Moi!
Jääkö sinulla joskus keltuaisia yli leivonnassa?
Tässä leivonta vinkki johon voit käyttää ylimääräiset keltuaiset.
Vähän aikaa sitten tein pavlovaa ja siitä jäi keltuaisia yli.
Netistä sitten hain ohjeita mihin leivontaan voisin yli jääneet keltuaiset käyttää.
Täältä löytyi simppeli ohje ja siihen tulevat aineksetkin löytyi kotoa.
Tässä on murea pohja ja makea sitruunavanukas päällä.
Herkullinen piirakka kermavaahdon kanssa. Nams!
Sitruunapiirakka:
Pohja:
3 dl Vehnäj.
3 rkl Sokeria
Ripaus suolaa
125 g Voita (kylmää)
2 kpl Kananmunan keltuaisia
1 rkl Vettä
Sitruunatäyte:
2 1/2 dl Kermaa
2 kpl Kananmunia
2 kpl Kananmunan keltuaisia
1 1/4 dl Sokeria
1 1/4 dl Sitruunanmehua
Aloita pohjan teko. Yhdistä jauhot, sokeri ja suola. Paloittele kylmä voi
pieniksi kuutioiksi ja nypi jauhoseokseen. Sekoita joukkoon kädellä
keltuaiset ja kylmä vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Laita taikina jääkaappiin hetkeksi tekeytymään.
Painele taikina piirakkavuokaan. Pistele haarukalla reikiä pohjaan.
Paista pohjaa 200 asteessa 15 min.
Laske uunin lämpötila 140 asteeeen.
Vatkaa kulhossa sekaisin täytteen ainekset ja kaada
seos paistetun pohjan päälle siivilän läpi.
Paista 140 asteessa n. 30-35 min. kunnes täyte on hyytynyt.
Jäähdytä ja laita jääkaappiin tekeytymään.
Tarjoa piirakka kermavaahdon kanssa.
Hyvää alkanutta viikkoa!💚
Tosiaankaan ei pitäisi ennen aamuapalan syöntiä käydä kurkkimassa missään blogeissa ;) Tulee vain enemmän nälkä! Ihanan näköinen piiras, ja sitruuna on aina leivonnaisissa ihanaa. Ja tuo RM lautanen on aina vaan niin kaunis. Mukavaa alkavaa viikoa Sinulle :)
VastaaPoistaKiitos paljon!
PoistaSitruuna jutut on kyllä hyviä.
Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!💖
Näyttää tosi hyvältä! Mukavaa alkanutta viikkoa! ❤
VastaaPoistaKiitos!
PoistaMukavaa alkanutta viikkoa sinulle myös!💖
Oi, varmasti hyvää! :D
VastaaPoistaOli hyvää!😀
PoistaHyvä vinkki, välillä tosiaan jää ylimääräisiä keltuaisia, mutta jos tekee tämän ensiksi, jää valkuaisa. Siispä on tehtävä kahdenlaista herkkua samanaikaisesti. Hyvää alkanutta viikkoa!
VastaaPoistaJuu sitten pitää tehdä kahta herkkua kerralla😀
PoistaHyvää alkanutta viikkoa sinulle myös!
Näyttää herkulta. Tämä taitaa mennä kokeiluun 😋
VastaaPoistaKiitos!💖
PoistaKermavaahdon kanssa tosi hyvää.
Varmaan hyvää....sitruuna vaan on hyvän makuista,nam. Sitruunamarenkitorttu on myös hyvää.
VastaaPoistaOli kyllä hyvää.😊
PoistaMaistuu varmasti tosi raikkaalle!
VastaaPoistaNyt teen kanssa maistuisi kyllä palanen!
Sitruunaiset leivonnaiset on hyviä. :)
Mukavaa maanantaita! ❤️
Oli herkkua!
PoistaKiitos ja mukavaa illan jatkoa sinulle myös!❤️
Sitruunapiiras on aina hyvää.
VastaaPoistaKyllä vaan!
PoistaKiitos herkullisesta ja uudesta reseptistä, rakastan sitruuna, joten aina kiva saada uusia ohjeita. :) Kivaa päivää <3
VastaaPoistaOle hyvä vaan!
PoistaKiitos ja kivaa illan jatkoa!💕
Sitruunapiiras näyttää herkulliselta,otan ohjeen talteen.
VastaaPoistaHyvää alkanutta viikkoa sinulle!
Kiitos!😊
PoistaHyvää alkanutta viikkoa sinulle myös!
Sitruuna on tosi raikas maku ja hienolta näyttää tämäKIN piirakka.
VastaaPoistaKiitos Hilla!
Poistahyvältä näyttää
VastaaPoistaKiitos Sussi!
PoistaOi ihanauus miten herkullinen piirakka. Sitruunasta tykkään tosi paljon, mutta en osaa tuollaista tehdä, siitä tulisi pannukakku! Sinä ihanainen osaat noita herkkuja vaikka minkälaisia! Onnellinen perhe, kun saa maistella Sinun herkkujasi. Mukavaa alkanutta viikkoa!
