Moikka!
Uutena vuotena tein tämmöisen suklaisen appelsiinimoussekakun.
Lupasin ohjetta tänne blogiin. Valion sivuilta löysin tämän ihanuuden.
Kakku oli niin hyvää ja raikas maku! Varmasti teen uudestaan tätä kakkua.
Jos tykkäät Fazerina suklaasta niin tästä tulee se suklaa mieleen.
Tämä maku on vaan raikkaampi. Namskis!
Tässä ohje pienin muutoksin alkuperäiseen!
Suklainen appelsiinimoussekakku:
Pohja:
50 g Voita tai margariinia
175g Kaurakeksejä
Suklaatäyte:
3 Liivatetta
2,5 dl Kuohukermaa
200 g Taloussuklaata
1 prk (200 g) Valion appelsiinirahkaa
3/4 dl Sokeria
2 rkl Vettä
Appelsiinirahkatäyte:
4 Liivatetta
2,5 dl Kuohukermaa
2 prk Valion appelsiinirahkaa
2 rkl Sokeria
2 rkl Sitruunamehua
(Keltaista väriainetta)
Lisää sulatettu voi tai margaiini keksimuruihin ja painele seos leivinpaperilla vuorattuun
irtopohjavuokaan. Laita kylmään odottamaan.
Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
Sulata suklaa mikrossa varovasti. Lisää kermavaahdon sekaan rahka, sokeri ja
sulatettu suklaa. Sekoita hyvin! Lämmitä mikrossa tilkka vettä ja lisää siihen valutetut liivatteet.
Lisää liivateseos suklaavaahtoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Kaada tasaisesti vuokaan. Anna hyytyä kylmässä n. tunnin ja sitten voit tehdä appelsiinitäytteen.
Tee appelsiinitäyte samalla tavalla. Voit halutessasi lisätä keltaista väriainetta.
Kuumenna mikrossa tilkka sitruunamehua ja lisää siihen liivatteet.
Kaada appelsiinitäyte myös vuokaan ja anna hytyä seuraavaan päivään.
Koristele haluamallasi tavalla!
Nauti!
Mukavaa tiistaita jokaiselle!
Oi kun ihana! Varmasti hyvää! :)
VastaaPoistaMukavaa tiistaita! <3
Kiitos!
PoistaOli tosi hyvän makuinen.
Mukavaa tiistaita!
Mehevän näköinen ja muutenkin kaunis ! Mainiota että nykyään voi luomuksensa ikuistaa kuvaksi
VastaaPoistaennen kuin ne popsitaan pois :)
Kiitos Rita!
PoistaBloggaajana pitää muistaa ikuistaa kaikki!😂
Voi, miten ihanan näköistä herkkua!!! Iloista tiistaita!
VastaaPoistaKiitos paljon Rimasa!
PoistaIloista tiistaita sinulle myös!
Onpas herkullisen näköistä. Mukavaa tiistaita sinulle!
VastaaPoistaKiitos!
PoistaHyvää tiistaita!
Tuo olis mun makuuni, kun on appelsiiniä. Herkullisen näköinen.
VastaaPoistaKiitos!
PoistaOli kyllä hyvää!
Näyttää herkulliselta,minä aion leipoa sen jossain vaiheessa. Mukavaa tiistaita sinulle!
VastaaPoistaKiitos paljon!
PoistaMukavaa tiistaita sinulle!
Ihanan näköinen kakku, varmasti hyvää! :)
VastaaPoistaKiitos Jenni!
PoistaOih, nam! :P
VastaaPoistaPitäis kans oikein leipasta jotain ihanaa ja uutta...
Kiitos Kata Maria!
PoistaTuota kakkua pitäisi kokeilla! Näyttää niin tosi herkulliselta.
VastaaPoistaKiitos paljon!
PoistaKannattaa kokeilla joskus!
Aivan ihana! Varmasti kokeilen. Appelsiinin tai sitruuna yhdistettynä suklaaseen toimii aina. Nam!
VastaaPoistaKivaa illanjatkoa!
Kiitos paljon!
PoistaOli kyllä tosi hyvä yhdistelmä! Nam!
Kivaa illan jatkoa sinulle myös!
Onpa herkullisen näköinen nam:)
VastaaPoistaKiitos Ritva!
PoistaVarmasti ihana kakku ja kauniisti koristeltu. Aina innolla katson, onko reseptissä käytetty liivatetta. Meillä tytöt ovat kasvissyöjiä, eikä liivate tule silloin kysymykseen, joten täytyy tehdä tätä kakkua joskus, kun he eivät ole kahvipöydässä. Mitä nuo koristeena olevat tähdet ovat?
VastaaPoistaMukavaa tiistai-iltaa! T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com
Kiitos paljon!
PoistaKoristetähdet ovat suklaata.
Löytyvät kauppojen leivonta ja kakkutarvike hyllystä.
Mukavaa illan jatkoa sinulle Maija!
Nyt pitäisi lopettaa tämä makean syöminen. Jos kuitenkin tekisin vielä tämän kakun ja ehkä sitten lopettaisin 😉
VastaaPoistaIhana sinä!😀
PoistaAinakin ohje on täällä blogissa nyt tallessa, jos joskus myöhemmin innostut kokeilemaan
tätä kakkua.
Ihanan näköinen kakku ja varmasti hyvää :)
VastaaPoistaKiitos Irma!
PoistaOli kyllä hyvää kakkua!
Tuo kakku näyttää kyllä tosi herkulliselta. Tällaiset kakut ovat kivaa vaihtelua kahvipöytään kermakakun tilalle.Pitääkin kokeilla joskus tuota appelsiinirahkaa.En muista, että olisin sitä kakkuihin koskaan käyttänyt.
VastaaPoistaIhanaa olisi tehdä tuollaisia herkkuja itsekkin useammin,mutta kun niitä sitten pitää syödäkkin.
No,jos itse ottaisi ihan pienen palan.;)
Kiitos ohjeesta <3
Kiitos Sari! Ja ole hyvä vaan ohjeesta!
PoistaHyydykekakut on kyllä kivoja vaihtoehtoja kermakakuille.
Mukavaa illan jatkoa sinne!
Tätä täytyy tehdä, tulee ihan keväinen fiilis ♥
VastaaPoistaKannattaa kokeilla!
PoistaHyvää illan jatkoa sinulle!
Oi ei. Näin herkullisen näköiset kuvat pitäisi kyllä kieltää.♥
VastaaPoistaKiitos!😊
PoistaKuulostaa ja näyttää todella herkulliselta
VastaaPoistaKiitos Kaisa!
Poista