lauantai 5. joulukuuta 2015

5. Joulukuu

Porkkanalaatikko

1kg Porkkanoita                     n. 5 dl Vettä
1 tl Suolaa                               1,5 dl Puuroriisiä
4 dl Vettä                                  3 dl Maitoa
1 Kananmuna                            0,5 tl Suolaa
0,5 dl Siirappia                         0,5 dl Korppujauhoja
Ripaus valkopippuria

Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
Keitä riisit kypsiksi toisessa kattilassa. Soseuta porkkanat. Sekoita kypsät riisit sekaan.
Lisää maito, kananmuna ja mausteet. Sekoita seos tasaiseksi. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
Ripottele pinnalle korppujauhoja.. Paista 175c n. 2 tuntia.




10 kommenttia:

  1. Näyttää tosi hyvältä! Itse tein aika samantyylisesti porkkanalaatikon, mutta en laittanut riisiä. Se on suvun perintöä, ettei laiteta riisiä. En ollut pitkiin aikoihin tehnyt itse, mutta hyvin se onnistui. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen muutaman vuoden tehnyt itse laatikot. Ennen ostin valmiina laatikot.
      Kyllä itse tehty on vaan parasta. Riisin kanssa tai ilman!

      Poista
  2. Meillä kaupan laatikot jää syömättä, ellei niitäkin tuunaa kermalla ja voilla. Helpoimmalla pääsen nykyään kun kutsun siskoni jouluksi kylään ja hän tuo tullessaan itsetehdyt ja puu-uunissa paistetut laatikot :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kaupan laatikot on hyviä, kun niitä tuunaa.Ihanaa, kun saatte siskosi paistamat laatikot.

      Poista
  3. Ihanalta näyttää! Tekis mieli maistaa :) Ihanaa iltaa <3

    VastaaPoista
  4. It is such an amazing post, dear! Have a nice weekend:)

    www.bloglovin.com/blog/3880191

    VastaaPoista
  5. sinut on haastettu :3

    http://tontunjoulumaa.blogspot.fi/ #1

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina minua!❤