maanantai 21. elokuuta 2017

Sitruunapiirakka






Moi!

Jääkö sinulla joskus keltuaisia yli leivonnassa?
Tässä leivonta vinkki johon voit käyttää ylimääräiset keltuaiset.
Vähän aikaa sitten tein pavlovaa ja siitä jäi keltuaisia yli.
Netistä sitten hain ohjeita mihin leivontaan voisin yli jääneet keltuaiset käyttää.
Täältä löytyi simppeli ohje ja siihen tulevat aineksetkin löytyi kotoa.
Tässä on murea pohja ja makea sitruunavanukas päällä.
Herkullinen piirakka kermavaahdon kanssa. Nams!

Sitruunapiirakka:

Pohja:

3 dl Vehnäj.
3 rkl Sokeria
Ripaus suolaa
125 g Voita (kylmää)
2 kpl Kananmunan keltuaisia
1 rkl Vettä

Sitruunatäyte:

2 1/2 dl Kermaa
2 kpl Kananmunia
2 kpl Kananmunan keltuaisia
1 1/4 dl Sokeria
1 1/4 dl Sitruunanmehua

Aloita pohjan teko. Yhdistä jauhot, sokeri ja suola. Paloittele kylmä voi
pieniksi kuutioiksi ja nypi jauhoseokseen. Sekoita joukkoon kädellä 
keltuaiset ja kylmä vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Laita taikina jääkaappiin hetkeksi tekeytymään.
Painele taikina piirakkavuokaan. Pistele haarukalla reikiä pohjaan.
Paista pohjaa 200 asteessa 15 min. 
Laske uunin lämpötila 140 asteeeen.

Vatkaa kulhossa sekaisin täytteen ainekset ja kaada
seos paistetun pohjan päälle siivilän läpi.
Paista 140 asteessa n. 30-35 min. kunnes täyte on hyytynyt.
Jäähdytä ja laita jääkaappiin tekeytymään.
Tarjoa piirakka kermavaahdon kanssa.

Hyvää alkanutta viikkoa!💚

66 kommenttia:

  1. Tosiaankaan ei pitäisi ennen aamuapalan syöntiä käydä kurkkimassa missään blogeissa ;) Tulee vain enemmän nälkä! Ihanan näköinen piiras, ja sitruuna on aina leivonnaisissa ihanaa. Ja tuo RM lautanen on aina vaan niin kaunis. Mukavaa alkavaa viikoa Sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!
      Sitruuna jutut on kyllä hyviä.
      Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!💖

      Poista
  2. Näyttää tosi hyvältä! Mukavaa alkanutta viikkoa! ❤

    VastaaPoista
  3. Hyvä vinkki, välillä tosiaan jää ylimääräisiä keltuaisia, mutta jos tekee tämän ensiksi, jää valkuaisa. Siispä on tehtävä kahdenlaista herkkua samanaikaisesti. Hyvää alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu sitten pitää tehdä kahta herkkua kerralla😀
      Hyvää alkanutta viikkoa sinulle myös!

      Poista
  4. Näyttää herkulta. Tämä taitaa mennä kokeiluun 😋

    VastaaPoista
  5. Varmaan hyvää....sitruuna vaan on hyvän makuista,nam. Sitruunamarenkitorttu on myös hyvää.

    VastaaPoista
  6. Maistuu varmasti tosi raikkaalle!
    Nyt teen kanssa maistuisi kyllä palanen!
    Sitruunaiset leivonnaiset on hyviä. :)
    Mukavaa maanantaita! ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli herkkua!
      Kiitos ja mukavaa illan jatkoa sinulle myös!❤️

      Poista
  7. Kiitos herkullisesta ja uudesta reseptistä, rakastan sitruuna, joten aina kiva saada uusia ohjeita. :) Kivaa päivää <3

    VastaaPoista
  8. Sitruunapiiras näyttää herkulliselta,otan ohjeen talteen.
    Hyvää alkanutta viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  9. Sitruuna on tosi raikas maku ja hienolta näyttää tämäKIN piirakka.

