Moikka!
Pikkuhiljaa on hyvä alkaa tyhjentämään pakastimesta marjoja pois.
Teki mieli jotain raparperi leivonnaista ja netistä etsin erinlaisia ohjeita.
K-ruoka sivuilta löytyi hyvä ohje keikauskakkuun.
Äitini teki joskus ananas-keikauskakkua, kun olin lapsi. Se oli hyvää.
Tämä raparperi versio on vähän kirpakka, siksi vaniljavaahto tai vaniljajäätelö
paras kaveri tälle herkulle.
Raparperi-omenakeikauskakku:
50 g Voita
1 dl Fariinisokeria
5 dl Raparperia
2 Omenaa
Taikina:
150 g Voita
2 dl Sokeria
2 Kananmunaa
2 1/2 dl Vehnäjauhoja
1 tl Leivinjauhetta
1 tl Vaniljasokeria
Mittaa kakkuvuoan pohjalle fariinisokeri ja voi.
Kuumenna vuokaa 175 asteisessa uunissa n. kolme minuuttia,
kunnes rasva ja sokeri sulavat.
Kuori ja kuutioi omenat. Ripottele vuokaan
raparperin palat ja omenan palat.
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon munat yksitellen vatkaen.
Lisää kuivat aineet. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
Levitä taikina raparperi-omenakerroksen päälle.
Paista kakkua 175 asteessa n. 40-50 minuuttia.
Kumoa kakku tarjoiluvadille hieman jäähtyneenä.
Tarjoa vaniljavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
Hyvää sunnuntai päivää!💚
Kivannäköinen kattaus ja jänskä kakku! En ole koskaan moista tehnyt mutta leivottu tälläkin, eilen mutakakkua ja tänään korvapuusteja :)
VastaaPoistaAurinkoa sunnuntihin!a
Kiitos!
PoistaOi siellä on leivottu herkkuja.
Korvapuusteja en ole tehnyt aikoihin.
Aurinkoista sunnuntaita!❤️
Herkullisen näköinen kakku! Mukavaa sunnuntaita :)
VastaaPoistaKiitos!
PoistaMukavaa sunnuntaita!❤️
Kauniin näköinen kattaus ja herkullisen näköinen kakku 😊 Eipä ole koskaan tullut kokeiltua tehdä keikauskakkua. Onko helppo tehdä?
VastaaPoistaKiitos!
PoistaTämä on tosi helppo tehdä.
Kuullostaa herkulliselta.
VastaaPoistaEkaa kertaa on pakastin syöty marjoista tyhjäksi jo nyt. Joka aamu tehdään smoothie ja siihen saa menemään yllättävän paljon marjoja. Onneksi lähikaupan pakastealtaasta löytyy kotimaista mustikkaa ja mansikkaa että saadaan tehojuomaa jatkossakin. Herkullinen kakku, enpä ole vuosiin pakastanut raparperia. Ensi kesänä voisi kyllä muutamat varret myös pakastaa. Mukavaa aurinkoista sunnuntaita!
VastaaPoistaSmoothiet onkin hyviä.
PoistaSilloin tällöin tulee niitä tehtyä.
Mukavaa illan jatkoa!
Vaaleanpunainen kattaus on niin söpöys ja sun herkut on aina niin ihania💕
VastaaPoistaKiitos Kristiina!❤️😘
PoistaOi kun tulikin tästä niin mieleen tuleva raparperisato. Laajensimme raparperimaatamme viime syksynä ja kohta raparperit rapisee 😀 Upea keikauskakku. Vaniljajäätelöä päälle - nam 💗
VastaaPoistaKiitos Rita!😊
PoistaNäyttää herkulliselta!
VastaaPoistaItse en ole koskaan tehnyt tuollaista keikauskakkua.
Mukavaa sunnuntaita<3
Kiitos!
PoistaMukavaa sunnuntaita!❤️
Herkulliselta näyttää. Minäkin olen tehnyt tuollaisen kakun joskus ja kovin tykätty se oli. - Mukavaa sunnuntain jatkoa!
