tiistai 18. heinäkuuta 2017

Raparperi-vaniljapiirakka







Tervehdys!

Yhtenä päivänä teki mieli kahvin kanssa jotain makeaa. Tai oikeastaan mieli
teki raparperipiirakkaa. Omalla pihalla raparperit kasvaa huonosti.
Mutta olen ostanut raparperia sitten kaupasta. Sen verran ostin, että sain myös pakkaseen.
Kotilieden sivuilta löysin kivan ohjeen tähän piirakkaan.
Tuo vaniljatäyte oli hyvää ja sopi ihanasti piirakkaan. Nam!
Täällä alkuperäinen ohje!

Raparperi-vaniljapiirakka:

2 1/2 dl Vehnäj.
1 pss (80g) Mantelijauhoja
1 dl Tomusokeria
100 g Voita
1 Kananmunankeltuainen
1-2 rkl Kylmää vettä

Täyte:

250 g Raparperia
1 dl Sokeria
 200 g Kermaviiliä
1 Kananmuna
1 dl Vaniljakreemijauhetta

Pinnalle: 

Tomusokeria

Sekoita jauhot, mantelijauhe ja tomusokeri keskenään. Lisää huoneenlämpöinen voi
ja keltuainen. Sekoita nopeasti. Lisää tarvittaessa pikkuisen vettä, jotta taikina on notkeampaa.
Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla
taikinaan reikiä. Tee seuraavaksi täyte. Leikkaa raparperit pieniksi paloiksi. Sekoita kulhossa
sokeri ja raparperipalat. Anna maustua n.10 minuuttia. Sekoita toisessa kulhossa kermaviili, 
kananmuna ja vaniljakreemijauhe. Levitä täytekreemi piirakkapohjalle ja asettele lopuksi
raparperipalat.

Paista 200 asteessa n. 30 min. 
Anna jäähtyä ja siivilöi halutessasi tomusokeria piirakan päälle.

Ihanaa tiistai päivää! 💚

29 kommenttia:

  1. Naapurini kävi juuri muistuttamassa, että saan hakea heiltä raparperia niin paljon kuin haluan. Piirakkaohje kuulostaa herkulliselta, ei kun leipomaan!

    VastaaPoista
  2. Ihanan helpon oloinen piirakka ohje, tää pitää pistää jemmaan :)

    VastaaPoista
  3. Oih ja nam!
    Vanilja ja raparperi sopivat ihanasti yhteen!

    VastaaPoista
  4. Taas niin makoisan näköistä, että!

    VastaaPoista
  5. Kyllä on herkullisen näköine ja varmaan makuinen:)

    VastaaPoista
  6. Mä täällä vesikielellä..voi nam tota sun piirakkaa🤔💚Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina!😀❤️
      Mukavaa viikkoa sinulle myös!

      Poista
  7. Herkulta näyttää! Meillä vielä raparperejä pihassa.Kokonaan olen unohtanut ne sieltä pakkaseen käydä leikkaamassa.Voisihan niistä vielä piirakankin pyöräyttää.
    Kiitos kivasta ohjeesta!
    Mukavaa nimipäivää kaimaseni! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!
      Ihanaa nimipäivää sinulle myös!💕💐❤️

      Poista
  8. Maistuis! Raparperi on herkkuni! Ihana kattaus! Mukavaa keskiviikkopäivää, täällä synkkää ja sateista!

    VastaaPoista
  9. Meilläkin raparperi on vielä aika pieni, mutta kyllä siitä yhden piirakan sentään saa. Pitääkin kokeilla tätä. T.Maija Myrskyluodolta

    VastaaPoista
  10. No nam! Herkullisen näköistä ja kauniit kuvat. Jauhopeukalo saisi kutista minulla useammin, nyt ehkä jo pieniä oireita... :D Raparperia sain työkamuselta, jemmailen sitä pakastimessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Kiva, kun olet saanut raparperia työkaverilta.

      Poista
  11. Tämä raparperiohje kuulostaa herkulliselta, pitää kokeilla.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa aina minua!❤