Viime viikolla halusin taas tehdä jotain uutta ruokaa, mitä en ole aikaisemmin tehnyt. Välillä vaan kyllästyttää samat vanhat ruuat.😂 Vaikka perusruuat hyviä onkin.
Haen paljon netistä uusia ruoka ohjeita ja välillä selailen keittokirjojani ja ruokalehtiä.
Tämän herkullisen ohjeen löysin taas täältä.
Tämän tyyppiset italialaiset ja välimeren ruuat on niin hyviä.
Tykkään kovasti ja perhe myös tykkää.
Lapset ei tietenkään syö oliiveja, mutta ne saa sitten jäädä lautasen reunalle.
Tämä ruoka tulee myös jäädäkseen meidän suosikki ruokiin.
Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin broilerin koipipaloja. Itse tykkään mieluummin käyttää fileitä.
Ja niitä kannattaa varata 1-2 kpl ruokailijaa kohden.
Italialainen broilerivuoka:
Muutama broilerifile (maustamaton)
Sitruuna
Oliiviöljyä
Suolaa
Broilerimaustetta (suolaton)
1 Punasipuli
2 Valkosipulinkynttä
1 Paprika
3 dl Pitkäjyväistä riisiä
1 prk (400 g) Tomaattimurskaa
Mustia oliiveja (käytin valmiiksi pilkottuja)
N. 0,5 dl Aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina
2 tl Välimeren yrttiseosta (meira)
4 dl Kanalientä
Ruskista broilerifileet pannulla. Mausta sitruunan kuorella, suolalla ja broilerimausteella.
Siirrä vadille odottamaan.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pilko paprika.
Lisää kasvikset pannulle ja kääntele hetki. Siirrä pataan odottamaan.
Kaada pannulle riisi, tomaattimurska, oliivit, aurinkokuivatut tomaatit.
Mausta yrttiseoksella ja suolalla. Kiehauta ja kaada seos pataan.
Lisää joukkoon kuuma kanaliemi ja sekoita ainekset sekasin.
Aseta päälle broilerin palat.
Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 45 min.
Purista vuoan pinnalle sitruunan mehua ja koristele persiljalla.
Nauti!
Hyvää keskiviikkoa jokaiselle! Ja kiitos, kun jaksatte kommentoida postauksiani.
Niitä on niin mukava lukea!💖
Oi miten herkullisen näköistä! Sinä osaat ♥ oikein mukavaa keskiviikkopäivää Sinulle ♥
VastaaPoistaKiitos paljon Leena!❤
PoistaMukavaa keskiviikkoa!
Tämän ohjeen nappasin itsellenikin, kiitos!
VastaaPoistaIloa keskiviikkopäivääsi!<3
Kiva kuulla ja kiitos!❤
PoistaIhanaa keskiviikkoa sinulle!
Herkullisen näköistä tämän minäkin nappaan kiitos. Hyvää keskiviikon päivän jatkoa:)
VastaaPoistaKiitos Ritva!❤
PoistaHyvää keskiviikkoa!
Näyttääpä hyvältä.
VastaaPoistaTuota voisi joku päivä testata. :)
Kävin cittarissa tänään ruokaostoksilla ja samalla kurkkasin tee hyllyn.
Kahdelta eri valmistajalta näin ainakin lakritsiteetä. Forsman tealta ja clipperiltä.
Mukavaa keskiviikkoa Sari!
Kiitos!❤
PoistaJa kiitos vinkistä. Seuraavaksi, kun käyn cittarissa niin pitää ostaa.
Mukavaa keskiviikkoa!
Kiitos herkullisesta ohjeesta. Tätä täytyy kyllä kokeilla :)
VastaaPoistaOle hyvä vaan!❤
PoistaMukavaa illan jatkoa!
Wau! Hyvää varmasti. Muistuttaa paellaa hieman.
VastaaPoistaKivaa illanjatkoa!
Kiitos!
PoistaJuu muistuttaa paellaa, mutta tämä tehdään vaan uunissa.
Kivaa illan jatkoa!❤
Tätä pittää taas kokeilla, näyttää niin hyvälle! Ihania, ihania juttuja taas täällä ja tuo
VastaaPoistavoittokiulu, mikä ihanuus, mä haluun kans! Aurinkoista keskiviikon jatkoa! ☀
Kiitos paljon Maija!❤
PoistaAurinkoista illan jatkoa!
