Moikka!
Tänään vapaapäivänä on tullut taas leivottua.
Olen jo kauan halunnut leipoa jotain äidin vanhoista resepteistä.
En muista onko äiti koskaan tehnyt tätä kardemumma kakkua, mutta ohje kuullosti niin
hyvälle, että halusin tätä kokeilla. Ja täytyy sanoa, että tämä vanhanajan kardemummakakku on niin hyvää. Tätä meinaan tehdä toistekkin. Ihana kahvipöydän kakku!
Kardemummakakku:
6 dl Vehnäjauhoja
2 tl Leivinjauhetta
150 g Margariiniä tai voita
1 1/2 dl Sokeria
2 tl Kardemummaa
2 1/2 dl Kermaa
1 Muna
Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Nypi rasva jauhojen joukkoon tasaiseksi ryynimäiseksi seokseksi.
Lisää sokeri ja kardemumma. Hämmennä joukkoon kerma ja muna.
Voitele ja korppujauhota rengasvuoka ja jaa taikina siihen.
Paista 200 asteessa 50 minuuttia.
Hyvää keskiviikkoa jokaiselle!💙
Pitäisikin kokeilla tehdä tuo gluteenittomista jauhoista ja laktoosittomasta kermasta, niin voisi itsekin syödä (vehnä tekee minulle vatsavaivoja). Hirveän harvoin tulee mitään kakkuja tehtyä...
VastaaPoistaTämä on helppo muuntaa gluteenittomaksi ja laktoosittomaksi.😊
PoistaKiva kakkuvuoka sinulla! Äidilläni oli aikanaan myös noita ohjekortteja. Olivat niihin tarkoitetussa kotelossa.Ja niitä kerättiin pikkuhiljaa.😍😍
VastaaPoistaKiitos!
PoistaJuu nämä ohjekortit on sellaisessa ruskeassa laatikossa.
Tätä kakkua minäkin olen leiponut, eli hyväksi on todettu.
VastaaPoistaKiva kuulla, että olet tehnyt tätä kakkua.😊
PoistaPerinnereseptit ovat hyviä! Melkein maistoin kakkusi näin virtuaalisesti, niin kaunis siitä tuli. Kuppi kahvia ja pala kakkua...
VastaaPoistaKiitos paljon!❤️
PoistaOlen tehnyt samantyyppistä kardemummakakkua mutta sulattanut rasvan. Tämä on kätevä, kun ei tarvitse vaahdottaa mitään. Tosin olen nykyisin vehnäjauhoille herkkä, joten pitäisi kokeilla muilla jauhoilla. 😀
VastaaPoistaTämä on helppo ohje ja jauhot voi helposti muuttaa gluteenittomiksi.😊
PoistaMeilläkin oli noita reseptejä :) Niillä oli säilytyspaikkana sellainen ruskea läpikuultava muoviloota kannella. Kardemummakakkua ei kyllä taidettu tehdä.
VastaaPoistaNämä ohjeet on juuri sellaisessa ruskeassa muovilootassa.😊
PoistaMukavaa viikon jatkoa!
Herkullisen näköinen kakku! Vähän on hämärä muistikuva, että meilläkin äiti saattoi leipoa joskus tuota.
VastaaPoistaNams, kuulostaa herkulliselta reseptiltä. Kardemumma on niin ihana mauste :) :)
VastaaPoistaKiitos!
PoistaNami, varmasti hyvä ohje ja ei voi mitään, kun mulle tuli jotenkin joulufiilis :)
VastaaPoistaKiitos! Kyllähän tämä kakku sopii hyvin myös joulun kahvipöytään.
PoistaOi miten herkullinen kuivakakku :P .. nyt tekisi mieli kahvia ja pala kakkua :D
VastaaPoistaKiitos!😊
PoistaKardemummaa olen laittanut pullaan, en koskaan kakkuun. Täytyy kokeilla :)
VastaaPoistaHyvää viikonloppua!
Kardemumma sopii moneen leivontaan.
PoistaHyvää viikkoa Kirsti!
oikia kaademummakakku on hyvää.
VastaaPoistaMinun äiti teki aina,(ehkä penskana ,kyllästyttiin mokomaan kakkuun)
Muttaa tuo sinun paistama kakku on just sellaisen näköinen :)ja varmasti hyvän makuinen kuin muistoissa minulla:))
Nykyään en käytä kaademummaa missään...mutta tuota kakkua kokeilen ,ohje minullakin jossain vanhassa keittiö-vihossa;))..tallessa :)
Kiitos tästä tarinasta:))
Mukavaa tunnelmallista viikonloppua!
Kiitos Liisa!❤️
PoistaMukavaa uutta viikkoa!
Rakastan kardemummmaa ja mullakin on yksi hyvä kakku ohje, jota teen toisinaan.
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua Sari <3
Kardemumma on kyllä hyvää.
PoistaIhanaa viikkoa sinulle!💕
Olenkohan koskaan maistanutkaan kardemumma-kakkua, ehkä pitäisi :)
VastaaPoistaKiitos ohjeesta!
Ole hyvä vaan!😊
PoistaVarmasti herkullinen kakku. Täytyypä pistää ohje korvan taa.
VastaaPoistaIloista viikkoa sinulle!
Kiitos!
PoistaIloista viikkoa sinulle myös!