Moikka!
Tätä hyvää rahkakakkua tein juniorin synttäreille.
Kiva laittaa ohje myös tänne blogiin. Kakku oli hyvää sellaisenaan, mutta lisänä
voi tarjota myös marjoja. Ja kakku on parasta kylmänä.
Ohjeen otin omasta leivontakirjasta.
Rahkakakku:
Pohja:
150 g Margariinia
1/2 dl dl Sokeria
1 Kananmuna
3 dl Vehnäjauhoja
Täyte:
3 keltuaista
2 tlk Maitorahkaa (yht. 500g)
100 g Sulatettua voita
2 dl Sokeria
2 rkl Maissijauhoja
2 tl ( Raastettua sitruunankuorta)
1 rkl Sitruunanmehua
2 tl Vaniljasokeria
3 Valkuaista
Vuokaan:
Margariinia
Korppujauhoja
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka.
Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja jauhot.
Jos taikina tuntuu kovalta, pehmennä se ruokalusikallisella vettä. Painele taikina
vuoan pohjalle ja reunoille ja jätä hetkeksi kylmään.
Erota keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita kulhossa täytteen kaikki muut
aineet paitsi valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita
vaahto varovasti täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan.
Paista kakkua tunnin verran. Jäähdytä ja laita jääkaappiin.
Irrota kakku vuoasta, kun se on ollut jääkaapissa muutaman tunnin.
Minusta tämä oli helppo ohje. Ja rahkakakut on aina herkullisia.
Sopii pääsiäisen kahvipöytäänkin hyvin.
Perunanarsissin oksat leikkasin ja laitoin lasipulloon muutaman oksan.
Laitoin kuvan myös instaan. Minua voi seurata instassa sassu75.
En laita kuvia sinne kauhean aktiivisesti, mutta silloin tällöin tulee kuva laitettua.
Tänään onkin taas kylmempi päivä. Pakkasta on kahdeksan astetta.
Aurinko paistaa, niin voi olla, että ilma lämpenee nopsaa.
Taidan laittaa takan päälle, juoda kupin kahvia ja alkaa siivous hommiin.
Aurinkoista maanantai päivää!💛
Varmasti hyvää! Hyvin samantapaista kakkua olen tehnyt Katri-Helenan ohjeella. Resepti on otettu talteen jostakin lehdestä varmasti yli kaksikymmentä vuotta sitten ja kertoi laulajattaren jouluun valmistautumisesta.
VastaaPoistaRahka on ehkä jäänyt hiukan juustojen varjoon, vaikka mielestäni onkin ehkä raikkaampi kakuissa.
Myös nuo lehdistä leikatut reseptit ovat kohta tai jo nyt ihan turhia, kun netistä löytyy aina tarvittava ohje nopeasti. Mutta sitten ei jää tuollaisia muistoja.
Pakkasta on meilläkin saman verran ja kylmä viima lisäksi.
Aurinkoista viikon alkua Sinulle! T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com
Kiitos Maija!
PoistaNetistä kyllä löytää nopsaa tarvitsemansa ohjeen.
Minulla on resptivihkoja ja keittokirjoja aika paljon. Kiva niitäkin on silloin tällöin selata.
Aurinkoista viikonalkua sinulle myös!❤
Kiitos tuotahan täytyy kokeilla. Kauniit narsissit. Aurinkoista maanantaipäivää:)
VastaaPoistaKiitos Ritva!❤
PoistaAurinkoista maanantai päivää sinulle myös!
Niin on herkullisen näköinen kakku jälleen.
VastaaPoistaKiitos!❤
PoistaIhanaa maanantaita myös sinulle sinne siivouksen keskelle!
VastaaPoistaNuo perunanarsissit ovat tosi kauniita noin maljakossakin. Kakku näytti hyvältä ja pari aiempaa postausta tuli myös luettua. Instaosoite on tallettu seurattavaksi. Minut löytää nimellä santrajustiina.
Kiitos paljon!❤
PoistaTäytyykin etsiä sinut sieltä instasta!😀
Mukavaa päivän jatkoa!
Namm..varmasti hyvää. Tykkään kaikesta missä on rahkaa..:)
VastaaPoistaKiitos!☺❤
PoistaRahkaherkut on minustakin hyviä!
Jälleen uusi herkku sinulta! Itse tykkään rahkasta, mutta mies ei siitä oikein välitä:)
VastaaPoistaMukavaa alkanutta viikkoa!
Kiitos!
PoistaMukavaa viikonalkua sinulle myös!❤
Tämän laitan kokeiluun viimeistään talvilomallani, rahkakakut
VastaaPoistaon vaan niin hyviä!😋 Ja noita perunanarsisseja on ihan pakko
kyllä ostaa, mulla niitä ollutkin joka pääsiäisenä, tykkään niistä kovasti!
Rahkakakut on hyviä! Kannattaa joskus kokeilla tätä helppoa ohjetta.😊
PoistaPerunanarsissi on kyllä kaunis keväinen kukka! En tiedä miksen ole aiemmin niitä ostanut.
Kivaa päivän jatkoa sinulle!
Makoisan näköinen kakku ja kuulostaa hyvälle, rahkasta saa niin meheviä leivonnaisia.
VastaaPoistaKiitos!❤😊
PoistaNamin kuuloinen kakku, taitaa mennä testaukseen kun on varmaan juustokakkuja vähän kevyempi :)
VastaaPoistaPerunanarssissit ovat niin kauniita :) Mukavaa maanantaita sinnekin!
