Tänään on avattu kalentereista se ensimmäinen luukku. Meillä tykätään piimäkakusta ja sitä teen aina jouluksi. Äiti teki piimäkakkua myös jouluksi, kun asuin kotona. Varmaan se perinne on sieltä tarttunut matkaan. Ja reseptikin on niin helppo ja nopea tehdä.
Tässä ohje :
Piimäkakku
4 dl Vehnäj. 1 tl Pomeranssinkuorta
2 dl Sokeria 1 dl Rusinoita
1 tl Soodaa 1 rkl Siirappia
1 tl Kanelia 1 dl Sulatettua rasvaa
1 tl Neilikkaa 3 dl Piimää
1 tl Inkivääriä
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää siirappi, rasva ja piimä. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun korppujauhotettuun vuokaan. ja paista 175c n. tunti.
Oi, hyvältä näyttää ja varmasti on myös hyvää! :)
VastaaPoistaKiitos Johanna!
PoistaTäytyy kyllä itsekkin tehdä piimäkakkua pitkästä aikaa. Hyvältä kuulostaa.
VastaaPoistaSe on kyllä hyvää!
PoistaNam Nam, heti tuli mieleen pitäisikö tuota itsekin tehdä piimäkakkua. Saas nähdä mitä vielä kerkeän.
VastaaPoistaItselläkin on niin paljon mitä haluaisin tehdä jouluksi. Blogeissa olen nähnyt ihania reseptejä ja askarteluja. Mutta voi olla, että kaikkea ei ehdi toteuttaa.
VastaaPoistaOi lanttulaatikko nam nam, nyt rupes tekemään mieli....
VastaaPoistaKyllä lanttulaatikko on ihanaa!
Poista