    VastaaPoista
  10. Oi ihanauus miten herkullinen piirakka. Sitruunasta tykkään tosi paljon, mutta en osaa tuollaista tehdä, siitä tulisi pannukakku! Sinä ihanainen osaat noita herkkuja vaikka minkälaisia! Onnellinen perhe, kun saa maistella Sinun herkkujasi. Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon Leena!❤️
      Kyllä sinäkin osaisit varmasti tämän piirakan tehdä.😊
      Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle myös!❤️

      Poista
  11. Itsetehty jäätelö onkin hyvää.
    Mukavaa alkanutta viikkoa!💖

    VastaaPoista
  12. Varmasti hyvää! Sitruunaleivonnaiset on niin hyviä!
    Kivaa viikkoa!

    VastaaPoista
  13. Rakastan sitruunaa...ja piirakkaa!!
    Kaunista uutta viikkoa sinne!

    VastaaPoista
  14. Oi mikä piirakka nam! Sitruuna on ihanan pirtsakka leivonnaisissa..tykkään!Iloista viikkoa☀️☀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina!
      Iloista viikkoa sinulle myös!❤️😊☀️

      Poista
  15. Voi kun näyttää ja kuulostaa hyvältä😍Ihanaa alkanutta viikkoa💕🌻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Ihanaa alkanutta viikkoa sinulle myös!💕😊

      Poista
  16. Sitruunaiset leivonnaiset ovat niin raikkaita! Maistuisi tämä piiras kyllä minullekin :)

    VastaaPoista
  17. Ensimmäinen kommentoi, ettei pitäisi ennen aamupalaa lukea blogeja. Voin sanoa, ettei lukeminen ole helppoa nukkumaan mennessäkään. Sitruunapiirakka on jostain syystä ollut mielessäni pitkän aikaa. Nyt näen siitä jo varmaan untakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sinua!😀❤️
      Toivottavasti näet kauniita unia!❤️

      Poista
  18. Voi miten herkullinen resepti! Tein lakkiaisiin sitruunahappoa kun, joka oli myös herkullinen. Mukavaa viikkoa Sari ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana!❤️
      Mukavaa viikkoa sinulle myös!❤️

      Poista
  19. Tosi herkullisen näköistä ja kuuloista! Tätä pitää kyllä joskus testata :)

    VastaaPoista
  20. Näyttää hyvältä ja helpolta tuo respti, testiin menee!

    VastaaPoista
  21. Voi kiitos ohjeesta! Tämä on taatusti hyvää!

    VastaaPoista
  22. Tottakai kopion tuon ohjeen,niin maukkaan näköinen piirakka, helppokin.-kiitos!

    VastaaPoista
  23. Kiitos sinulle ohjeesta. Sitruuna on mieli hedelmä.

    VastaaPoista
  24. Meillä ei keltuaisia jää koskaan yli, siitä pitävät monsterit huolen, mutta tämä on niin herkullisen kuuloinen resepti, että taitaa muutama keltuainen päätyä ohi monstereiden suiden :)

    VastaaPoista
  25. Kaunis annos ja herkullinen ohje. Kiitos siitä!
    Hyvää keskiviikkoa! T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

    VastaaPoista
  26. Nam miten herkullinen piirakka <3Täytyypä muistaakin tämä ohje kun seuraavan kerran jää keltuaisia yli :)

    VastaaPoista
  27. Näyttää todella hyvältä! :) Minulla tahtoo käydä useammin toisin päin eli valkuaiset jää odottelemaan hyödyntämistä :)

    VastaaPoista
  28. Ihanan raikkaan näköistä. :)

    VastaaPoista
  29. Kaunis pinta, syötävän ihana katsella 💛

    Hyvä tietää että on resepti johon keltuaiset saa upotetuksi. Me olemme tehneet pari kertaa kotijäätelöä, mistä puolestaan jää valkuaiset yli. Ratkaisimme asian niin että söimme sinä päivänä valkuaismunakkaat 🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rita!
      Hyvä, että saa hyödynnettyä johonkin ylimääräiset keltuaiset tai valkuaiset.

      Poista
  30. Marvelous photos of a delicious cake and coffee time.
    Best, Synnöve

    VastaaPoista
  31. Aivan liian houkuttelvia kuvia näin aamukahvin kera : D
    Kiitos kuitenkin ohjeista : )

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina minua!❤