Lohipiirakka
125 g Margarin
2 dl Vehnäjauhoja
1 dl Ruisjauhoja
Ripaus suolaa
2 rkl Vettä
Täyte :
Pieni pala purjoa
Öljyä
N. 150g Lämminsavulohta
Ripaus suolaa ja mustapippuria
2 Kananmunaa
2 dl Kermaa
2 dl Juustoraastetta
Nypi kylmä margariini ja jauhot. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Pistele taikinan pohjaa haarukalla. Paista pohjaa n. 5 min. 225c. Pilko purjo pieneksi ja kuullota paistinpannulla öljyn kanssa. Paloittele lohi.
Lisää piirakan päälle lohi ja purjot. Sekoita munat, kerma ja mausteet ja kaada piirakan päälle.
Ripottele lopuksi juustoraaste päälle. Paista 225c n. 20min.
Kiitos Satu!
VastaaPoistaOn varmaan todella hyvää! Taidan minäkin napata ohjeen talteen, kiitos! :) Mukavaa keskiviikkoa Sari! :)
VastaaPoistaKiitos Johanna!
VastaaPoistaMinäkin nappaan ohjeen talteen :) Aina tulee tehtyä kinkku tai jauhelihapiirakoita niin tämä olisi mukavaa vaihtelua.
VastaaPoistaOle hyvä vaan! Meilläkin kinkkupiirakkaa tulee eniten tehtyä.
PoistaNyt halusin vaihtelua.
Varmasti herkkua!
VastaaPoistaOli herkkua!
Poista