maanantai 4. heinäkuuta 2016

Raparperi-vadelmahillo






Hei!

Tein hyvää Raparperi-vadelmahilloa. Omatekoiset hillot on niin hyviä.
Ja helppo valmistaa. Olen joskus tehnyt omatekoista mansikkahilloa. Nyt halusin
kokeilla muutakin makua. Ja kun sitä raparperia vielä on.
Ohjeen löysin Maku.fi sivuilta!

Tässä ohje:

1 kg Raparperia
600 g Vadelmia (Alkuperäisessä ohjeessa 900g )
3 tl Vaniljasokeria
1 kg Hillosokeria
0,5 dl Vettä

Kuori ja pilko raparperit. Laita kattilaan raparperit ja vadelmat sekä vesi.
Kuumenna höyryäväksi ja lisää hillosokeri ja vaniljasokeri.
Annetaan kiehua hiljalleen rauhassa niin kauan, että raparperit on pehmeitä.
Sekoitetaan sauvasekoittimella sileäksi.

Purkita puhtaisiin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin.

Tätä hyvää hilloa maisteltiin seuraavana päivänä lettujen kaverina.

Oletko itse tehnyt hilloja?

Mukavaa maanantaita jokaiselle!

32 kommenttia:

  1. Tuota täytyy kokeilla kun tota raparperia on. Joistakin marjoista olen tehnyt hilloa esimerkiksi karviaisista tulee hyvää hilloa:)

    VastaaPoista
  2. Todella herkullisen näköistä hilloa ja varmasti maistuu hyvältä lettujen kera.
    Hilloja ei tule itse tehtyä, kun olemme olleet mieheni kanssa jo muutaman vuoden vähähiilihydraattisella ruokavaliolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kruunu Vuokko!❤️
      Oli hyvää lettujen kanssa.😊

      Poista
  3. Täähän onkin muuten kiva idea, kun sitä raparperia löytyy multakin isot puskat pihan perältä :)

    VastaaPoista
  4. Nam, varmasti hyvää. Olen itse keittäny pelkkää raparperiä.

    VastaaPoista
  5. Hyvännäköistä hilloa! Juu, olen tehnyt hilloa mustaherukoista. Mansikkahillo olisi kyllä myös ihanaa! :)
    Mukavaa maanantaita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna!😊❤️
      Ihanalle kuulostaa mustaherukkahillo!😋
      Olisi kiva tehdä välillä uutta hilloa, vaikka just tuota herukkahilloa!
      Hyvää maanantai päivää!

      Poista
  6. Ihanaa hilloa, tulee ihan vesi kielelle ja vielä lettujakin, nami, nami.
    Kiitos hillo ohjeesta.

    VastaaPoista
  7. Olen tehnyt kuningatarhilloa joskus, ja se oli tos hyvää. Nyt pitäis tehdä raparperista ja pakastimesta löytyvistä mansikoista hilloa.

    Ihanaa uutta viikkoa 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyviltä!
      Raparperi-mansikka😋Nam!
      Ihanaa uutta viikkoa sinulle myös!

      Poista
  8. Ihanan näköistä ja tietysti aivan herkullisen makuista! Mukavaa tätä viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Leena!❤️😊
      Mukavaa maanantai päivää!

      Poista
  9. Eipä ole hilloja tullut tehtyä. Meiltä löytyy pihasta raparperia ja myöskin vadelmapuskia. Raparperia ei ole tullut käytettyä moneen vuoteen...vadelmia ollaan välillä kerätty piirakkaan tms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vadelmapiirakka onkin hyvää.
      Kiva, kun saa omalta pihalta satoa!

      Poista
  10. Tälle kesälle on tullut keiteltyä mansikkaraparperi- ja päärynäbaileyshilloja.

    Enpä olisi älynnyt vadelmaa ja raparperia yhdistää, kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päärynäbaileyshillo kuulostaa herkulliselta!
      Onko sinun blogissa ohje?

      Ole hyvä vaan ohjeesta😊
      Mukavaa illan jatkoa!

      Poista
  11. Voi melkein tuntea tuon hillon herkullisen maun;)!!
    Ihana vanhan grillin muutos kukka-astiaksi tuolla aikaisemmassa postauksessa.
    Ihanaa kesänjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Hyvä Mieli!❤️😊
      Ihanaa kesän jatkoa sinulle myös!

      Poista
  12. Oi, mitä herkkua! Mummuni teki aina tuollaista hilloa ja hyvää oli, varsinkin lättyjen kanssa. No, tänä vuonna ei ole enää mummua tekemässä, joten kiitos reseptistä, kokeilen ehdottomasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!❤️😊
      Mummin tekemät jää kyllä mieleen.
      Minun mummo teki myös hyviä leipomuksia, muttei niitä enää saa.
      Voin vaan muistella kuinka hyviä olivat!❤️
      Kiva, jos innostut kokeilemaan!😀
      En ole vieläkään ehtinyt kokeilla niitä sinun ohjeella olevia nugetteja!😞
      Jossain vaiheessa sitten...

      Poista
  13. Nam! Raparperi ja vadelma varmasti herkullinen yhdistelmä. Odotan jo kovasti vadelmakautta. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Kyllä ne sopii hyvin yhteen!
      Vadelmat on kyllä hyviä!

      Poista
  14. Ooh mitä herkkuhilloa olet tehnyt, rapsu tuo hilloon ihanaa pirteyttä. :) Kivaa päivää Sari <3

    VastaaPoista
  15. Hyvännäköistä hilloa! Raparperi ja mansikka sopivat varmasti hyvin yhteen. Liisa

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina minua!❤