keskiviikko 16. joulukuuta 2015

16. Joulukuu





Lohipiirakka

125 g Margarin
2 dl Vehnäjauhoja
1 dl Ruisjauhoja
Ripaus suolaa
2 rkl Vettä

Täyte :
Pieni pala purjoa
Öljyä
N. 150g Lämminsavulohta
Ripaus suolaa ja mustapippuria
2 Kananmunaa
2 dl Kermaa
2 dl Juustoraastetta

Nypi kylmä margariini ja jauhot. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Pistele taikinan pohjaa haarukalla. Paista pohjaa n. 5 min. 225c. Pilko purjo pieneksi ja kuullota paistinpannulla öljyn kanssa. Paloittele lohi.
Lisää piirakan päälle lohi ja purjot. Sekoita munat, kerma ja mausteet ja kaada piirakan päälle.
Ripottele lopuksi juustoraaste päälle. Paista 225c n. 20min.

8 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä, täytyykin laittaa muistiin! Menisi hyvinkin iltapalana ja pikkusuolaisena vaikka Uutena vuotena! Kiitos ohjeesta <3

    VastaaPoista
  2. On varmaan todella hyvää! Taidan minäkin napata ohjeen talteen, kiitos! :) Mukavaa keskiviikkoa Sari! :)

    VastaaPoista
  3. Minäkin nappaan ohjeen talteen :) Aina tulee tehtyä kinkku tai jauhelihapiirakoita niin tämä olisi mukavaa vaihtelua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vaan! Meilläkin kinkkupiirakkaa tulee eniten tehtyä.
      Nyt halusin vaihtelua.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina minua!❤