sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Sunnuntain raparperipiirakka







Olen alkanut tyhjentämään pakkasesta viimekesän marjoja pikkuhiljaa.
Kahvin kanssa teki jotain mieli, niin tein raparperipiirakan.
Ja tämä piirakka on nopea ja helppo tehdä.

Raparperipiirakka

Pohja:

2 dl Vehnäj.
1 dl Kaurahiutaleita
1/2 dl Sokeria
1 tl Leivinj.
Ripaus kanelia
1 dl juoksevaa rasvaa
1 Kananmuna

Täyte:

N. 300g Raparperin paloja
2 dl Rahkaa
1 Kananmuna
1 dl Sokeria

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää rasva ja kananmuna.
Levitä taikina piirakkapohjalle. Lisää raparperin palat.
Sekoita rahka, kananmuna ja sokeri kulhossa ja kaada seos piirakan päälle.

Paista 200c n. 25 min.


Aurinkoista sunnuntai päivää kaikille!

28 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen piirakka! Meilläkin on vielä raparperia pakkasessa, joten taidan tehdä tämän piirakan joku päivä. Kiitos ohjeesta! :)
    Mukavaa sunnuntaita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna!
      Mukavaa sunnuntai päivää sinulle!

      Poista
  2. Nyt kyllä maistuis tuollainen herkku. Itse olen leiponut tälle talvelle ihan liian vähän. Pitäisi kyllä terästäytyä tuossa asiassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanni!
      Hyvää sunnuntai iltaa sinulle!

      Poista
  3. Oih, tuli ihan mamma mieleen tuosta kattauksesta <3 Hänellä oli tuon tapainen ruusu kahviastiasto ja nyt se odottaa kellarissa pakattuna tyttäreni muuttoa omaan kotiinsa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiva, kun ovat säästössä ja tyttösi saa ne!
      Ihanaa sunnuntai iltaa sinulle!

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos Satu!
      Hyvää sunnuntai iltaa sinulle!

      Poista
  5. Oi, näyttää herkulliselta. Ja, nuo kupit ovat kauniit. Muistan kuinka isomummuni luona oli tuollaiset pyhäkupit. Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!
      Hyvää alkavaa viikkoa sinulle!

      Poista
  6. Lurps, ihanan näköinen piirakka! Oon kans leivoskellu tässä lomalla. Tuntuu vaan, ettei tälle herkuttelulle loppua näy. Kivaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Maija!
      On tää välillä tämmöistä herkuttelua vaikkei oo lomaakaan.
      Ihanaa uutta viikkoa sinulle!

      Poista
  7. Oijoi, miten ihana piirakka, slurps :) Vesi tuli kielelle...Ihanaa alkavaa viikkoa Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!
      Ihanaa maanantai päivää sinulle!

      Poista
  8. Oi raparperipiirakka on yksi suosikeistani, nam!
    Keväistä viikkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!
      Tykkään myös raparperin mausta.
      Mukavaa maanantai päivää sinulle!

      Poista
  9. Nam :) Raparperipiirakka on niin hyvää ;) Kivaa maanantaita ja uutta viikkoa sinulle ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Hyvää maanantai päivää sinulle!

      Poista
  10. Just eilen mietin, että mitä sitä tekisi kun pakastin täynnä raparpereja. Vaan enpä enää, sillä täältä tuli hyvä resepti vastaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Hyvä kun tuli ohje tarpeeseen!
      Hyvää maanantai iltaa!

      Poista
  11. Näyttääpä hyvältä :P Mä olen tehnyt samaa pakastimen tyhjennystä, mustikoita, vadelmia ja mansikkasosetta...voisinkin leipoa joku päivä mustikkapiirakan kun ei raparperia löydy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiccu!
      Mustikkapiirakka onkin hyvää.
      Mukavaa illan jatkoa!

      Poista
  12. Raparperipiirakka on mun mielestä kaikessa yksinkertaisuudessaan yksi parhaista leivonnaisista. Harmi, että joutuu odottamaan ensi kesään, että saa taas itse leipoa, kun pakastin tyhjennetty jo :)
    Ihanaa keväistä päivää sinulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä. Raparperipiirakka on parhautta.
      Ihanaa tiistai päivää sinulle!

      Poista
  13. Raparperiiirakka on yksi minun lempparipiirakoista, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On minunkin yksi lempipiirakka.
      Vielä olis raparperia pakkasessa.
      Mukavaa illan jatkoa!

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa aina minua!❤