaaPoista
  4. Ekaa kertaa on pakastin syöty marjoista tyhjäksi jo nyt. Joka aamu tehdään smoothie ja siihen saa menemään yllättävän paljon marjoja. Onneksi lähikaupan pakastealtaasta löytyy kotimaista mustikkaa ja mansikkaa että saadaan tehojuomaa jatkossakin. Herkullinen kakku, enpä ole vuosiin pakastanut raparperia. Ensi kesänä voisi kyllä muutamat varret myös pakastaa. Mukavaa aurinkoista sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Smoothiet onkin hyviä.
      Silloin tällöin tulee niitä tehtyä.
      Mukavaa illan jatkoa!

      Poista
  5. Vaaleanpunainen kattaus on niin söpöys ja sun herkut on aina niin ihania💕

    VastaaPoista
  6. Oi kun tulikin tästä niin mieleen tuleva raparperisato. Laajensimme raparperimaatamme viime syksynä ja kohta raparperit rapisee 😀 Upea keikauskakku. Vaniljajäätelöä päälle - nam 💗

    VastaaPoista
  7. Näyttää herkulliselta!
    Itse en ole koskaan tehnyt tuollaista keikauskakkua.
    Mukavaa sunnuntaita<3

    VastaaPoista
  8. Herkulliselta näyttää. Minäkin olen tehnyt tuollaisen kakun joskus ja kovin tykätty se oli. - Mukavaa sunnuntain jatkoa!

    VastaaPoista
  9. Nam mitä herkkua 😋😋😊💕🍽 mukavaa sunnuntaita sinne suunnalle!!

    VastaaPoista
  10. Hyvältä näyttää ja helpolta sitä täytyy kokeilla kun on pakkasessa viellä paljon raparperia Kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
  11. Keikauskakku on niin hyvää 😜 Sitä on tullut tehtyä ananaksesta ja kirsikoista.
    Hyvää sunnuntai-iltaa 💗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on hyvää.
      Äitini teki tuota samaa. Ananasta ja kirsikkaa.
      Hyvää illan jatkoa!❤️❤️

      Poista
  12. Näyttää herkulliselta. Täytyy joskus leipoa keikauskakku.

    VastaaPoista
  13. Ai että, näyttääpä herkulliselta! :)

    VastaaPoista
  14. Kiva kakku ja varmasti hyvää!
    Kivaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Kivaa alkavaa viikkoa sinulle myös!

      Poista
  15. Vähän meinaa taas kuola valua suupielestä. Hjamiiii! Mukavaa uutta viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!😀
      Mukavaa alkanutta viikkoa!❤️

      Poista
  16. Megahyvää ja rapsu nyt vaan on ihan parasta herkkua <3 Mukavaa maanantaita Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Mukavaa maanantai päivää sinulle myös!❤️❤️

      Poista
  17. Herkkulisen näköinen kakku, raparperi on herkkuani! Itse olen tehnyt myöskin tuota ananaskeikauskakkua! Hyvää alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena!
      Hyvää alkanutta viikkoa!❤️

      Poista
  18. Anaskeikausta tääläkin joskus tehty. Tuo Sinun kakkusi kuulosta herkulta ☺
    Mukavaa viikon alkua Sari ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ma-te!
      Mukavaa viikon alkua!❤️❤️

      Poista
  19. Herkullisen näköinen kakku.
    Kivaa viikkoa sinne.

    VastaaPoista
  20. Oijoi mitä herkkua, näyttää niin hyvältä:) Mukavaa talvista alkanutta viikkoa sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Kivaa talvista viikkoa sinne myös!❤️

      Poista
  21. Kauniisti olet kakkusi kuvannut muiden kattauksen kera. Hyvältä näyttää. Kiitos tästä ohjeesta minullakin on raparperiä pakkasessa.

    VastaaPoista
  22. Keikauskakkua ei ole tullut koskaan tehtyä.
    Maistuis kyllä! :)
    Mukavaa pakkasviikkoa! ❤️

    VastaaPoista
  23. Kyllä vain nyt pitäisi oikein urakalla tyhjäillä säilöttyjä. Huomasin tämän kun just sulatettiin pakastimet ja olen vissiin hamstrannut marjoja yms. ennätysmäärän kun niitä on vielä niin paljon.
    Meillä myös äiti teki sitä ananaskeikauskakkua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että teidänkin äiti on tehnyt ananaskeikauskakkua.
      Se taisi olla 80-luvun suosittu kakku.
      Minullakin on pakkasessa vielä paljon marjoja.
      Pikkuhiljaa täytyy käytellä niitä pois.

      Poista
  24. OOh mitä herkkua! Ikinä en ole tehnyt keikauskakkua, täytyisi kokeilla.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina minua!❤