keskiviikko 16. lokakuuta 2019

Kardemummakakku






Moikka!
Tänään vapaapäivänä on tullut taas leivottua.
Olen jo kauan halunnut leipoa jotain äidin vanhoista resepteistä.
En muista onko äiti koskaan tehnyt tätä kardemumma kakkua, mutta ohje kuullosti niin
hyvälle, että halusin tätä kokeilla. Ja täytyy sanoa, että tämä vanhanajan kardemummakakku on niin hyvää. Tätä meinaan tehdä toistekkin. Ihana kahvipöydän kakku!

Kardemummakakku:

6 dl Vehnäjauhoja
2 tl Leivinjauhetta
150 g Margariiniä tai voita
1 1/2 dl Sokeria
2 tl Kardemummaa
2 1/2 dl Kermaa
1 Muna

Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Nypi rasva jauhojen joukkoon tasaiseksi ryynimäiseksi seokseksi.
Lisää sokeri ja kardemumma. Hämmennä joukkoon kerma ja muna.
Voitele ja korppujauhota rengasvuoka ja jaa taikina siihen.
Paista 200 asteessa 50 minuuttia.

Hyvää keskiviikkoa jokaiselle!💙

29 kommenttia:

  1. Pitäisikin kokeilla tehdä tuo gluteenittomista jauhoista ja laktoosittomasta kermasta, niin voisi itsekin syödä (vehnä tekee minulle vatsavaivoja). Hirveän harvoin tulee mitään kakkuja tehtyä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on helppo muuntaa gluteenittomaksi ja laktoosittomaksi.😊

      Poista
  2. Kiva kakkuvuoka sinulla! Äidilläni oli aikanaan myös noita ohjekortteja. Olivat niihin tarkoitetussa kotelossa.Ja niitä kerättiin pikkuhiljaa.😍😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Juu nämä ohjekortit on sellaisessa ruskeassa laatikossa.

      Poista
  3. Tätä kakkua minäkin olen leiponut, eli hyväksi on todettu.

    VastaaPoista
  4. Perinnereseptit ovat hyviä! Melkein maistoin kakkusi näin virtuaalisesti, niin kaunis siitä tuli. Kuppi kahvia ja pala kakkua...

    VastaaPoista
  5. Olen tehnyt samantyyppistä kardemummakakkua mutta sulattanut rasvan. Tämä on kätevä, kun ei tarvitse vaahdottaa mitään. Tosin olen nykyisin vehnäjauhoille herkkä, joten pitäisi kokeilla muilla jauhoilla. 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on helppo ohje ja jauhot voi helposti muuttaa gluteenittomiksi.😊

      Poista
  6. Meilläkin oli noita reseptejä :) Niillä oli säilytyspaikkana sellainen ruskea läpikuultava muoviloota kannella. Kardemummakakkua ei kyllä taidettu tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ohjeet on juuri sellaisessa ruskeassa muovilootassa.😊
      Mukavaa viikon jatkoa!

      Poista
  7. Herkullisen näköinen kakku! Vähän on hämärä muistikuva, että meilläkin äiti saattoi leipoa joskus tuota.

    VastaaPoista
  8. Nams, kuulostaa herkulliselta reseptiltä. Kardemumma on niin ihana mauste :) :)

    VastaaPoista
  9. Nami, varmasti hyvä ohje ja ei voi mitään, kun mulle tuli jotenkin joulufiilis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllähän tämä kakku sopii hyvin myös joulun kahvipöytään.

      Poista
  10. Oi miten herkullinen kuivakakku :P .. nyt tekisi mieli kahvia ja pala kakkua :D

    VastaaPoista
  11. Kardemummaa olen laittanut pullaan, en koskaan kakkuun. Täytyy kokeilla :)
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kardemumma sopii moneen leivontaan.
      Hyvää viikkoa Kirsti!

      Poista
  12. oikia kaademummakakku on hyvää.
    Minun äiti teki aina,(ehkä penskana ,kyllästyttiin mokomaan kakkuun)
    Muttaa tuo sinun paistama kakku on just sellaisen näköinen :)ja varmasti hyvän makuinen kuin muistoissa minulla:))
    Nykyään en käytä kaademummaa missään...mutta tuota kakkua kokeilen ,ohje minullakin jossain vanhassa keittiö-vihossa;))..tallessa :)
    Kiitos tästä tarinasta:))
    Mukavaa tunnelmallista viikonloppua!

    VastaaPoista
  13. Rakastan kardemummmaa ja mullakin on yksi hyvä kakku ohje, jota teen toisinaan.

    Ihanaa viikonloppua Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kardemumma on kyllä hyvää.
      Ihanaa viikkoa sinulle!💕

      Poista
  14. Olenkohan koskaan maistanutkaan kardemumma-kakkua, ehkä pitäisi :)
    Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  15. Varmasti herkullinen kakku. Täytyypä pistää ohje korvan taa.
    Iloista viikkoa sinulle!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina minua!❤