maanantai 24. huhtikuuta 2017

Viikonlopun vanilja-puolukkatorttu







Heippa!

Viikonloppuisin tulee usein leivottua jotain makeaa kahvin kaveriksi.
Pakastintakin pitää alkaa nyt tyhjentelemään marjoista. 

Tämän helpon ja nopean ohjeen löysin täältä.
Ihana makean ja kirpeän yhdistelmä. Oli tosi hyvää!

Vanilja-puolukkatorttu:

Pohja:

150 g Voita tai margariinia
3/4 dl Fariinisokeria
1 Muna
1 tl Leivinjauhetta
3 1/2 dl Vehnäjauhoja

Täyte:

125 g Valkosuklaata
2 pss Blå Band vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
3 dl Maitoa
200 g Sitruunarahkaa

Pinnalle:

150 g Puolukoita
Tomusokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten.
Sekoita joukkoon leivinjauhe ja vehnäjauho. Painele taikina voidellun piirakkavuuan pohjalle
ja reunoille. Kypsennä pohjaa 200 asteessa n. 15 minuuttia.
Voit halutessa käyttää foliotukea kypsennyksen aikana reunoissa. Minä en käyttänyt.
Anna pohjan jäähtyä.

Paloittele valkosuklaa ja sulata mikrossa. Sekoita vaniljakastikejauhe ja maito vispaten tasaiseksi.
Sekoita vaniljakastikkeeseen rahka ja suklaasula. Levitä pohjan päälle.
Kierrittele puolukat tomusokerissa ja levitä täytteen päälle.
Laita jääkaappiin hetkeksi tekeytymään.

Makoisaa maanantaita!💜

37 kommenttia:

  1. Makoisaa maanantaita vaan sinullekin! Aika kivalta vaikuttaa tuo ohje. Tykkään rahkaisista leivonnaisista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Rahka leivonnaiset on hyviä.
      Hyvää alkanutta viikkoa!😊

      Poista
  2. Namin näköistä ja kuuloista! Olisikohan minullakin vielä puolukoita pakkasessa...

    VastaaPoista
  3. Oi, näyttää hyvältä. Puolukat on niin hyviä. Itsellä vielä pakastimessa, joten voisinkin hyödyntää niitä myös piirakassa.
    Aurinkoista alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!😊
      Puolukat on minunkin mielestä hyviä.
      Aurinkoista alkanutta viikkoa!

      Poista
  4. Kahvin kanssa kyllä kaipaa jotain pientä hyvää. Onpa hyvä ohje.

    VastaaPoista
  5. Kuullostaa kivalta yhdistelmältä.
    Makea ja kirpsakka.
    Minullakin olisi vielä puolukoita pakkasessa.
    Aika tyhjä alkaa muuten marjoista pakkanen olla.
    Mukavaa illanjatkoa sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Tuo oli kiva maku yhdistelmä.
      Hyvää illan jatkoa!😊

      Poista
  6. Hyvältä näyttää nyt täytyykin pakkasesta ottaa noita puolukoita. Mukavaa maanantai loppu päivää:)

    VastaaPoista
  7. Kyllä näyttää ja kuulostaa taas niin hyvältä, että vatsa alkoi heti murisemaan! 😀 Mukavaa maanantai-iltaa! ❤

    VastaaPoista
  8. Näyttää herkulliselta. Mukavaa illan jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
  9. Tämä ohje onkin kirjoittettava ylös sillä pakastimesta löytyy puolukoita enkä ole keksinyt kuinka ne käyttäisin :)

    VastaaPoista
  10. Kuulostaa ja näyttää aivan ihanalta! Puolukka sopii tosi hyvin makeisiin leivonnaisiin, vaikka jotkut toista mieltä ovatkin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!😊
      Puolukka on niin hyvää ja sopii erinlaisiiin juttuihin.

      Poista
  11. Ihanan näköistä piirakkaa :)

    VastaaPoista
  12. Oi, näitä sinun herkullisia leipomuksiasi!!

    VastaaPoista
  13. Ihanan näköisiä piirakoita olet leiponut viikonloppuna. Sekä makeaa että suolaista. Mä vaan laiskottelen. Aina tuntuu, ettei niitä kukaan tule kuitenkaan syömään. Ehkä se johtuu siitä, ettei ole tullut tehtyä. Kiva kierre! Oikein ihanaa alkanutta viikkoa, mulla on taas loma!

    VastaaPoista
  14. Sinä olet kyllä oikea jauhopeukalo! <3

    VastaaPoista
  15. Nyt oli semmonen ohje et tarttis varmaan itekki kokeilla... ☺

    VastaaPoista
  16. Varmaan hyvää ja makeaa. Nyt tarttee jättää herkut unholaan. Tulluyt vähän liikaakin naposteltua leivonnaisia.

    VastaaPoista
  17. Oijoijoijoi mikä ihana täyte pehmentämässä puolukan kirpakkuutta, nam. <3

    VastaaPoista
  18. Kiitos Satu!😊
    Pihahommia pitäisi itsekin mennä tekemään. Kunhan tulee vähän lämpimämpi.😀
    Mukavaa tiistaita!

    VastaaPoista
  19. Kiitos Ma-te!😊
    Mukavaa tiistaita!❤️

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina minua!❤