Juuri tänään ostin broilerin filepihvejä ja ajattelin tehdä niitä riisin kanssa niinkuin aina. Tosin tämä olisi tervetullutta vaihtelua ruokalistaan;)
VastaaPoistaBroileri ruuat on hyviä. Meillä syödään aika paljon niitä, mutta kiva saada välillä
Poistaniihinkin vaihtelua.😊
Kivaa illan jatkoa!❤
Varmasti herkullista. Näyttääkin niin hyvältä.
VastaaPoistaKiitos Anneli!❤
PoistaHerkulliseltta näyttää, meilläkin kanaruoat on suosikkeja!
VastaaPoistaKiitos!❤
PoistaNäyttääpä herkulliselta...broileri on tosi hyvää.
VastaaPoistaKiitos!❤
PoistaBroileriruuat on hyviä.
No kyllä täällä on mukava käydä kommentoimassa, kun laitat näitä ihania ruokaohjeitakin. Monesti olen tehnyt näistä ohjeista ja tämäkin broilerivuoka pääsee kokeiltavien listalle.
VastaaPoistaKiitos ihanasta kommentista!❤
PoistaKiva kuulla, että olet kokeillut ohjeitani.
Oi, kuulostaa ja näyttää hyvältä, täytyykin testata!
VastaaPoistaKiitos!❤
PoistaHerkulliselta näyttää ja varmasi hyvää :)
VastaaPoistaKiitos Irma!❤
PoistaKivan tuntuinen ohje, täytyy kyllä kokeilla tätä! Mukavaa torstai pvää!
VastaaPoistaKiitos Rimasa!❤
PoistaMukavaa torstaita!
Ja lisää ohjeita Sarin keittokirjaan!
VastaaPoistaKiitos ihana!😀❤
PoistaNäyttää ja kuulostaa tosi herkulliselta!
VastaaPoistaKiitos!❤
PoistaItalialainen ruoka on niin herkkua <3 Tääkin on kyllä hyvän näköistä, mutta jää testaamatta kun en broileria tai kanaa syö. Aurinkoista loppuviikkoa :)
VastaaPoistaItalialaiset ruuat on tosi hyviä.
PoistaAurinkoista loppuviikkoa!❤
On kyllä just sellanen ruoka, mikä maistuisi mulle, nam! Herkullisen näköistä ja kuuloista! Mukavaa ja aurinkoista torstaita! ❤
VastaaPoistaKiitos Johanna!❤
PoistaTänään on ollut tosi ihana aurinkoinen päivä!
Mukavaa torstaita!
Kiitos!❤
VastaaPoistaAurinkoista päivää sinulle!
Näyttää herkulliselta ja on varmasti hyvää,Nam. Tätä ohjetta täytyy
VastaaPoistakokeilla joskus. Mukavaa torstai illan jatkoa sinulle!
Kiitos!❤
PoistaMukavaa perjantaita!
Todellakin näyttää ja kuulostaa hyvältä 😛 Täytyy laittaa kokeiluun. T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com
VastaaPoistaKiitos!
PoistaKannattaa joskus kokeilla ☺
Herkullisen näköistä!
VastaaPoistaKiitos!😊
PoistaTähän piti jo aiemmin kommentoida, että näyttää kyllä hyvältä ruoalta! Pistän ohjeen korvan taakse ;)
VastaaPoistaHerneenversoja olen vuosikaudet kasvattanut. Heti kun vaan valo riittää niin alan hommiin. Pistän aina muutaman purkin kerrallaan viikon parin välein niin saa kokoajan syödä sopivasti kasvanutta versoa. Voisin syödä niitä vaikka kuinka ja ovathan ne terveellisiä :) Toinen on valkosipulinversot! Kokeiles joskus! Kynsiä vaan multaan ja kun versoja ilmaantuu niin leikkaat 2/3 osaa pois ja aina verso kasvaa uudestaan. Ovat ihanan miedon valkosipulisia vaikka leivän päällä :D Lopuksi ne voi istuttaa ulos ja nauttia valkosipulin kukista ja myöhään syksyllä kokonaisista valkosipuleista!
Kiitos paljon Taru!💕
PoistaTäytyykin kokeilla valkosipulin kasvatusta. Kiitos paljon ohjeesta!😀