Kiitos Jenni!❤😊
PoistaOn tämä varmaan hiukan kevyempi versio. Ja sokerin määrää voi vielä vähentää, jos tykkää.
Mukavaa maanantai päivää sinulle!
Tuo varmasti hyvä kakku! Ehdottamasti kokeilen. Juuri ajattelin pääsiäispöytää, johon sopisi hyvin.
VastaaPoistaMukavaa viikkoa!
Pääsiäisruokia ja jälkkäreitä täytyy pikkuhiljaa alkaa jo suunnittelemaan.😀
PoistaVaikka sinne on vielä aikaa.
Kannattaa joskus tätä kokeilla.
Mukavaa viikkoa sinulle!💕
Aijai mikä täydellinen herkku ja on aina tehnyt mieli tehdä tuollaista kakkua, mutta pelkään etten osaa. <3 Ihanaa viikkoa <3
VastaaPoistaKiitos Tiia!
PoistaIhanaa viikkoa sinulle myös!💕
Oi mikä herkku, taas ♥ Ihanat kukkakuvat ♥ Olen löytänyt Sinut Instasta, ja se on mukavaa, katselen mielelläni Sinun kauniita kuviasi sielläkin! Oikein mukavaa alkanutta viikkoa ♥
VastaaPoistaKiitos Leena!❤
PoistaSinulla on myös kauniita kuvia instassa ja blogissa!
Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!❤
Ihanan mehevän näköinen kakku!
VastaaPoistaVarmaan hyvää. Joskus olen maistanut vastaavaa ja oli kyllä herkkua.
Päivänjatkoja! ❤️
Kiitos Sari!❤
PoistaMukavaa päivän jatkoa sinulle!
Hmm..Nam, mikä kakku!
VastaaPoistaJa sievät perunanarsissit!
Pitääkin bongata sut Instan puolelta!
Kiitos Susanna!❤
PoistaKiva, kun bongasit minut instasta. Aloin myös seuraamaan sinua!😀
Mukavaa illan jatkoa!
Näyttääpä hyvältä! Koskaan en ole juustokakkua itse tehnyt, syönyt kyllä usein! Kivaa uutta viikkoa sinne!
VastaaPoistaKiitos paljon!❤
PoistaKivaa uutta viikkoa sinulle myös!😊
On kyllä herkullisen näköinen kakku! Tykkään rahkasta. Juu, kiva pieni pakkassää on ollut tänään, aurinko paistoi niin nätisti. Mukavaa maanantai-iltaa! ❤
VastaaPoistaKiitos Johanna!❤
PoistaMukavaa illan jatkoa sinne!😊
Hyvältä näyttää. Kiitos reseptistä, varmasti kokeilen. Mukavaa maanantai-iltaa!
VastaaPoistaKiitos paljon Anneli!❤
PoistaMukavaa maanantai iltaa sinulle myös!
Kiitos Satu!
VastaaPoistaPersikat ja ananas myös sopii hyvin tämän kanssa.
Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!❤
Hyvän näköistä ja juurikin varmasti sopii myös Pääsiäisen aikaan. Mukavaa alkanutta viikkoa tv Liisa
VastaaPoistaKiitos Liisa!❤
PoistaMukavaa alkanutta viikkoa!
Äitini leipoi lapsuudessa usein vastaavaa kakkua ja hyvää oli. Täytyykin kokeilla. Kiitos reseptistä!
VastaaPoistaOle hyvä vaan!
PoistaKannattaa Kokeilla joskus!😊
Mukavaa päivän jatkoa!
Ihanaa, rahkakakku on kevään kakku :)
VastaaPoistaKyllä ne rahkakakut on keväisiä herkkuja.😊
PoistaIhanan näköinen kakku - voisi olla hyvä pääsiäiskakkukin! Kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaKiitos Marianna!❤
PoistaMukavaa tiistaita!
Nam, tuosu tuntuu täällä asti. Tätä voisi joskus kokeilla, vaikuttaa herkulliselta.
VastaaPoistaKiitos!😊❤
PoistaMukavaa illan jatkoa!
Rahkakakku kuulostaa niin herkulliselta. Täällä Fuerteventuran reissulla olen maistellut vaikka mitä makeaa leivonnaista, mutta miten lie, ne eivät maistu minusta miltään.
VastaaPoistaKiitos!😊
PoistaOnhan ne siellä ulkomailla ihan erimakuisia, kuin täällä Suomessa.
Hyvää illan jatkoa sinne!❤
Oi, oi... rahkaherkut ovat kyllä niin mieleeni ja ovat mielestäni sopivia pääsiäisaikaan. Tai toki muulloinkin, mutta muistan lapsuudestani myös, että rahkaa syötiin (urakalla) pääsiäisenä. 😊 Suklaan kaverina!
VastaaPoistaRahkaherkut sopii hyvin pääsiäiseen. Ja tulee niitä tehtyä muulloinkin.😀
PoistaSuklaa kuuluu tietysti myös pääsiäiseen.
Nyt en niin ajatuksestakaan liho,kun minä en tykkää rahkaleivonnaisista,vaikka rahkasta muuten tykkään esim.marja rahkoista. Sehän onkin makuasia,monien mielestä rahkaleivonnaiset ovat suurinta herkkua. Taas olet tehnyt kauniin asetelmman,ihana.
VastaaPoistaKiitos!
PoistaSe on makuasia. Ei kaikki tykkää kaikesta.
Mukavaa keskiviikkoa sinulle!😊
varmasti hyvää!
VastaaPoistaKiitos Sussi!😊
Poista