Olen tehnyt jo pari kertaa tätä ruisleipää.
On niin hyvää! Ja tuoreena aina parhainta.
Tässä ohje:
Taikinan juuri:
5 dl vettä
4 dl ruisjauhoja
1 pussi kuivahiivaa
Sekoita kädenlämpöinen vesi ja muut aineet sekaisin.
Anna tekeytyä puoli tuntia.
Taikina:
2 tl suolaa
1 rkl Siirappia
3 dl Ruisjauhoja
2 dl Vehnäjauhoja
Alusta taikina vähitellen taikinajuureen. Leivo taikinasta kaksi pyöreää
leipää. Laita uunipellille kohoamaan.
Kostuta vedellä leipien pintaa ennen uuniin laittoa.
Kostuta vedellä leipien pintaa ennen uuniin laittoa.
Paista 240c n. puoli tuntia.
Siivuta jäähtynyt leipä ja nauti vaikka lohisopan kanssa.
Mukavaa Aprillipäivää!
Nam,lohikeittoa��Tummee leipää en olekaan ikinä tehnyt..sämpylöitä vaan.Kohta nähdään!��
VastaaPoistaMeilläkin tykätään kovasti lohisopasta!
PoistaHuomenna nähdään!😀
Oi kun näyttää hyvältä! En ole koskaan tehnyt itse ruisleipää, vaikka syön sitä joka päivä. Ehkä pitäisi kokeilla joskus. Ja lohisoppakin on niin hyvää! :)
VastaaPoistaMukavaa aprillipäivää! :)
Kiitos Johanna!
PoistaKokeile vaan joskus. Ohjekin on helppo.
Mukavaa aprillipäivää!😊
Varmasti on hyvää, mulla vatsa ei oikein rukiista tykkää joten vältellyt sitä. Mutta tykkäisin kyllä, ja se tuoreen leivän tuoksu....kivaa perjantaita!
VastaaPoistaOn tuore ruisleipä hyvää. En voi itsekään kauheasti ruisleipää syödä.
PoistaMutta muu perhe pystyy syömään ja tykkäävät!
Mukavaa perjantai iltaa sinulle!
Oi, näyttää hyvältä! Tein juuri tänään ohjeesi mukaan focaccia, hyvää oli!
VastaaPoistaKiitos paljon!
PoistaKiva kuulla, että focaccia onnistui!😊
Mukavaa loppu iltaa!
Ruisleipä on vaan niin hyvää.
VastaaPoistaNiin on!😊
PoistaMukavaa lauantaipäivää!
Itse tehty ruisleipä on vaan niin herkkua ja sen tuoksu. Itsekin teen aina silloin tällöin. Komeita leipiä oletkin saanut aikaan. Liisa
VastaaPoistaKiitos Liisa!
PoistaTuore ruisleipä on kyllä ihanaa! Ja tietenkin kotona leivottu!