VastaaPoistaNam mitä herkkua 😋😋😊💕🍽 mukavaa sunnuntaita sinne suunnalle!!
VastaaPoistaKiitos!❤️
PoistaMukavaa illan jatkoa!😊
Hyvältä näyttää ja helpolta sitä täytyy kokeilla kun on pakkasessa viellä paljon raparperia Kiitos ohjeesta :)
VastaaPoistaKiitos Irma!❤️
PoistaTämä oli helppo ohje.
Varmasti tosi hyvää! :)
VastaaPoistaOli tosi hyvää.😀
PoistaKeikauskakku on niin hyvää 😜 Sitä on tullut tehtyä ananaksesta ja kirsikoista.
VastaaPoistaHyvää sunnuntai-iltaa 💗
Se on hyvää.
PoistaÄitini teki tuota samaa. Ananasta ja kirsikkaa.
Hyvää illan jatkoa!❤️❤️
Näyttää herkulliselta. Täytyy joskus leipoa keikauskakku.
VastaaPoistaKiitos!😊❤️
PoistaAi että, näyttääpä herkulliselta! :)
VastaaPoistaKiitos Hanna!❤️😊
PoistaKiva kakku ja varmasti hyvää!
VastaaPoistaKivaa viikkoa!
Kiitos!
PoistaKivaa alkavaa viikkoa sinulle myös!
Vähän meinaa taas kuola valua suupielestä. Hjamiiii! Mukavaa uutta viikkoa <3
VastaaPoistaKiitos!😀
PoistaMukavaa alkanutta viikkoa!❤️
Megahyvää ja rapsu nyt vaan on ihan parasta herkkua <3 Mukavaa maanantaita Sari <3
VastaaPoistaKiitos!
PoistaMukavaa maanantai päivää sinulle myös!❤️❤️
Herkkulisen näköinen kakku, raparperi on herkkuani! Itse olen tehnyt myöskin tuota ananaskeikauskakkua! Hyvää alkanutta viikkoa!
VastaaPoistaKiitos Leena!
PoistaHyvää alkanutta viikkoa!❤️
Kiitos Ma-te!
VastaaPoistaMukavaa viikon alkua!❤️❤️
Herkullisen näköinen kakku.
VastaaPoistaKivaa viikkoa sinne.
Kiitos!
PoistaKivaa viikon jatkoa!❤️
Oijoi mitä herkkua, näyttää niin hyvältä:) Mukavaa talvista alkanutta viikkoa sinne♥
VastaaPoistaKiitos!
PoistaKivaa talvista viikkoa sinne myös!❤️
Kauniisti olet kakkusi kuvannut muiden kattauksen kera. Hyvältä näyttää. Kiitos tästä ohjeesta minullakin on raparperiä pakkasessa.
VastaaPoistaKiitos Nila!❤️
PoistaKeikauskakkua ei ole tullut koskaan tehtyä.
VastaaPoistaMaistuis kyllä! :)
Mukavaa pakkasviikkoa! ❤️
Kiitos Sari!❤️
PoistaMukavaa pakkasviikkoa!
Kyllä vain nyt pitäisi oikein urakalla tyhjäillä säilöttyjä. Huomasin tämän kun just sulatettiin pakastimet ja olen vissiin hamstrannut marjoja yms. ennätysmäärän kun niitä on vielä niin paljon.
VastaaPoistaMeillä myös äiti teki sitä ananaskeikauskakkua :)
Kiva kuulla, että teidänkin äiti on tehnyt ananaskeikauskakkua.
PoistaSe taisi olla 80-luvun suosittu kakku.
Minullakin on pakkasessa vielä paljon marjoja.
Pikkuhiljaa täytyy käytellä niitä pois.
OOh mitä herkkua! Ikinä en ole tehnyt keikauskakkua, täytyisi kokeilla.
VastaaPoistaKiitos!
PoistaKokeile joskus!