VastaaPoistaVoi kiitos paljon Leena!❤️
PoistaKyllä sinäkin osaisit varmasti tämän piirakan tehdä.😊
Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle myös!❤️
Itsetehty jäätelö onkin hyvää.
VastaaPoistaMukavaa alkanutta viikkoa!💖
Varmasti hyvää! Sitruunaleivonnaiset on niin hyviä!
VastaaPoistaKivaa viikkoa!
Kiitos!
PoistaKivaa viikkoa sinulle myös!
Rakastan sitruunaa...ja piirakkaa!!
VastaaPoistaKaunista uutta viikkoa sinne!
Kiitos!
PoistaKaunista uutta viikkoa sinulle myös!
Oi mikä piirakka nam! Sitruuna on ihanan pirtsakka leivonnaisissa..tykkään!Iloista viikkoa☀️☀️
VastaaPoistaKiitos Kristiina!
PoistaIloista viikkoa sinulle myös!❤️😊☀️
Voi kun näyttää ja kuulostaa hyvältä😍Ihanaa alkanutta viikkoa💕🌻
VastaaPoistaKiitos!
PoistaIhanaa alkanutta viikkoa sinulle myös!💕😊
Sitruunaiset leivonnaiset ovat niin raikkaita! Maistuisi tämä piiras kyllä minullekin :)
VastaaPoistaKiitos!😊
PoistaSitruuna leivonnaiset on ihania!
Ensimmäinen kommentoi, ettei pitäisi ennen aamupalaa lukea blogeja. Voin sanoa, ettei lukeminen ole helppoa nukkumaan mennessäkään. Sitruunapiirakka on jostain syystä ollut mielessäni pitkän aikaa. Nyt näen siitä jo varmaan untakin.
VastaaPoistaVoi sinua!😀❤️
PoistaToivottavasti näet kauniita unia!❤️
Voi miten herkullinen resepti! Tein lakkiaisiin sitruunahappoa kun, joka oli myös herkullinen. Mukavaa viikkoa Sari ❤
VastaaPoistaKiitos Jaana!❤️
PoistaMukavaa viikkoa sinulle myös!❤️
Tosi herkullisen näköistä ja kuuloista! Tätä pitää kyllä joskus testata :)
VastaaPoistaKiitos Piia!❤️
PoistaKannattaa joskus kokeilla!😊
Näyttää hyvältä ja helpolta tuo respti, testiin menee!
VastaaPoistaVoi kiitos ohjeesta! Tämä on taatusti hyvää!
VastaaPoistaOle hyvä!
PoistaOli herkkua kermavaahdon kera!😀
Tottakai kopion tuon ohjeen,niin maukkaan näköinen piirakka, helppokin.-kiitos!
VastaaPoistaKiitos!😊
PoistaKiitos sinulle ohjeesta. Sitruuna on mieli hedelmä.
VastaaPoistaOle hyvä!😊
PoistaMeillä ei keltuaisia jää koskaan yli, siitä pitävät monsterit huolen, mutta tämä on niin herkullisen kuuloinen resepti, että taitaa muutama keltuainen päätyä ohi monstereiden suiden :)
VastaaPoistaKiitos!
PoistaKannattaa joskus kokeilla.
Kaunis annos ja herkullinen ohje. Kiitos siitä!
VastaaPoistaHyvää keskiviikkoa! T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com
Kiitos Maija!
PoistaHyvää keskiviikkoa!
Nam miten herkullinen piirakka <3Täytyypä muistaakin tämä ohje kun seuraavan kerran jää keltuaisia yli :)
VastaaPoistaKiitos!💕
PoistaNäyttää todella hyvältä! :) Minulla tahtoo käydä useammin toisin päin eli valkuaiset jää odottelemaan hyödyntämistä :)
VastaaPoistaKiitos!
PoistaIhanan raikkaan näköistä. :)
VastaaPoistaKiitos Kaura!
PoistaKaunis pinta, syötävän ihana katsella 💛
VastaaPoistaHyvä tietää että on resepti johon keltuaiset saa upotetuksi. Me olemme tehneet pari kertaa kotijäätelöä, mistä puolestaan jää valkuaiset yli. Ratkaisimme asian niin että söimme sinä päivänä valkuaismunakkaat 🙂
Kiitos Rita!
PoistaHyvä, että saa hyödynnettyä johonkin ylimääräiset keltuaiset tai valkuaiset.
Marvelous photos of a delicious cake and coffee time.
VastaaPoistaBest, Synnöve
Thank you!
PoistaHave a nice day!
Aivan liian houkuttelvia kuvia näin aamukahvin kera : D
VastaaPoistaKiitos kuitenkin ohjeista : )
Kiitos paljon ja ole hyvä vaan ohjeesta!
Poista